Teksas’ın Gobbler Ülkesinde Gözden Kaçan Bir Maskotun Hakkını Aldı

Adanali

Active member
Teksas’ın Gobbler Ülkesinde Gözden Kaçan Bir Maskotun Hakkını Aldı
ÜLKE GENELİNDE



Teksas’ın Gobbler Ülkesinde Gözden Kaçan Bir Maskotun Hakkını Aldı


Ülke kuş temalı maskotlarla dolu. Ama sadece gururlu bir azınlık hindiyi kucakladı.

Mallory Mills, Teksas’taki Cuero Lisesi’ndeki Fightin’ Gobblers’ın maskotu Türkiye Toby kılığına giriyor.

NEDEN BURADAYIZ

Amerika’nın kendisini her seferinde bir yerde nasıl tanımladığını araştırıyoruz. Teksas, Cuero’da hindi sevgisi bir tatil yemeğinin çok ötesine geçer.


İle Mitch Smith

tarafından fotoğraflar Callaghan O’Hare


23 Kasım 2022

CUERO, Teksas – Amerika kuş maskotlarıyla çalkalanıyor, kenar mahalleleri Kuzgunlar ve Şahinler, Şahinler ve Kardinaller, Kartallar ve Mavi Alakargalar sürüleriyle dolu. Ancak iri yarı bir kuş, maskot değerlendirmesinden neredeyse tamamen çıkarıldı: güçlü hindi.

Hindiler çalışkan, lezzetli, yakışıklı ve o kadar belirgin bir şekilde Amerikalı ki, bütün bir tatil onların etrafında planlanıyor. Ayrıca, davetsiz misafirleri kovalayabilir, arabalara zarar verebilir ve üniversite kampüslerini kolonileştirebilirler; bunların tümü, korkunç bir maskot olabilecek niteliklerdir.

Yine de kanatlı takım isimleriyle dolu bir ülkede, Teksas’taki Cuero Lisesi’nin Dövüşen Gobblers’ı neredeyse tek başına duruyor.

Rakip takımların kıkırdamalarına ve “Hindi Kızartma” alaylarına rağmen, Cuero’daki nesiller boyu Gobblers olma hayaliyle büyüdüler.
Toby the Turkey, 3 Kasım’da Cuero futbol takımının sezonun iç sahadaki son maçında tribünleri hareketlendirmek için çalıştı.
Kuş takma adları altında yarışan spor takımlarıyla dolu bir ülkede, Fightin’ Gobblers hindiyi kucaklamakta neredeyse tek başına duruyor.

Nesiller boyunca, rakip takımların kıkırdamalarına ve “Hindi Kızartma” alaylarına rağmen, Cuero’daki çocuklar Gobblers olma hayaliyle büyüdüler. Gobbler yeşili giymeyi, oturma kapasitesinin Cuero’nun nüfusundan biraz daha düşük olduğu Gobbler Stadyumu’nda ışıkların altında oynamayı ve Türkiye Toby’nin kenardan onları neşelendirmesini izlemeyi özlüyorlar. Zamanla takma ad, bölgenin tarımsal geçmişiyle somut bir bağlantı ve daha sıradan bir maskotun yapabileceğinden çok daha derinlere inen bir sivil gurur noktası haline geldi.

Bu ay, Gobbler taraftarları başka bir bölge futbol şampiyonasını ve play-off rıhtımını kutlarken, kendi kendini Türkiye’nin Dünya Başkenti ilan eden Cuero’ya gittim. Şehir merkezindeki binaların yan taraflarına boyanmış ve bakkalın dışındaki bir heykelde ölümsüzleştirilen hindileri sarsılmaz kucaklamaları hakkında daha fazla şey öğrenmek ve sakinlere neden bu kadar az sayıda okulun yutan bir maskottaki potansiyeli gördüğünü düşündüklerini sormak istiyordum. .

Yerel ticaret odasının başkanı Angie Cuellar, dışarıdan gelenlerin “hindinin oldukça sert bir kuş olduğunun farkında olmadığını” öne sürdü.


“Yemek yiyenlere bakın,” dedi, “kuyruklarını açtıklarında göğüsleri dışarıda yürürler, çok gururlu kuşlardır.”

Cuero Lisesi’ndeki Gobbler Stadyumu, kasabanın tüm nüfusunu barındırmak için neredeyse yeterli oturma kapasitesine sahiptir.
Ara sıra rakip okullardan gelen alaylara rağmen, Cuero’daki insanlar hindinin maskotlara layık özelliklerle dolu olduğunda ısrar ediyor.
Kasabanın hindilerle özdeşleşmesi, bölgedeki hindi çiftçiliğinin yerini 20. yüzyılın ortalarında büyük ölçüde sığır çiftliğine bırakmasından sonra da uzun süre devam etti.

Gobbler adı, yaklaşık bir asır önce, güney-orta Teksas hindi çiftçiliğinin merkeziyken ve kuş Cuero’nun ekonomisini beslerken kullanılmaya başlandı. Yakındaki tarlalarda, çiftçiler sürüleri besler ve ardından pazara gitmek için binlerce hindiyi şehrin içinden geçirirdi. Gösteri Cuero’da kökleşmiş hale geldi ve 20. yüzyılın ortalarında hindi üretimi kuzeye doğru kaydığında ve bölgedeki hindi çiftliklerinin yerini sığır çiftlikleri aldığında bile kasabanın gobbler sevgisi devam etti.

Bugün Cuero çevresindeki hindilerin neredeyse tamamı vahşi olsa da, kümes hayvancılığı geçmişi lise maskotu ve Cuero’nun en hızlı kuşunun Worthington, Minn. “Türkiye Başkenti.” Ruby Begonia adlı Cuero kuşu da Minnesota sokaklarında rakibiyle karşılaşmak için her yıl kuzeye seyahat ediyor.

Ara sıra rakip okullardan gelen kahkahalara rağmen, Cuero’daki insanlar hindinin maskotlara layık özelliklerle dolu olduğunda ısrar ediyor. Sakinleri, hindiler arasındaki ortak bağlar, geyik besleyicileri tarafından dağıtılan yiyecekleri sıyırma konusundaki beceriklilikleri ve kuyruğunu yelpazeleyen bir erkek hindi olan tom’un güzelliğinden saygıyla bahsetti.


Cuero’da bir içki dükkanı işleten ve yerel halkın “Güney’deki en hızlı hindi” olduğunda ısrar ettiği Ruby Begonia’nın da dahil olduğu küçük bir sürüyle ilgilenen Cory Thamm, “Hindide karakter vardır” dedi.

Cuero’da her yıl düzenlenen Turkeyfest sırasında yarışan bir hindi olan Ruby Begonia, yerel bir içki dükkanının arkasındaki bahçede dinleniyor.
Cuero’daki bir likör dükkanının müdürü Cory Thamm, “Hindide karakter vardır” diyor ve kasaba halkının “Güney’deki en hızlı hindi” olduğunda ısrar ettiği Ruby Begonia’nın da içinde bulunduğu küçük bir sürüyle ilgileniyor.
Sakinleri, hindiler arasındaki ortak bağlardan, geyik yemliklerinden yiyecek sıyırmaktaki becerikliliklerinden ve kuyruğunu yelpazeleyen bir erkek hindi olan tom’un güzelliğinden saygıyla bahseder.

Hindi maskotları son derece nadir olsa da, kuşu kucaklayan tek okul Cuero’nun okulları değil.

HokieBird maskotu hindiye benzeyen Virginia Tech, spor takımlarına Fighting Gobblers adını verir ve kenarda canlı bir hindi tutardı. Virginia’daki Broadway Lisesi’nde Gobblers, Strut adlı bir maskot tarafından alkışlanır. Ve Memphis’te, St. Mary’s Piskoposluk Okulu Hindileri geçen yıl eyalet lakros unvanını kazandı, ancak Türkiye tuzak atış takımı kuş kökenine doğrudan bir tehdit olarak görülebilir.

Bazı kırsal kasabaların aksine, San Antonio’nun yaklaşık 85 mil güneydoğusunda bulunan Cuero’nun nüfusu, son yıllarda istikrarlı bir şekilde artarak 1990’da 6.700’den bugün kabaca 8.200’e ulaştı. Gobbler futbol maçlarından sonra bir kalabalık. Ancak enerji endüstrisindeki patlamalar ve düşüşler, uzun süredir devam eden bir tekstil fabrikasının birkaç yıl önce kapanmasıyla birleştiğinde, yerel ekonomide belirsizlik yarattı. Cuero sakinlerinin yaklaşık dörtte biri, ulusal oranın iki katından fazla yoksulluk içinde yaşıyor.


