Elon Musk, Tesla satın alma planının ‘belirli bir sayı’ içermediğini söyledi

Felaket

New member
Salı günü bir federal yargıç tarafından doğrudan sorgulandığında Elon Musk, yatırımcıların Tesla’yı halka arz etmek için 2018 teklifine tam olarak ne kadar para koymak istediğini söyleyemedi.

Bay Musk, 7 Ağustos 2018’de Twitter’da anlaşma için “finansman sağladığını” yazdı. Ancak San Francisco’daki bir duruşmadaki ifadesinin son gününde, planını tartıştığı kişilerin ve yatırım fonlarının anlaşmaya yatırmak istedikleri miktarları açıklamadıklarını kabul etti.

Yargıç Edward M. Chen’in kendisine dolar miktarlarının görüşülüp görüşülmediği sorulduğunda “evet veya hayır” demesinin ardından Bay Musk, “Belirli bir sayı yok,” yanıtını verdi. Yargıç Chen, Bay Musk’a soruyu en az iki kez sordu ve Bay Musk, kendisini ve Tesla’yı dava eden yatırımcıların avukatı Nicholas Porritt’in sorularını net bir şekilde yanıtlamayınca araya girdi.

Bay Porritt tekrar herhangi bir yatırımcının belirli miktarlar taahhüt edip etmediğini sorduğunda, Bay Musk, sahip olduğu çok sayıda Tesla hissesini anlaşmaya dahil etmeye istekli olduğunu söyledi. “Yani, kesinlikle bende varım.”


Üç gün boyunca yedi saat boyunca ifade veren Bay Musk ve hukuk ekibi, anlaşma için sağlanan fonun gerçekten de bol olduğunu savundu ve ne kadar para olduğu netleşene kadar, bunu yapmayan hissedarları satın almak için gereken kesin miktarları tespit etmenin zor olduğunu ekledi. Anlaşmanın bir parçası olmak istemiyorum.

Davayı getiren yatırımcılar, Bay Musk’ın şirketi özelleştirmeyle ilgili açıklamalarına yanıt olarak Tesla hissesinin yükselmesinin ardından milyarlarca dolar zarara uğradıklarını, ancak teklif hiçbir yere varmayınca düştüğünü söylüyorlar. Yargıç Chen, Musk’ın Twitter’daki iki gönderisinin yanlış olduğuna ve bunları yayınlamakla pervasızca davrandığına karar verdi. Ancak yatırımcılar, Bay Musk’ın diğer beyanlarının veya diğer faktörlerin değil, yanlış beyanların kayıplara neden olduğunu kanıtlamalıdır.

Koyu renk bir takım elbise, siyah cerrahi maske ve savaş botları giyen Bay Musk, mahkeme salonuna girdi ve jürinin yerlerini almasını izledi. Bay Porritt’e “Yatırımcıların çoğunu temsil ettiğinizi düşünmüyorum” diyerek davacıların önemini küçümsemeye çalıştı. Yargıç Chen, bu yorumları “uygunsuz” olarak nitelendirdi ve mahkeme kayıtlarından çıkardı.

Bay Musk ayrıca Tesla yatırımcılarının çoğunun mutlu olduğunu çünkü şirketin şu anda 2018’de olduğundan daha değerli olduğunu söylemeye çalıştı – Yargıç Chen’in mahkeme kayıtlarından çıkardığı başka bir ifade. Bay Musk’ın iki avukatı ellerini kaldırdı ve başlarını salladı.

Pazartesi günkü ifadesinde Musk, Tesla’yı özel şirkete alma planını yalan söylemediğini veya yanlış beyan etmediğini, çünkü Suudi Arabistan’ın devlet servet fonundaki yöneticilerin herhangi bir belge imzalamamasına veya ne kadar kararlı olduğunu söylememesine rağmen anlaşmayla ilgilendiğini ifade ettiğini iddia etti. yatırım yapacaklardı. “Güvenli finansman” ifadesinin, yönettiği roket şirketi SpaceX’teki hissesine de atıfta bulunduğunu, çünkü bu hisselerden borç alabileceğini veya bir kısmını satabileceğini söyledi.


Cuma günü Bay Musk, Twitter hesabında Tesla hakkında önemli bilgiler yayınladığını ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kurallarına uyması gerektiğini kabul etti. Ancak sosyal medya paylaşımlarının mutlaka Tesla’nın hisse senedi fiyatının dalgalanmasına neden olmadığını söyledi.

2018’de Bay Musk ve Tesla, Tesla’yı özel alma planıyla ilgili olarak SEC ile ayrı bir dava açtı. SEC’e para cezası ödediler ve Bay Musk, Tesla başkanı olarak istifa etmeyi ve bir avukatın Tesla hakkındaki bazı açıklamaları sosyal medyada yayınlamadan önce incelemesine izin vermeyi kabul etti.
 
Üst