Psikolog cevapladı: Bayanlar, niye sekse erkeklerden daha az ilgi duyuyor

Beykozlu

New member
Psikolog Dr. David Ludden, psikoloji alanında yapılan biroldukça araştırmanın seksin bayanların ilgisini adamların çektiği kadar çekmediğini tabir etti. Ludden’e göre araştırmalar bayanların daha az cinsel istek duyduğunu, ömürleri boyunca daha az cinsel partner istediklerini ve tek gecelik bağlara erkekler kadar açık olmadıklarını gösteriyor.

Ludden, bayanların seksi daha az arzulamasının gerisinde toplumsal niçinler de olabileceğini tabir etti. Biroldukca toplum ve ailede adamların ergenlik senelerında sekse teşvik edildiğini tabir eden Ludden, kızların ise tam aykırısı bir muameleye maruz kaldığını söz etti.

Psikolog, ‘’Cinselliğe fazlaca merak gösteren genç bayanlar ‘slut-shaming’e uğrarken, cinsel olarak faal olan erkekler tam aksine ‘koç’ diye övülüyor’’ dedi.

Ludden, Psychology Today’ye yazdığı makalede kimi psikologların bunun ‘kalıtsal’ niçinlerle olduğunu savunduğunu belirtti. Ludden, bayanların gebe kalabileceğine işaret etti ve onlar için “seksin bedelinin erkeklere kıyasla daha farklı olabileceğini” söylemiş oldu.

Ludden, Michigan Üniversitesi’nden psikologlar Terri Conley ve Verena Klein’in ise bayanların seksten daha az keyif aldığı bulgusuna ulaştığını; bu yüzden daha cinselliğin ilgilerini daha az çektiğini düşündüklerini aktardı.

Makalede, çeşitli bulgulara göre bayanların tek gecelik alakalara daha aralıklı yaklaşmalarının ana niçinlerinden birinin “olası tehlike” olduğu açıklandı.
 
Üst