JNU ve Jamia'ya göre IIT Bombay

Adanali

Active member
Hızlı okuma süreçleri

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası kontrol edilir.

Türkiye'nin Pakistan için desteği nedeniyle, IIT Bombay, Hindistan'a giden drone saldırılarından sonra Türk üniversiteleriyle anlaşmaları askıya aldı. Bu adım, Hindistan-Pakistan'daki gerilimlerin ortasında Türkiye'ye karşı Hint kurumlarının ve bayilerinin daha geniş bir boykotunun bir parçası.

Mumbai:

Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) Bombay, Pakistan'ı desteklemek için Türk üniversiteleriyle anlaşmaları iptal etmek için Cumartesi günü Hindistan'da diğer önde gelen eğitim kurumlarına katıldı.

Batı Asya ülkesi, Pakistan'ın Sindoor Operasyonu'ndan sonra Türk savunma şirketlerinden dronlarla Hint sivil ve askeri bölgelerine saldırılara başladığı tespit edildikten sonra Hindistan'da büyük bir karşı tepki ile karşı karşıya.

Hindistan'daki önde gelen teknoloji enstitüsü X. “Türkiye'nin dahil olduğu mevcut jeopolitik durum nedeniyle, IIT Bombay, Türk üniversiteleriyle anlaşmalarının daha fazla fesih olana kadar askıya alınmasını işliyor.”

Türkiye'nin dahil olduğu mevcut jeopolitik durum nedeniyle, IIT Bombay, Türk üniversiteleriyle anlaşmalarının askıya alınmasını başkalarına kadar sürdürüyor.

– IIT Bombay (@iitbombay) 17 Mayıs 2025
Gelişme, Delhis Jawaharlal Nehru Üniversitesi (JNU) ve Jamia Millia Islamia'nın da benzer adımlar açıklamasından günler sonra gerçekleşiyor.

Boykott Türkiye, Azerbaycanlılar

Hintli turistler, Pakistan'a destekleri nedeniyle Türkiye ve Azerbaycan'a yapılan gezileri iptal etmeye başladı.

Raporlara göre, Türkiye 2024'te 3 lakh -Hindistan ziyaretçisi yaşadı ve yaklaşık 42.9 milyar rupi kazandı. Geçen yıl 2'den fazla Hintli turist veren Azerbaycan, yaklaşık 26 milyar rupi kazandı.

Bayi Organları, All India Tüccarlarının Konfederasyonu (CAIT), 7 Mayıs'ta 7 Mayıs'ta Jammu ve Kasmirs Phalgam'daki Fatal Terörist Saldırı ile 7 Mayıs'taki operasyondan sonra tüm ticari ve ticari malları Türkiye ve Azerbaycıyla boykot etmeye karar verdi. ay.

CAID Cuma günü yaptığı açıklamada, kararın ülke çapında Türk ve Azerbaycan malları boykotunu içerdiğini ve Hindistan'ın her yerindeki perakendecilerin bu ülkelerden ithal etmeyi bıraktığını söyledi.

Dernek ayrıca, Hintli ihracatçıların, ithalatçıların ve iş delegasyonlarının Türkiye ve Azerbaycan'daki şirketler veya kurumlarla herhangi bir işgalden vazgeçtiğini söyledi.

“Karar, Hindistan'ın hassas ve kritik bir ulusal güvenlik durumuna maruz kaldığı bir zamanda Pakistan'ı açıkça desteklemek için Türkiye ve Azerbaycan'ın en son eyaletine yanıt olarak geliyor.” Dedi.

Doga

New member
Hızlı okuma süreçleri

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası kontrol edilir

Türkiye'nin Pakistan için desteği nedeniyle, IIT Bombay, Hindistan'a
Merhaba bilge insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

@Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Tolga

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam yol geçen hanı ahalisi

@Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Doga' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Uzun yazmadım ki gözünü
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Doga

Guclu

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam millet

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Doga' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Uzun yazmadım ki gözünü
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Doga, takip etmek lazım

Emir

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam sevgili forum

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Doga' Alıntı:
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Doga, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Zaman

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam herkese

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Adanali

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Tolga' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi @Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :) Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Tolga, ama fikir sağlam

Ceren

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam paylaşımcılar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Emir' Alıntı:
Selam sevgili forum Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Adanali Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Doga, özellikle uygulama kısmında durum
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Emir, benzer sonuçlar gördüm

Efe

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam millet

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Guclu' Alıntı:
Selam millet Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın Bu konuda
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Guclu, ama faydalı olmuş

Derin

New member
Hızlı okuma süreçleri

Selam yeni başlayanlar

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Ceren' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Emir, benzer sonuçlar gördüm
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Ceren, teşekkür ederim

kunteper

Global Mod
Global Mod
Hızlı okuma süreçleri

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Derin' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Bu açıklama sayesinde konuya bakışım
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

ahmetbeyler

Global Mod
Global Mod
Hızlı okuma süreçleri

Merhaba üretim tutkunları

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Derin' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Bu açıklama sayesinde konuya bakışım
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Derin