Sıkı Arizona Valisinin Yarışında, Bir Demokrat Kürtajın Kazanmasını Görüyor

Adanali

Active member
Sıkı Arizona Valisinin Yarışında, Bir Demokrat Kürtajın Kazanmasını Görüyor
PHOENIX – İşte Katie Hobbs’un yapmak istediği bir tartışmaydı.

Eleştirmenler, Arizona’nın bir sonraki valisi olma yarışındaki mücadeleci, seçimleri reddeden Cumhuriyetçi rakibiyle bir tartışma aşamasını paylaşmayı reddettiği için Bayan Hobbs’u haftalarca “korkak” ve “tavuk” olarak eleştirdi. Bazı Demokratlar, bunun çok ince bir yarışa bahşiş verebilecek kararsız seçmenleri yabancılaştırma riskini taşıyan bir kaçış olduğundan endişe ettiler.

Daha sonra geçen Cuma günü, bir yargıç Arizona’da neredeyse tüm kürtajları yasaklayan 1864 yasasını dirilterek kampanyayı alt üst etti. Ve Arizona’nın Demokratik dışişleri bakanı Bayan Hobbs, bu savaş alanındaki Demokratların heyecan verici bir an olmasını umduklarını ele geçirdi.

Bir kampanya etkinliğini rafa kaldırdı ve Eski Batı dönemi kürtaj yasasını yeniden yürürlüğe koymayı savunan Cumhuriyetçi başsavcının ofisinin dışında bir basın toplantısı düzenlemek için çabaladı. Yasağı kaldırma sözü verdi ve Arizona’daki tüm kürtajların aniden durdurulmasına sessiz tepkileri için Cumhuriyetçilerle alay etti.

Ayrıca, daha önce nasıl düşük yaptığını ve kürtajı yasaklayan eyaletlerde kadınlara verilmeyen bir cerrahi prosedüre ihtiyaç duyduğunu açıkça kişisel ifadelerle anlattı. Bayan Hobbs, herhangi bir kürtaj kararının “hükümet değil, yalnızca bir kadın ve doktoru arasında kalması gerektiğini” söylüyor.


Bayan Hobbs daha sonra kendi hikayesini paylaşmakla ilgili olarak “Zor” dedi. Ancak bu seçimde bundan bahsetmemek için tehlikede olan çok fazla şey var” dedi.

Arizona’da açık valilik yarışı, Cumhuriyetçileri içeride iktidarda tutarken Demokratları Washington’a gönderen geleneksel olarak muhafazakar bir devletin gelişen siyasi kimliği üzerinde çıldırtan bir mücadeleye dönüştü.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin anayasal kürtaj hakkını iptal etme kararının ardından kürtaj hakları destekçileri Phoenix’te protesto düzenledi. Kredi… Joel Angel Juarez/USA Today Network/Via Reuters

Şimdi soru, Arizona’nın yumuşak sesli bir sosyal hizmet uzmanı ve devlet politikacısı olan Bayan Hobbs ile sola mı hareket edeceği, yoksa ülkenin güneybatı sınırını militarize etmek ve yalanları çoğaltmak için çalışan eski bir yerel haber spikeri olan Kari Gölü’nü seçerek MAGA bölgesinin derinliklerine mi sapacağı. 2020 seçimleri hakkında.

Arizona House’un Cumhuriyetçi eski sözcüsü ve görevden ayrılan Cumhuriyetçi vali Doug Ducey’nin eski genelkurmay başkanı Kirk Adams, “Bunun gerçekten iki rakip anlatı arasındaki bir savaş olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bir yanda kürtaj hakları ve demokrasiyi kurtarmak, diğer yanda enflasyon ve sınır güvenliği ve çalınmış bir seçim.”


2020 başkanlık seçimleri sırasında dışişleri bakanı olarak, Bayan Hobbs, Arizona’nın oylama sistemini sahte sahtekarlık suçlamalarına karşı savunduğu için Demokratlar için bir kahraman oldu. Bir yandan ölüm tehditlerinin ve protestoların hedefi haline gelirken, bir yandan da valilik için Demokrat Parti’nin önüne atladı.


2022 Ara Seçimlerinin Durumu

Ön seçimlerin sona ermesiyle her iki parti de odaklarını 8 Kasım’daki genel seçimlere kaydırıyor.


  • Suça Odaklanma:Ara dönem kampanyasının son aşamasında, Cumhuriyetçiler suç oranlarıyla ilgili saldırılarını artırıyor, ancak Demokratlar geri adım atıyor.
  • Pennsylvania Valisinin Yarışı: Trump destekli GOP adayı Doug Mastriano, çok fazla harcama yapıyor ve oylamada kötü bir yol izliyor. Ulusal Cumhuriyetçiler ona yardım etmek için çok az istek gösteriyorlar.
  • Megastat GOP Rekabeti:Yeniden seçim tekliflerinin arka planında, Teksas Valisi Greg Abbott ve Florida Valisi Ron DeSantis, giderek daha yüksek bahisli bir tek adamlık yarışmasına kilitlendi.
  • Para Arttırmak İçin Acele Edin:Senato Cumhuriyetçi adayları, Washington’daki lobicilerden nakit toplamak ve Demokrat rakipleriyle fon yaratma farklarını kapatmak için kampanya yolundan değerli zamanlarını alıyorlar.
Destekçileri, Bayan Lake’e karşı yarışı “kaosa karşı akıl sağlığı” olarak değerlendirdi ve Bayan Hobbs’un Arizona’nın su kıtlığı, yetersiz okul finansmanı ve hızla artan konut maliyetleriyle mücadelede iki taraflı bir yaklaşım izleyeceğini söyledi. Ancak bazı taraftarlar bile onun yumuşak tavrının Lake’in daha cesur tavrına karşı durabileceğinden şüphe duyuyor.

Phoenix’in bir köşesinde, şehrin en ünlü zirvesi olan Camelback Dağı’nın kıskanılacak manzarasına sahip emekli bir avukat ve Demokrat olan Claudia Underwood, “Yapması gerektiği kadar iyi yaptığını düşünmüyorum” dedi. “Olması gerektiğini düşündüğüm kadar güçlü görünmüyor.”

Bayan Lake, yarışı, yerel Fox haber programlarını yayınlayan yıllar boyunca honlanmış bir teslimatla Bayan Hobbs’a sözlü el bombaları atarak geçirdi. Bayan Hobbs’un hapse atılmasını istedi ve ona “Katie” diye iğne yaptı. Bayan Hobbs, Bayan Lake’in tam adını kullanıyor veya ona resmen “rakibim” diyor.

Bayan Lake, Trump mitinglerinde kükreyen kalabalığın önünde konuşmalar yaparken, Bayan Hobbs, yerel ve aşiret liderleri ve öğrenci organizatörleri ile daha küçük etkinliklere ve destekçilerle ev partilerine odaklanan bir kampanya yürüttü.

Taraftarlar onun samimi ve sevecen olduğunu söylüyor, ancak en rahat arazide bile bazen senaryoya bağlı kalıyor. Kürtaj hakları destekçilerinin katıldığı yakın tarihli bir yuvarlak masa toplantısında, büyük ölçüde hazır açıklamalara yöneldi.


Daha önce Bayan Hobbs ve ABD Senatörü Kyrsten Sinema ile eyalet yasama koltukları için yarışan bir Demokrat olan Eyalet Senatörü Lela Alston, “Bayan Lake’in yaptığı gibi bir mitingde kalkıp kalabalığı karıştırmayacak” dedi. “O çok daha düşünceli ve eyaletin her yerindeki insanlara açık. Mesajın ulaşmasını umuyorum.”

Arizona Cumhuriyetçi vali adayı Kari Lake, Tucson’daki bir mitingde destekçilerini selamlıyor. Kredi… New York Times için Rebecca Noble

Eyalet yasama yarışları için yarışan bir avuç Demokrat, henüz onunla kampanya yapmak veya bir etkinlikte birlikte görünmek için bir davetiye almadıklarını söyledi. Buna karşılık, Bayan Lake, destekçileriyle dostane bir soru-cevap oturumuna katılmadan önce iki Cumhuriyetçi eyalet yasama adayına kendilerini tanıttırdı.

Bayan Hobbs’un Demokrat birincil rakibi Marco Lopez, “Kampanyaya katılmayan bir adayımız var, bu yüzden dışarıda onlardan bahseden kimse yoksa, bu sorunları aşmak ve bu sorunları alakalı tutmak zor” dedi.

Bayan Lake’in danışmanı Billy Grant, kampanyasının iki aday arasındaki açık zıtlıkları göstermeye odaklandığını ve Arizona’daki seçmenler için sınırın en önemli konu olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Katie Hobbs, Joe Biden’ın sadece TV reklamları yayınlayıp halktan saklanma stratejisiyle kazanabileceğine ikna olmuştu” dedi. “Bu sadece olmayacak.”

Diğer Demokratlar, Bayan Hobbs’un kendi kampanyasını yürütmekte haklı olduğunu ve 2020 seçimlerinin çalındığı konusunda haksız yere ısrar eden bir rakibi tartışmayı reddettiğini savundu. Arizona’nın bu Kasım ayındaki en güçlü eyalet çapındaki ofisi için Cumhuriyetçi adayların hepsi, 2020 oylarının hileli olduğu ve Bay Trump tarafından haklı olarak kazanıldığı konusunda tekrar tekrar yanlış iddialarda bulundular.

Irkçılık ve ayrımcılık da Bayan Hobbs için rahatsız edici şekillerde ortaya çıktı. Kasım ayında bir jüri, Eyalet Senatosunda Bayan Hobbs’un altında çalışan ve eşit olmayan hissesinden şikayet ettikten sonra 2015 yılında kovulan bir Siyah personele 2.75 milyon dolar verdi.


Eski personel Talonya Adams, Bayan Hobbs’un sesli bir eleştirmeni haline geldi ve Bayan Lake, davayı Bayan Hobbs’u “mahkum edilmiş bir ırkçı” olarak nitelendirmek için kullandı. Bayan Hobbs, Bayan Adams’tan özür dileyen bir bildiri yayınladı.

Şimdi, oy pusulalarının postalanmasından yaklaşık iki hafta önce, Arizona’daki seçmenlerle yapılan görüşmeler, insanların önceliklerinin parçalandığını gösteriyor. Pek çok Demokrat, kürtaj ve demokrasiyi en önemli endişeler olarak belirtirken, yarışa yeni katılan diğerleri, en çok artan yiyecek ve kira maliyetlerinden ve Arizona’nın güney sınırını geçmeye çalışan göçmenlerdeki artıştan endişe duyduklarını söylüyor.

Kararsız olduğunu ancak Bayan Lake’e oy vermeye meyilli olduğunu söyleyen 22 yaşındaki Jon Hernandez, yazı evde ailesiyle yaşayarak ve başarısız bir iş avının “ruhunu tüketen” işini yaparak geçirdi. Clinton dönemi kürtajın meşru, güvenli ve nadir olması gerektiğini savunan söylemini desteklediğini söyledi. Ancak kürtajın daha az endişe verici olduğunu söyledi.

“O kadar önemli değil,” dedi. “Aşırı yüksek enflasyonu ve gaz fiyatlarını kontrol edemezsek, bu, nüfusun çok daha fazlası için felaket anlamına gelir. Bu, öncelik sıraları gibi.”

Bir röportajda, Bayan Hobbs, Bayan Lake’in kürtaj karşıtı tutumunu “aşırı ve temassız” olmakla eleştirdi. Bayan Lake, 1864 yasağını “büyük bir yasa” olarak nitelendirdi ve vali olarak daha fazla kürtaj karşıtı önlemleri destekleyeceğini söyledi.

Kari Gölü taraftarları Tucson’da toplanıyor. Kredi… New York Times için Rebecca Noble

Valilik yarışına ilişkin yeni anketler – sanal bir çıkmaz – bu yasaların giderek gençleşen, giderek Latin kökenli olan ve geleneksel olarak muhafazakar bir devleti siyasi merkeze çeken bir seçmen kitlesine ayak uyduramadığını gösteriyor.


Bayan Lake, web sitesinde, hamile annelerin evlat edinme gibi kürtaja alternatif aramalarına yardımcı olmak için eyalet hükümet programlarının yanı sıra her tür doğum kontrolünü desteklemeyi ve ebeveyn desteği ve rehberliği için kaynak sağlamayı taahhüt eder. Ayrıca babaların “sorumlu tutulması” gerektiğini söylüyor.

Phoenix merkezli OH Predictive Insights firması tarafından Eylül ayı başlarında yapılan bir araştırmaya göre Arizona seçmenlerinin yaklaşık yüzde 90’ı kürtajın her zaman meşru veya bazı durumlarda yasal olması gerektiğini söyledi. Ve yüzde 45’i, bir adayın kürtaj konusundaki tutumunun oyları üzerinde güçlü bir etkisi olduğunu söyledi.

Phoenix’teki üreme hakları aktivisti Andrea Luna Cervantes, “Bu sadece korkutucu” dedi. “Kadın olduğun için, doğurabilecek bir insan olduğun için hakların gasp edilebilir.”

Bayan Cervantes, tanıdığı insanların hamilelikleri sona erdirmek dışında çok az kaynak veya seçenekle karşı karşıya kaldıklarını gördükten sonra kürtaj hakları aktivizmine dahil olduğunu söyledi. Bayan Hobbs’a oy vermeyi planladığını söyledi, ancak Yuma’daki bazı aile üyeleri ikna olmadı.

Yasak, eyalet nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan bazı Yerli seçmenleri etkiledi. Hopi Kabilesinin bir üyesi olan Anjeanette Laban, üreme sağlığı devasının zaten tehlikeli derecede kıt ve uzak olduğunu söyledi. Arizona’da kürtaj erişiminin sonunu başka bir sömürge baskısı olarak gördü. Adaylar hakkında çok az şey bildiğini, ancak kürtaj sorununun oyunu belirleyeceğini söyledi.

“Hâlâ ne yapabileceğimizi, bizi nasıl sınırlayabileceklerini dikte etmeye çalışıyorlar” dedi.

Son haftalarda, Hobbs destekçilerine e-posta patlamalarında kürtaj konusuna eğildi ve Arizona Demokrat Partisi, kürtajın kanuni olması gerektiğine inanmadığını söylediği için Bayan Lake’i eleştiren yeni bir televizyon ismi yayınladı.

Pima County şerifi Chris Nanos, “Roe v. Wade devrildiğinden beri Arizona, kürtajı suç sayan 100 yıllık bir yasaya geri döndü ve Kari Lake bunu destekliyor” diyor.

Kürtaj yasağı kararının ardından Bayan Lake, Fox News’a verdiği bir röportajda Bayan Hobbs’u konuyla ilgili “radikal” olarak nitelendirdi. Pazartesi günü, göçmenlik konusunda Bayan Hobbs’a yönelik eleştirisini sürdüren destekçilerine e-posta gönderdi. Konu satırı “Sınırları Aç Katie” idi.
Alıntıdır
 
Üst