Michael Schumacher’den daha sonra bir ilk! Max Verstappen Singapur GP’de…

Hasan

New member
AJANSSPOR – HABER


F1 Dünya Şampiyonası’nda üst üste ikinci dünya şampiyonluğunu kutlamaya hazırlanan Max Verstappen, Formula 1 tarihine geçebilir. Hollandalı yıldız Singapur Grand Prix’sinde şampiyonluğunu ilan ederse, Michael Schumacher’den daha sonra en erken zafere ulaşan pilot olacak.



Schumacher’den daha sonraki en süratli şampiyon olacak


Red Bull pilotu Max Verstappen, Formula 1 tarihinin en erken ikinci şampiyonluğu için piste çıkacak. Hollandalı pilot Singapur Grand Prix’sinde Michael Schumacher’den daha sonraki en süratli şampiyon olabilir.



Verstappen, 2022 F1 dönemine damga vurdu


Geçen sene son tıpta kazandığı zaferin akabinde 2022’ye sıkıntılı başlayan Verstappen, birinci üç yarışın akabinde Charles Leclerc’in 46 puan gerisine düşmüştü.

daha sonraki 13 yarışın 10’unu kazanarak döneme damga vuran Red Bull pilotu, bitime 6 yarış kala Leclerc’in 116 puan önünde.



Verstappen için erken şampiyonluk ihtimali! Hesaplar…


Verstappen pazar günü koşulacak olan Singapur GP’de Leclerc’den en az 22, grup arkadaşı Sergio Perez’den en az 13 ve George Russell’dan en az 6 puan fazla alması halinde, son 5 yarışa şampiyon unvanıyla çıkacak.

Bu senaryo gerçekleşirse, Hollandalı pilot tarihe geçecek. Schumacher’in 2002’de bitime 6 yarış kala şampiyonluğunu ilan etmesinin akabinde en erken şampiyonluğu kutlayacak Verstappen, bu unvanı Nigel Mansell ile paylaşacak.



Formula 1 Singapur Grand Prix’i ne vakit, saat kaçta hangi kanalda?


On binlerce yarış tutkununun merakla beklediği Formula 1 Singapur GP, 2 Ekim Pazar günü saat 15:00’te koşulacak. Yarış öncesinde iki güne yayılmış idman tipleri ile sıralama cinsleri düzenlenecek. Öte yandan Singapur GP, ülkemizde S Sport2 kanalında ve S Sport Plus uygulamasında ekrana gelecek.



Crossing the line together
🤝


On this day in 2002 Rubens Barrichello took race victory from Michael Schumacher by just 0.011 seconds
😳
#F1 pic.twitter.com/HoueItfVBX

— Formula 1 (@F1) September 29, 2022
 
Üst