Beygir Gücü Nedir ?

Adanali

Active member
Merhaba,Arkadaşlar bugün sizlerle beygir gücü konusuna değineceğiz konularımızdan beygir gücü dediğimiz evet araçlarımızda bile sürekli bu arava kaç beygir dediğimiz terimdir.

Beygir Gücü Nedir ve Nerelerde Kullanılır Ne İşe Yarar ?
Beygir gücü genellikle otomobil ve elektrik motorlarının güçlerinin belirlenmesi için kullanılmaktadır.Beygir gücü kavramında yılladır birçok kişi yanlışa düşüyor tabi belkide bizde bilmiyoruz.Beygir gücü nedir ? denildiğinde aklımıza 100 beygir gücü 100 adet at gücüne eşit bir kavram gelmektedir.Beygir gücünün temeli çok eskilere dayanmaktadır.Beygir gücünü bulan kişi James Watt isimli kişidir 1872 yılında bulmuştur.James iskoç mühendis bir kişi ve buharlı makinalar ürettiğinden dolayı bunları pazarlarken de makinalara bir güç belirtmesi gerektiği için o zamanda insanlar atları güç olarak algıladıkları için yola beygirden çıkmıştır.

beygir-gücü-nedir
Kömür madenlerinde atları gözlemleyen watt bir atın 45 kilogramlık yükü 1 saniyede 1,11 metre ileri götürdüğünü tespit etti bir at Ağırlık x Yol olarak 50 Kilogram-Metrelik iş yapmış oluyordu. sonucu yüzde 50 oranında arttırarak 75 Kilogram-Metreye tamamladı ve buna da 1 beygir dedi.James Watt ve beygir gücü hikayesini şimdi çözümlemiş olduk.
 
Üst