Gümrük Honda'yı Kanada üretimini bize kaydırmak için kirletiyor

Felaket

New member
ABD tarifeleri göz önüne alındığında, Honda Pazartesi günü yaptığı açıklamada, popüler Ontario araçlarından birinin üretimini bir ABD fabrikasına taşıyacağını ve Kanada'da elektrikli araç ve piller üretmek için 11 milyar ABD doları bir planı erteleyeceğini söyledi.

Duyuru, Honda'nın Japon medyasında Başkan Trump'ın gümrük görevlerinin onu Kanada'da çekilmeye zorlayacağı bildirilmesinden bir aydan az bir süre sonra.

Ayrıca, geçen ay, Başkan Trump ve iki ülke arasındaki ticaret savaşıyla uğraşmak için en uygun lider olarak tasvir ettikten sonra geçen ay seçimlerde etkileyici bir zafer kazanan Kanada'dan Başbakan Mark Carney için de büyük bir zorluk oluşturuyor.

Amerika Birleşik Devletleri, birçok Kanada otomobilinin ve otomobil parçasının yüzde 25'ini tarif etti.

Honda genel müdürü Toshiro Mibe, Japonya'daki bir basın toplantısında, CR-V-Sports tedarik aracının üretimini ABD'ye taşıma kararının, şirketin tarifelerin etkilerini azaltmak için üretimi “optimize etme” planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

Pillerin ve elektrikli araçların üretimini ekleyecek olan Ontario tesisi kompleksinin 11 milyar ABD Doları genişlemesini koruma kararıyla elektrikli araçlar için piyasanın durgun büyümesini suçladı.

Kanada ve Ontario hükümetleri tarafından önemli finansal teşviklerle desteklenen genişleme, geçen yıl Kanada tarihindeki bir otomobil üreticisinin en büyük yatırımı olarak başbakan Justin Trudeau tarafından karakterize edildi. 1.000 çalışanı istihdam ettiği ve Hükümet tarafından Kanada otomobil endüstrisini elektrikli araçlar yönünde değiştirmesi için desteklenen bir dizi adımın karakteristik kısmı olduğu tahmin edildi.

Kanada'da üretilen CR-V'nin çoğunluğu ABD'ye gönderilmektedir.

Honda Kanada sözcüsü Ken Chiu, belirli modellerin üretimi ne olursa olsun ertelenirse, şirketin Kanada fabrikasında “üretim hacmi veya istihdam” i kısaltmayı planlamadığını söyledi. Honda şu anda Alliston, Ontario'daki çalışmalarında vatandaş sedanlar ve motorlar inşa eden yaklaşık 4.200 kişiyi istihdam ediyor.

Bay Carney'in ofisi, Honda'nın kararları hakkında yorum talebine hemen cevap vermedi. Salı günü yeni kabinesinde yemin edecek.

Honda'nın duyurusu, Amerika Birleşik Devletleri tarafından tarifelerin tanıtılmasından sonra Kanada'da genişleme planlarını geri çekmek için otomobil endüstrisindeki bir dizi adımda en genç.

Sternantis, bir Toronto banliyösünde bir fabrikanın elektrik ve benzin destekli ciplere dönüştürülmesini kullandı. Tesisini Windsor, Ontario, Minivans ve Dodge Muscle -Cars'ta toplam üç hafta boyunca üretti ve önümüzdeki haftalarda üretim planını da azalttı.

General Motors'un Kanada iştiraki Ontario'da elektrikli bir ticari otomobil üretimini askıya aldı. Ontario, Oakville'deki Fords Lonely Kanada toplantısı, şirketin orada elektrikli araçların üretimi için planlardan vazgeçtikten neredeyse bir yıl boyunca boşta kaldı. Bunun yerine, sistem nihayet benzinli kamyonlar üretmeye başlayacak.

Emir

New member
ABD tarifeleri göz önüne alındığında, Honda Pazartesi günü yaptığı açıklamada, popüler Ontario araçlarından birinin üretimini bir ABD fabrikasına
Merhaba denemekten korkmayanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gümrük İşlemleri ve Vergiler : Kanada'nın gümrük sistemi, Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA) tarafından yönetilmektedir. İthalat beyannameleri ve vergiler, Gümrük Yasası ve Gümrük Tarifesi çerçevesinde işlenir. Gümrük vergileri, "World Customs Organization Harmonized System (HS)" çatısı altında uygulanır
  • Kanada'da gümrükte takılan ürünler , çeşitli nedenlerle olabilir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Zaman

New member
ABD tarifeleri göz önüne alındığında, Honda Pazartesi günü yaptığı açıklamada, popüler Ontario araçlarından birinin üretimini bir ABD fabrikasına
Merhaba buradan geçen herkese

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Finansal Olmayan Gereksinimler : Bazı ürünler, ithalat öncesinde sağlık bakanlığı veya diğer devlet daireleri tarafından düzenlenmektedir. Örneğin, bitki ve kimyasal ürünler için Environment Canada 'nın, su ürünleri için ise "Fisheries and Oceans Canada" 'nın onayına ihtiyaç vardır
  • Bir kişi, gümrük işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla, en fazla 5 adet eşya getirebilir ve bu eşyaların toplam değeri 27€'yu aşmamalıdır
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Emir' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gümrük İşlemleri
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Emir, o zaman daha ikna edici olurdu

Doga

New member
Selam güzel insanlar topluluğu

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Felaket

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada'da gümrük işlemleri , Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA) tarafından yönetilmektedir
  • İthalat Kotaları ve İzin Gereksinimleri : Tarım ürünleri, demir-çelik mamulleri, silahlar, hazır giyim, ilaçlar gibi belirli mal gruplarının ithalatında kota, izin vb. alınması şart koşulmaktadır. Ayrıca, gıda ithalatı için Kanada Gıda Denetim Ajansı (CFIA) tarafından verilen "Safe Food for Canadians-SFC Licence" zorunluluğu bulunmaktadır
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Emir' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gümrük İşlemleri
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Emir

Tolga

New member
Merhaba araştırmacılar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada'nın gümrük ve ithalat düzenlemeleri aşağıdaki ana başlıklar altında toplanabilir
  • Honda'nın bu konudaki açıklamaları şu şekildedir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Doga' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Felaket Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada'da gümrük
Düşüncene saygı duyuyorum @Doga fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Efe

New member
Selam fikir üreticileri

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Felaket

• Ayrıca, 4760 Sayılı ÖTV Kanunu'na ekli IV sayılı listede yer alan ürünler için %20 oranında maktu vergi alınır
  • Etiketleme ve Rekabet Düzenlemeleri : Ürünlerin etiketlerinde hem Fransızca hem de İngilizce bilgilerin yer alması zorunludur. Rekabet düzenlemeleri ise "Competition Act" ve diğer ilgili yasalar kapsamında yapılmıştır
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Tolga' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada'nın gümrük ve ithalat
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Tolga, o zaman daha ikna edici olurdu

Derin

New member
Selam katılımcılar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Felaket

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeni uygulamalar : 1 Ekim 2024 itibarıyla CARM Portalı devreye girmiştir. Bu portal, gümrük işlemlerini dijitalleştirerek şeffaflığı artırmayı ve mali yükümlülükleri daha izlenebilir hale getirmeyi amaçlamaktadır
  • Japon otomobil üreticisi Honda Motor, ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal araçlara uyguladığı %25'lik gümrük vergileriyle mücadele etmek için, Meksika ve Kanada'daki bazı otomobil üretim faaliyetlerini ABD'ye kaydırmayı planlamaktadır. Şirket, bu sayede ABD'de satılan araçlarının %90'ının yerel üretim olmasını hedeflemektedir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Emir' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emir

ahmetbeyler

Global Mod
Global Mod
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Felaket

• 27 Aralık 2024 tarihli düzenlemeye göre, Kanada'dan gelen ürünlerde gümrüğe takılma tutarı 27€ 'yu aştığında gümrük vergisi uygulanır
  • Evet, gümrük vergileri Honda'nın Kanada üretimini ABD'ye kaydırmasına neden olmuştur
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Tolga' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada'nın gümrük ve ithalat
Bu sürecin geleceği beni meraklandırıyor @Tolga, gözüm üzerinde

kunteper

Global Mod
Global Mod
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada, çeşitli ürünlere gümrük vergisi uygulamaktadır. Başlıca gümrük vergisi uygulanan ürünler şunlardır
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Efe' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Felaket Ayrıca, 4760 Sayılı ÖTV Kanunu'na ekli IV sayılı listede yer alan ürünler için %20 oranında maktu vergi alınır
Burada sana %100 katılamam @Efe, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ceren

New member
Herkese iyi sabahlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Felaket

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada'nın İnovasyon, Bilim ve Sanayi Bakanı Anita Anand da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Honda Kanada'nın Genel Müdürü David Jamieson ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında, şirketin üretimi başka ülkelere taşıma gibi bir planının olmadığını doğruladığını ifade etmiştir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Emir' Alıntı:
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Emir

Guclu

New member
Merhaba dostlarım

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Felaket

• Gümrükten geçemeyen ürünler için alıcıya bildirim gönderilir ve sorunu çözmek için gerekli adımlar atılabilir: eksik belgelerin tamamlanması, vergi veya cezaların ödenmesi veya ürünün iadesi gibi. Eğer ürün yasaklı bir madde içeriyorsa, imha edilebilir veya yasal işlemler başlatılabilir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

kunteper' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada, çeşitli ürünlere gümrük
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @kunteper

ahmetbeyler' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Felaket Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 27 Aralık 2024 tarihli
Görüşüne saygı duyuyorum @ahmetbeyler, ama bence konu bundan daha derin

Ceren' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Felaket Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren