Mumbai'de boş yerel tren raydan çıktı; kimse yaralanmadı; 3 günde ikinci olay

Adanali

Active member
Yolcular trenlerin çok geç çalıştığını ve aşırı kalabalık olduğunu söyledi


Bombay:

Boş bir Liman Hattı yerel treni Çarşamba günü öğleden sonra buradaki Chhatrapati Shivaji Maharaj terminalinin yakınında raydan çıktı. Bu, üç gün içinde aynı yerde meydana gelen ikinci olay oldu ve CSMT-Panvel bölümündeki tren seferlerinde gecikmelere yol açarak yolculara rahatsızlık verdi.

Merkez Demiryolu Baş Halkla İlişkiler Sorumlusu Swapnil Nila, CSMT kapılarında saat 16.10 sıralarında geçiş noktasında tırmığı çalıştırma girişimi sırasında meydana gelen olayda kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Başka bir yetkili PTI'ye, tren CSMT'ye 2 numaralı platformdan girmek üzereyken vagonun iki tekerleğinin raydan çıktığını söyledi.

Dikkat çekici bir şekilde, Pazartesi günü Harbor Line banliyö treni aynı yerde raydan çıktı. Kimse yaralanmazken, olay trafiği saatlerce aksattı.

Merkez Demiryolu sözcüsü, raydan çıkan vagonun Kurla'dan getirilen Karayolu Kaza Yardım Treni (Road ART) yardımıyla iki saat sonra saat 18.25'te rayına geri getirildiğini söyledi.

Rayların güvenli ilan edilmesinin ardından Liman Hattının birinci ve ikinci platformlarındaki trafiğin saat 19.41'de yeniden başladığını söyledi.

Merkez Demiryolu'na göre, yoğunluğu karşılamak için CSMT 3 numaralı platformdan yerel trenler çalışıyordu.

Ancak yolcular trenlerin çok geç çalıştığını ve aşırı kalabalık olduğunu bildirdi. Liman Hattı bölümündeki platformlar da aşırı kalabalıktı.

Bir ambulans şoförü, “Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra CSMT'den Panvel'e giden yerel trene binmeyi başardım” dedi.

Bu arada Nila, CSMT istasyonunun hemen önündeki geçiş noktasında deneme yapılırken tırmığın raydan çıktığını söyledi.

Kendisi, olay geçiş noktasında (bir kavşak noktası) meydana geldiğinde tırmığın Sanpada araba kulübesinden CSMT'ye taşındığını da sözlerine ekledi.

“CSMT yakınındaki sistem, 1'den 7,5'e geçişli (geçiş noktasının bir kısmı) özel bir sistemdir. Bu, ek bakım gerektiren özel bir sistemdir. Nila, kusurların giderilmesi tamamlandıktan sonra bir test çalıştırması yapılması gelenekseldir” dedi.

Testin anahtar üzerinde 15 km/saat hızla gerçekleştirildiğini söyledi.

Nila, duruşma öncesinde Salı akşamı ve günün erken saatlerinde bazı bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğleden sonra 14.00 ile 16.00 arasında iki saatlik bir abluka uygulandığını söyledi.

Maharashtra Günü nedeniyle resmi tatil olduğundan, Merkez Demiryolunun CSMT'deki 3 numaralı platformdan yerel trenleri işletmek için yeterli alana sahip olması nedeniyle kapatmanın yerel olarak yapıldığını söyledi.

Akşama kadar toplam 14 kilise ayinleri iptal edildi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst