Lastik Ömrü Nasıl Artar?

Hasan

New member
Lastikler aracımızda son derece önemlidir.Araba lastiklerimizi sürekli olarak denetlememiz ve bakımını yapmamız gerekmektedir.Arabalarımızın lastik ömrü nasıl artar dendiğinde birçok faktör bunun aslında cevabını vermektedir .

Lastik Ömrünü Artttıran Faktörler
Arabamızın her zaman temizliğine ve modifiyesine aslında önem veririz ama arabamızın hayati önem taşıyan ve uzun ömürlü olmasını sağlayacak birkaç faktörden sizlere bahsedelim.


Lastik hava basıncı Araç için önemlidir lastikler arabamızın yol ile temasında hayati önem taşırlar ve lastiklerimizin havasını düzenli olarak en azından ayda bir defa ya da uzun yola gidecek olduğumuzda kontrol etmeliyiz yüksek hava ya da düşük hava aracımızın lastik tabanına zarar verir.Araç lastik basınç oranları arabamızın kapı iç kısmında yazmaktadır.Lastik basıncı istenilen düzeyde olmayan araçlarda yakıt tüketimi de artmaktadır.

Rot Ayarı
Aracınızın lastiklerinin sağ sola doğru gitmesi ve düzenli bir açı ile seyretmemesi durumunda lastik aşınması artmaktadır bu da arabada yakıt tüketimini arttırmaktadır.

Mevsime Göre Lastik Seçimi
Arabalarımızın mevsim geçişlerine göre kışlık ve yazlık olarak lastiklerimizi değiştirmemiz ve mevsime uyarlamamız gerekmektedir. Yazın yaz lastikleri kışın ise kış lastiklerini mutlaka kullanmamız gerekmektedir su ve kar ve kış şartları yazlık lastiklerin ömrünü azaltmaktadır.

Sürücü Problemleri
Birçok sürücü çoğu zaman ani kalkış ve ani fren yaparlar işte bunları yaptıklarında %30 oranında lastik ömürlerinde ciddi bir azalma olmaktadır.
 
Üst