Adam, Vali Gretchen Whitmer’ı Kaçırma Planı Yapmaktan Yaklaşık 20 Yıl Hapis Cezası Aldı

Adanali

Active member
Adam, Vali Gretchen Whitmer’ı Kaçırma Planı Yapmaktan Yaklaşık 20 Yıl Hapis Cezası Aldı
GRAND Rapids, Mich. – Savcıların, Vali Gretchen Whitmer’ı tatil evinde kaçırmak ve muhtemelen ona suikast düzenlemek için Delaware’den Michigan’a gitmeyi planladığını söylediği bir adam, Çarşamba günü müebbet hapis cezasından daha az olmak üzere 19 yıl yedi ay hapis cezasına çarptırıldı. savcıların talep ettiği süre.

İç savaşı kışkırtmak istediğinden bahseden ve tutuklanmasından önceki aylarda eğitim ve planlama seansları için defalarca Midwest’e seyahat eden bir kamyon şoförü olan Barry Croft, federal mahkemede mahkûm edilen son kişiydi. hapis cezası. Batı Michigan’daki Federal Bölge Mahkemesinden Yargıç Robert J. Jonker, cezasını bir Demokrat olan Bayan Whitmer’ın vali olarak ikinci dönem için yemin etmesinden sadece dört gün önce verdi.

Federal savcı Nils Kessler Çarşamba günü mahkemede yargıca Bay Croft’un komplo için ideolojik itici güç sağladığını ve davranışının birçok yönden yabancı teröristlerin eylemlerine benzediğini söyledi.

Kessler, “O, bu grubun, bu hareketin ruhani lideri, tıpkı IŞİD’deki bazı şeyhlerin olabileceği gibi,” dedi. Daha sonra, “IŞİD veya El Kaide’nin mücahit dediği şeye vatansever diyor” diye ekledi.


Başarılı bir temyizi engelleyen Bay Croft’un cezası, yakın tarihin en yakından izlenen yerel terör kovuşturmalarından birine son veriyor, ancak eyalet mahkemesinde ilgili suçlarla itham edilen bazı kişiler hâlâ yargılanmayı bekliyor.

Bay Croft ve diğer sanıkları iki yılı aşkın bir süre önce, 2020 başkanlık seçimlerine giden bir ciltse yaklaşırken tutuklandığından beri, dava birçok kişi tarafından artan sağcı iç terörizm tehdidinin bir örneği olarak görüldü. Tutuklamalardan birkaç ay sonra, Donald J. Trump destekçileri ABD Kongre Binası’na baskın düzenleyip bu seçimin onaylanmasını engellemeye çalıştıklarında bu endişeler daha somut hale geldi.

Bay Croft bu Ağustos ayında adam kaçırma komplosu ve kitle imha silahı kullanmak için komplo kurmaktan suçlu bulunduğunda, Bayan Whitmer “politikamızın durumuna sert bir bakış” çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.

O sırada “Kamu görevlilerine karşı komplolar ve FBI’a yönelik tehditler, ulusumuzu saran radikalleşmiş iç terörizmin rahatsız edici bir uzantısıdır” dedi ve “cumhuriyetimizin temellerini tehdit ediyor.”

Gizli ajanlar ve muhbirler, Bay Croft’un hükümeti devirme ve seçilmiş yetkililere zarar verme arzusu hakkında konuştuğunu kaydettiler ve kuzey Michigan’daki valinin tatil kulübesine gece keşif görevinde ona eşlik ettiler. Bay Croft ayrıca yüksek güçlü tüfeklerle eğitim oturumlarına katıldı ve savcılar, polis memurlarının kaçırılma mahalline ulaşmasını engellemek için bir köprüyü havaya uçurmayı planladığını söyledi.


Savcılar ceza notlarında, Bay Croft’un “Michigan valisini kaçırmaktan, hatta onu öldürmekten fazlasını yapmak istediğini” söylediler. “’Savaşın bu topraklara gelmesini bekleyemem’ dedi ve bunu kastediyordu. Yalnızca ömür boyu hapis cezası, Croft’un suçlarını yeterince ele alabilir ve onu ve diğerlerini ülkemiz için bu tür kıyamet vizyonları peşinde koşmaktan caydırabilir.”

Bay Croft’un avukatı Joshua Blanchard, Yargıç Jonker’dan daha kısa bir ceza istedi. Bay Blanchard, ceza notunda, müvekkilinin akıl hastalığı ve uyuşturucu kullanımı geçmişi olan sadık bir baba olduğunu söyledi. Ayrıca 47 yaşındaki Bay Croft’un bazı eğitim oturumlarına katılmadığını ve başkalarının saldırı planlarını tartıştığı bazı sohbet gruplarına katılmadığını vurguladı.

“Bay. Croft’un hayatı, onun kaybedilmiş bir dava olmadığını ve doğru aletlerle donanırsa, üretken, yasalara saygılı bir hayat yaşamak için geri dönebileceğini gösteriyor” diye yazdı Bay Blanchard.

Adalet Bakanlığı bu hafta ülke içi terör davalarını kovuşturmaya devam edeceğine söz verdi ve Yargıç Jonker, ajanların valiye karşı komployu nasıl soruşturduğu konusunda federal kolluk kuvvetlerinin övülmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Yine de hükümet, Michigan davasında tekrarlanan aksiliklerle karşı karşıya kaldı. BuzzFeed’e göre, davayla ilgili bir FBI ajanı geçen yıl aile içi şiddetle suçlandıktan sonra kovuldu ve önemli bir muhbiri denetleyen başka bir ajan, kısmen FBI için yaptığı bazı çalışmalara dayanarak özel bir güvenlik danışmanlık şirketi kurmaya çalıştı. Haberler. Bu yılki ilk duruşmada, jüri üyeleri iki kişiyi beraat ettirdi ve Bay Croft ile başka bir sanık olan Adam Fox hakkında bir karara varamadı.

Hem Bay Croft hem de Bay Fox, ikinci bir duruşmada mahkum edildi. Bay Fox, Salı günü, savcıların istediği müebbet hapis cezasının çok altında, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki adam, Ty Garbin ve Kaleb Franks, kaçırma komplosu suçunu kabul ettiler ve Bay Fox ve Bay Croft aleyhine ifade verdiler. Bay Garbin 30 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Bay Franks dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ekim ayında, komployla bağlantılı diğer üç kişi eyalet mahkemesinde terör eylemlerine destek sağlamaktan suçlu bulundu. En az yedi yıl ve en fazla 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek cezalar aldılar. Devlet mahkemesinde suçlanan beş kişi daha yargılanmayı bekliyor.
Alıntıdır
 
Üst