Delhi Çevre Bakanı artan hava kirliliği nedeniyle acil toplantı çağrısında bulundu

Adanali

Active member
Gopal Rai, Aşamalı Müdahale Eylem Planının I. Aşamasının Delhi-NCR'de uygulandığını söyledi. (Dosya)


Yeni Delhi:

Delhi Çevre Bakanı Gopal Rai Perşembe günü, ilgili tüm yetkililere ulusal başkentteki 13 sıcak noktada Anand Vihar'da artan kirliliğin göz önünde bulundurularak gerekli önlemleri alma talimatı verdi.

Bakanlığın ofisi, Aam Aadmi Partisi liderinin ayrıca 13 sıcak noktada özel bir kampanya yürütmek üzere yarın Delhi Sekreterliği'ndeki yetkilileri acil bir toplantıya çağırdığını söyledi.

Ulusal başkentte kış yaklaşırken ve hava kalitesine ilişkin endişeler artarken, Delhi Başbakanı Atishi Çarşamba günü önemli yetkililerle endişe verici hava kirliliği durumunu tartışmak üzere üst düzey bir toplantı düzenledi.

Toplantıda diğer AAP liderleriyle birlikte Çevre Bakanı Gopal Rai de hazır bulundu.

Toplantı sırasında yetkililer mevcut kirlilik seviyelerini gözden geçirdiler ve acil eylem için stratejiler geliştirdiler.

Delhi CM, bu kış Delhi'deki kirliliği azaltmak için gerekli tüm adımların atılmasını sağlamak için talimat verdi. Ayrıca Delhi halkına, kirliliğin azaltılmasına yönelik bu kampanyada hükümeti destekleme çağrısında bulundu.

Gopal Rai Çarşamba günü, artan hava kirliliğiyle mücadele etmek için Aşamalı Müdahale Eylem Planının (GRAP) Birinci Aşamasının Delhi-NCR'de uygulandığını duyurdu.

Karar, eyalet başkentinin hava kalitesi endeksinin (AQI) 200'ü geçmesinin ardından alındı.

Şu anda yürürlükte olan spesifik tedbirlerin altını çizdi: “Yollarda mekanize süpürme ve su püskürtme yapılmalı ve büyük kavşaklarda sis önleyici silahlar kullanılmalıdır. Atıkların yakılması yasaktır. Trafik sıkışıklıkları kontrol altına alınmalı ve 10 yaşından (dizel) veya 15 yaşından (benzinli) araçlar yasaktır.”

Kış mevsiminde Delhi'de artan kirliliğe yanıt olarak çevre bakanı, tozla mücadele kampanyasının şehir genelinde genişletildiğini duyurdu.

“Delhi'de kış mevsiminde havanın durgunlaştığı, yağmurun durduğu ve sıcaklığın düştüğü dönemde kirlilik seviyeleri artıyor” diye açıkladı.

Kampanya 7 Ekim'de başladı ve o tarihten bu yana yapılan sürpriz denetimler, birçok şantiyenin yönetmeliklere uymadığını ve bunun da toz kirliliğine yol açtığını ortaya çıkardı.

Bakan ayrıca son zamanlarda hava kalitesindeki bozulmayla ilgili endişelere de değindi. “Met Office'in tahminleri sıcaklıkların artık hızla düşeceğini gösteriyor. Soğuklar soğudukça kirletici parçacıklar atmosferin derinliklerine yerleşecek” dedi Rai.

Ayrıca kirlilikle mücadele etmek için hükümetin toz, araç emisyonları ve biyokütle yakımı da dahil olmak üzere kirletici kaynaklarını azaltmaya odaklanması gerektiğini vurguladı.

“Elbette bir silah var: Kaynakları azaltmalıyız. Bu amaçla hükümet 11 önlem ileri sürüyor ve gerekirse acil durumlarda acil önlemler de alacak” dedi Rai.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst