Pentagon, Gençlere Yönelik ROTC Cinsel İstismarını Durdurmak İçin Gözetim Eksikliğini Kabul Etti

Adanali

Active member
Pentagon, Gençlere Yönelik ROTC Cinsel İstismarını Durdurmak İçin Gözetim Eksikliğini Kabul Etti
Pentagon yetkilileri Çarşamba günü, ABD liselerinde öğretmenlik yapan düzinelerce askeri gazi, öğrencilerini cinsel tacizle suçlandığından, Yedek Subayların Eğitim Birliklerini yetersiz şekilde denetlediklerini kabul ettiler.

Askere alma hakkında bir Senato Silahlı Hizmetler Komitesi önünde konuşan yetkililer, New York Times’ın emekli askeri üyeler olan eğitmenlerin daha yüksek bir düzeyde öğrencilere cinsel tacizde bulunduğunu ayrıntılı olarak açıklayan bir makalenin ardından programın gözetiminin nasıl artırılacağını tartışmaya başladıklarını söylediler. oranı geleneksel öğretmenlerden daha fazladır.

Savunma bakan yardımcısı Stephanie Miller, “Ek gözetimin gerekli olduğu konusunda tamamen hemfikiriz” dedi ve askeri şubelerin programı nasıl daha iyi denetleyeceklerini gözden geçirdiklerini de sözlerine ekledi. “Ayrıca mevcut arka plan araştırma sürecimize de yakından bakmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye ekledi.


Hava Kuvvetlerinden bir temsilci, Massachusetts’ten Elizabeth Warren ve Hawaii’den Mazie Hirono’nun sorularını yanıtlarken, şubenin eğitmenlerini denetlemedeki başarısızlıkları konusunda açıktı.


Hava Kuvvetleri genelkurmay başkan yardımcısı Korgeneral Caroline Miller, “Şu anda Hava Kuvvetlerinde çok az gözetim var” dedi.

General Miller, Hava Kuvvetleri JROTC programının bölgesel liderlerinin, göreve yeterli sayıda insan atanmadığı için eğitmenlerin yıllık değerlendirmelerini gerektiği gibi sağlayamadığını söyledi. Ek gözetim sağlamak için Hava Kuvvetleri’nin daha fazla bölgesel lider eklemeyi ve Ulusal Muhafız personeli ve askeri yedekleri kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Bir asırdan fazla bir süre önce kurulan ordunun JROTC programı şu anda binlerce okulda faaliyet gösteriyor ve her yıl yarım milyon öğrenciye askeri tarih ve askeri tatbikatlar hakkında eğitim veriyor. Bazı öğrenciler ve devlet okulu yöneticileri, programın disiplin ve yaşam becerileri kazandırmanın bir yolu olduğunu söylerken, ordu gençleri silahlı kuvvetlerle tanıştırarak işe alma avantajını alıyor.

Times soruşturması, ordunun eğitmenleri – genellikle silahlı kuvvetlerde uzun kariyerleri olan emekli gazileri – nasıl sertifikalandırdığını ayrıntılı olarak açıkladı, ancak daha sonra, okul bölgelerinin istihdam ettikleri eğitmenleri denetlemesine büyük ölçüde izin vererek, uygulamadan uzak bir yaklaşım benimsiyor. JROTC programları genellikle, eğitmenler mentor olarak faaliyet gösterir ve kampüs dışı veya okul saatleri dışında ders dışı etkinliklere liderlik eder.


Times, beş yıllık bir süre boyunca öğrencilerin karıştığı cinsel tacizle suçlanan 33 eğitmen buldu. The Times’ın incelediği davaların birçoğunda, görevi kötüye kullanmakla suçlanan eğitmenler daha önce şikayet konusu olmuştu.


Çarşamba günkü duruşmada, Bayan Warren, 2010 yılında eğitmenini cinsel saldırı ile suçlayan Dominique Mixon’un davasına atıfta bulundu, ancak yıllar sonra benzer iddialarla ikinci bir kurban ortaya çıkana kadar davası çözümsüz kaldı.

Geçen ay, ABD Temsilciler Meclisi’ndeki kongre müfettişleri, JROTC programıyla ilgili kendi incelemelerini başlattılar ve Pentagon yetkililerinden bildirilen suistimalin boyutu ve bu iddiaların nasıl ele alındığı hakkında bilgi istediler. Çarşamba günü, Silahlı Hizmetler Komitesindeki dört Demokrat senatör, program hakkında daha fazla soru içeren Pentagon ve Eğitim Departmanına mektuplar gönderdi.

Senatörler, “Eğitmenlerin her suistimali, özellikle savunmasız ve son derece kolay etkilenebilir bir nüfusla ilgili olumsuz eylemler, ordunun üzerinde bir leke bırakıyor” dedi.
Alıntıdır
 
Üst