Sakinler, her sınıftan öğrencinin Gobblers olarak bilindiği devlet okullarının dengeleyici bir güç görevi gördüğünü söyledi. Vergi mükellefleri son yıllarda hem akademik hem de spor tesislerinin yenilenmesini onayladı ve taraftarlar, bazı küçük kolejlerdeki sahalardan daha güzel olan bronz bir hindi heykelinin bulunduğu pırıl pırıl bir tesis olan Gobbler Stadyumu’nda ev maçları için çok sayıda toplanıyor.

Öğrenciler, Cuero futbol takımının iç saha maçından önce moral mitinginde el ele tutuştu.
Cuero’daki hoş bir duvar resmi, kasabayı şekillendiren iki tür çiftlik hayvanını gösteriyor – başlangıçta hindiler ve bugünün uzun boynuzlu sığırları.
Gobbler gururunun ifadeleri Cuero’nun her yerinde karşımıza çıkıyor.

Kıyafet kuralının sadece yakalı gömleklere veya Gobbler ruhuna izin verdiği lisenin müdürü Kim Fleener, “Okula geldiklerinde, biz harika bir dengeleyiciyiz ve o zaman bir Gobbler’ı diğerinden ayıramazsınız” dedi. giymek.


Şehir merkezindeki eski federal binada yer alan Cuero Miras Müzesi’nde, tüm oda lise futboluna ayrılmıştır ve dört eyalet şampiyonası takımı da dahil olmak üzere onlarca yıllık geçmişe ait Gobbler hatıralarıyla doludur. Müzenin fuayesinde, Cuero’da koşan hindilerin asırlık fotoğrafları ve hindi tüyü çizgi de dahil olmak üzere diğer hindi eserleri öne çıkıyor.


Futbol maçlarında kenarda Cuero Lisesi’nin renkli maskotu Toby the Turkey olarak dolaşan 15 yaşındaki Mallory Mills, kasabada büyümenin kuşa saygı duyduğunu söyledi. Rakip hayranların Toby’ye yönelttiği kümes hayvanı temalı alayları umursamamayı öğrendiğini söyledi.

Birinci sınıf öğrencisi Mallory, “‘Onları kızartacağız’ diyorlar ve çok agresif olabiliyorlar,” dedi. “Bazen çok fazla nefret alıyoruz.”

Ama Toby’nin özellikle Cuero’daki çocuklar için bir neşe kaynağı olduğunu söyledi. Mallory görevini o kadar ciddiye alıyor ki, kostümün içindeki görüş açıları ülküden kısa olsa da hayranların yanındayken Toby’nin kafasını asla kaldırmamasını sağlıyor.

Takım maskotu olarak performans sergilemek, sadece kostümü giymekten daha fazlasını gerektiriyor, Mallory Mills, “Gerçekten Toby gibi olmalısın,” dedi.
Fotoğraflar ve sloganlar, Cuero Lisesi’ndeki soyunma odasını süslüyor.
Bugün Cuero çevresindeki hindilerin neredeyse tamamı vahşi olsa da, kasabanın kümes hayvancılığı geçmişi okulun maskotu ve her yıl düzenlenen Turkeyfest aracılığıyla yaşıyor.

“Gerçekten Toby gibi olmalısın,” dedi. “Toby’nin kişiliği olmalısın. Toby çok güçlü ve çok kaslı. Bu şekilde yürümek zorundasın – kendinden çok eminmişsin gibi yürümek zorundasın.”


Cuero’da Gobblers sadece okulda değil. Onlar heryerde. Belediye Binası’nın lobisinde iki adet tahta hindi bulunmaktadır. Şehir merkezindeki pankartlar Turkeyfest’i tanıtıyor. Ve en az üç büyük hindi duvar resmi var, bunlardan biri Texas uzun boynuzunun yanında görkemli bir hindiyi gösteriyor, biri vatansever kıyafetleri giymiş bir kadının yanında iki hindiyi gösteriyor ve üçüncüsü “Gobbler Country” ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bir Gobbler futbolcusu olarak eyalet şampiyonluğu kazanan ve onlarca yıl sonra öğretmek ve koçluk yapmak için geri dönen bir Cuero yerlisi olan Adam Arroyo, “Gelenek açısından zengin,” dedi.

Bay Arroyo, Teksas’ın dört bir yanında, insanların onun Cuero’da oynadığını öğrenince “‘Hepiniz hindi gibisiniz, değil mi?'” diye sorduklarını söyledi.

Gururla yanıt verir: “Evet, öyleyiz.”
Alıntıdır
 
Üst