Şubat’ta Neler Okudum?

Felaket

New member
Şubat’ta Neler Okudum?
Bundan sonra her ay böyle bir şey yapmayı planlıyorum. Her ay okuduğum kitaplar için, kaale almaya değecek sayıdaysa izlediğim filmler için de bir konu açacağım. Şubat ayı filmler için çok verimsiz geçti, oysa listem çok kabarık, boş zamanlarım henüz o listedekilerin üzerine çizgi atabilmem için yeterli değil. İlerde, bakalım.

Geçelim kitaplara.
Üstün Dökmen’in Ocak ayında başladığım Küçük Şeyler serisinin 2.sini Şubat’ta okumuşum. Yorum yapmadım hakkında. 4 ciltlik seri için ayrı ayrı değil, tek bir konuyla tümünü harmanlamak istiyorum. Biraz daha bekleyecek bu.

Tristan ve İseut geliyor sonra. Kelt kökenli bir İngiliz destanı, okumalara doyamadığım bir kitap. Filmini de izleyeceğim ilk fırsatta. Saftirik serisinin 3 numarasını okumuşum sonra. Ele geçer de okunmadan mı geri verilir bu kadar tatlı bir kitap? Sonra Araf geliyor, Candan Özer’in. Sitede yorumlamışım, daha da üstüne konuşmak istemiyorum. Ayşe Kulin’in Kardelenler ve Handan isimli kitaplarını da okuduktan sonra artık Ayşe Kulin okumak istemediğime karar verdim. Listeden isimlerini sildim diğer okumadığım kitaplarının.

Giovanni Arpino’dan Kadın Kokusu yine ön yargılarımı kırdığım kitaplardan biri. Bunun filmini de izleyeceğim. Al Pacino oynamış, hem de ödül kazanmış, kaçar mı? Orhan Tuncay’dan Hayata Bakışınızı Değiştirecek 14 Öykü isimli kitap, tam bir faciaydı. İsminin iticiliğini bir yana bırakıp elime almaz olaydım. Mause Pad olarak arka yüzü size bakacak şekilde çevirirseniz kullanılabilir ama, hani aldıysanız atmayın.
 
Üst