Polisler, ölümünden bir ay sonra HTE’nin Bombay öğrenci yurdundaki odasında bir intihar notu bulunduğunu söyledi.

Adanali

Active member
Darshan Solanki’nin geçen ay HTE Bombay’da intihar ederek öldüğü bildirildi


Bombay:

Bombay’daki Hindistan Teknoloji Enstitüsü’ndeki bir öğrencinin intihar ederek öldüğü iddia edildikten bir aydan fazla bir süre sonra odasında bir “intihar notu” bulundu. Polis, intihar sonucu ölen öğrencinin ölümünden sorumlu olarak “intihar notunda” bir sınıf arkadaşının adını belirttiğini söyledi.

18 yaşındaki Darshan Solanki’nin 12 Şubat’ta IIT-Bombay’daki yurt binasının yedinci katından atladığı bildirildi. Ölümünden sonraki günlerde polis, intihar notunun bulunmadığını söyledi.

Ailesi ve bazı öğrenciler, Gujarat’taki Ahmedabad’dan bir Teknoloji Lisans öğrencisi olan Solanki’nin kampüste planlı kast öğrencilerine yönelik ayrımcılık nedeniyle intihara sürüklendiğini iddia etmişlerdi.

Bir aydan fazla bir süre sonra ve polis vakayı Özel Soruşturma Ekibine (SIT) devrettikten sonra, müfettişler Solanki’nin odasında “Arman beni öldürdü” yazan bir “intihar notu” bulduklarını söylediler.

Kaynaklar, “intihar mektubunda” adı geçen Arman Iqbal Khatri’nin Solanki’nin sınıf arkadaşı olduğunu söyledi.

Polis, yardımlı intihar nedeniyle Bay Khatri’ye karşı bir dava açtı. Kaynaklar, SIT’in iki öğrenci arasında yaşananları araştırdığını söyledi.

Solanki’nin geçen ay intihar ederek öldüğü iddiasından iki gün sonra ailesi, Haberler’ye, kastından dolayı arkadaşları tarafından dışlandığını söylemişti. IIT-Bombay yetkilileri, kampüste bu tür bir ayrımcılığı reddetti.

“Geçen ay geldiğinde bana, anneme ve babama orada kast ayrımcılığı olduğunu söyledi. Arkadaşları onun sabit kasta ait olduğunu öğrendiler, bu yüzden ona karşı tutumları değişti. Kız kardeşi Jhanvi Solanki, “Onunla konuşmayı bıraktılar, onunla takılmayı bıraktılar” dedi.

“Zor durumdaydı, işkence görüyordu. Bu yüzden yaptı” dedi annesi Tarlikaben Solanki.
 
Üst