Mumbai, 39,7 dereceyle 2009'dan bu yana en sıcak Nisan gününü kaydetti

Adanali

Active member
IMD yetkilileri Mumbai'deki maksimum sıcaklıkta ılımlı bir düşüş beklediklerini söyledi


Bombay:

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mumbai'nin Salı günü maksimum 39,7 santigrat derece sıcaklık kaydettiğini ve bu durumun metropolde 2009'dan bu yana en sıcak Nisan günü olduğunu söyledi.

Bir IMD yetkilisi, 16 Nisan'da Santacruz merkezli gözlemevinin (Mumbai banliyölerinin temsilcisi) maksimum 39,7 santigrat derece sıcaklık kaydettiğini söyledi.

Colaba Gözlemevi'ndeki (Güney Mumbai temsilcisi) cıva seviyesi 35,2 santigrat dereceydi.

IMD Mumbai'den bilim adamı Sushma Nair, “Santacruz merkezli gözlemevimiz dün (Salı) 39,7 santigrat derecelik bir sıcaklık kaydetti; bu, 14 yılın (Nisan ayında) en yüksek sıcaklığıydı” dedi.

Şehrin 2 Nisan 2009'da maksimum 40,6 santigrat derece sıcaklık kaydettiğini söyledi.

Colaba ve Santacruz gözlemevleri Pazartesi günü sırasıyla 37,9 santigrat derece ve 34,7 santigrat derece maksimum sıcaklıklar kaydetti.

Son iki gün boyunca (Pazartesi ve Salı), IMD Mumbai ve komşu Thane ve Raigad bölgeleri için bir sıcak hava dalgası uyarısı yayınladı. Her iki günde de Thane ve Raigad bölgelerinin bazı bölgelerinde sıcaklıklar 40 santigrat dereceyi aştı, ancak finans başkentindeki sıcaklıklar bu sınırı geçmedi.

Ancak Çarşamba günü Mumbaikarlar artan sıcaklıklardan biraz kurtuldu. Colaba ve Santacruz gözlemevleri sırasıyla 34 santigrat derece ve 34,7 santigrat derece maksimum sıcaklıklar kaydetti.

IMD yetkilileri Çarşamba günü Mumbai'de maksimum sıcaklıkta ılımlı bir düşüş beklediklerini ancak asıl düşüşün dik ve ani olacağını söyledi.

Nair, “Sıcaklığın 2 ila 3 santigrat derece düşmesini bekliyorduk ama aslında 4 ila 5 santigrat derece düştü” dedi.

Sıcaklıklar düşmesine rağmen artan nem Mumbaikarlıların aşırı terlemesine neden oldu. Colaba ve Santacruz gözlemevleri sırasıyla yüzde 78 ve yüzde 71 bağıl nem kaydetti.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst