Ford, Michigan’daki elektrikli araç aküsü fabrikasındaki çalışmayı durdurdu

Felaket

New member
Ford Motor Pazartesi günü, grevdeki Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası ile gergin sözleşme görüşmelerinin ortasında, Michigan’daki bir akü fabrikasının inşaatını, tesisin rekabetçi fiyatlarla ürün üretemeyeceği endişesi nedeniyle durdurduğunu söyledi.

Durdurmanın sendikayla yapılan müzakerelerle mi yoksa başka konularla mı ilgili olduğu belli değildi. Ford, Marshall, Michigan’daki fabrikasında dünyanın en büyük elektrikli otomobil aküsü üreticisi olan Çinli bir şirket olan CATL’den lisanslanan teknolojiyi kullanarak akü üretme planları nedeniyle Cumhuriyetçi milletvekillerinin saldırısına uğradı.

Aynı zamanda Ford, UAW’nin istediği ücret ve sosyal yardım artışlarının elektrikli araç üretimini artırma çabalarını baltalayacağı konusunda uyardı.

Ford İcra Kurulu Başkanı Jim Farley bu ay verdiği bir röportajda, eğer sendikalar talep ettikleri her şeyi alırsa, “elektrikli araçlara yaptığımız yatırımları iptal etmek zorunda kalacağız” dedi.


Ford sözcüsü TR Reid Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin “tesisi rekabetçi bir şekilde çalıştırabileceğimizden emin olana kadar Marshall projesinin inşaatına yönelik çalışmaları duraklattığını ve harcamaları sınırladığını” söyledi.

Bay Reid, Başkan Biden’ın UAW ile grev hattına katılmak üzere Michigan’ı ziyaret etmesinden bir gün önce açıkladığı kararın nedenleri hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

UAW Başkanı Shawn Fain, kararı “Ford’un işten çıkarma yönündeki utanç verici, üstü örtülü bir tehdidi” olarak nitelendirdi. fikir Pazartesi gününde. Şöyle ekledi: “Tek istediğimiz elektrikli araçlara adil bir geçiş ve bunun yerine Ford dibe doğru yarışını iki katına çıkarıyor.”

Wayne, Michigan’daki Ford fabrikasındaki işçiler bir haftadan uzun süredir grevdeler. Ancak Detroit’li üç otomobil üreticisiyle ayrı ayrı müzakere yapan sendika, Ford’un sendikanın taleplerini karşılamak için General Motors veya Jeep ve Ram araçları üreticisi Stellantis’ten daha fazlasını yaptığını tahmin ediyor. Bunlar arasında yüzde 40’lık ücret artışı, daha kısa çalışma haftası, enflasyon koruması ve diğer faydalar yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta UAW, GM ve Stellantis’e yönelik saldırılarını parça dağıtım merkezlerine kadar genişletti ancak Ford’u bağışladı.


Marshall fabrikasının planı, ana bileşenleri lityum, demir ve fosfat olan piller üretmekti. Teknoloji, çevre ve insan haklarıyla ilgili endişeleri artıran lityum, nikel ve kobalttan yapılmış pillere bir alternatif oluşturuyor. Lityum demir fosfat (LFP) piller, nikel ve kobalt pillerden daha ağırdır ancak maliyeti daha düşüktür.

LFP pilleri şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde seri üretilmemektedir. Tesla’nın da aralarında bulunduğu otomobil üreticileri, Çin’den ithal edilen LFP pilli otomobiller satıyor. Ford, pilleri ithal etmek yerine Çin teknolojisini kullanarak ABD’de üretmenin daha iyi olacağını savundu.

Biden yönetimi, ABD’li şirketlerin bazı Çinli firmalarla çalışmasını engelleyebilecek kurallar hazırlıyor. Düzenleyici ortamla ilgili belirsizlik, Ford’un fabrikadaki çalışmayı durdurma kararındaki bir faktör olabilir, ancak şirket aynı zamanda sendika üzerinde baskı oluşturmaya da çalışabilir.

Ford, fabrikayı inşa etmek için 3,5 milyar dolar yatırım yapacağını ve 2026 yılında üretim başladığında 2.500 kişiye istihdam sağlayacağını açıklamıştı.
 
Üst