Rajouri cinayetinin arkasında Lashkar teröristi 'Ebu Hamza': Jammu ve Keşmir Polisi

Adanali

Active member
Terörist hakkında bilgi verene 10 lakh rupi ödül verileceği açıklandı. (Temsilci)


– Rajouri:

Salı günü polis, yasaklı Lashkar-e-Taiba bölgesinden 'Ebu Hamza' kod adlı yabancı bir teröristin Jammu ve Keşmir'in Rajouri bölgesinde bir hükümet çalışanının öldürülmesine karıştığını iddia etti ve kendisi hakkında bilgi verene 10 lakh Rupi ödül vereceğini duyurdu. .

Mohammad Razaq (40), Pazartesi günü Thanamandi bölgesinin Kunda Top köyünde öldürüldü. Razaq hükümetin sosyal yardım departmanında çalışıyordu, kardeşi Mohammad Tahir Choudhary ise Bölgesel Ordu'da bir askerdi.

Razaq Salı günü köyde toprağa verildi.

Bir polis sözcüsü, “Lashkar-e-Taiba (LeT) bağlantılı iki terörist, köydeki Bölgesel Ordu yetkilisinin yerleşkesine baskın düzenledi” dedi.

Ancak Choudhary'nin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Yetkili, Thanamandi polis karakoluna bir dava açıldığını belirterek şunları ekledi: “Bu terör saldırısına karışan tüm kişilerin izini sürmek için bir soruşturma başlatıldı.” Saldırganlardan birinin “yabancı terörist” olduğunu gösteren güvenilir kanıtlar vardı. Sözcü, kod adının Abu Hamza olduğunu söyledi.

Rajouri-Poonch'un ikiz bölgelerinde görev yapan polis ve güvenlik güçlerinin bu grubu etkisiz hale getirmek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

Polis, teröristin benzerini içeren bir poster yayınlarken, terörist hakkında bilgi verenlere 10 lakh rupi ödül teklif edildiğini söyledi.

32 yaşındaki terörist, kahverengi şallı Pathani kıyafeti giyiyordu ve turuncu bir çanta taşıyordu. Polis, şahsın Shadra Sharief ve Der ki Gali bölgelerinde faaliyet gösterdiğini ve çok sayıda terör faaliyetine karıştığını söyledi.

Sözcü, “Sanığın tutuklanmasını sağlayacak bilgiyi sağlayanlar 10 lakh rupi ile ödüllendirilecek ve muhbirin kimliği gizli tutulacak” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst