20 yaşındaki çocuğa Tripura hastanesinde başarılı böbrek nakli yapıldı

Adanali

Active member
Doktorlar Tripura Hastanesi'nde 20 yaşındaki bir erkeğe başarıyla böbrek nakletti.

Agartala:

Tripura'daki Govind Ballabh Pant Tıp Koleji ve Hastanesi'nde doktorların 20 yaşındaki bir erkeğe başarılı bir şekilde böbrek nakletmesiyle önemli bir dönüm noktası elde edildi.

Hastanede altı buçuk saat süren operasyonun ardından tıbbi şef Sankar Chakraborty, doktorlardan oluşan bir ekibin Munna Saha Sutradhar'dan oğlu Subham Sutradhar'a başarıyla böbrek naklettiğini söyledi.

“Yakın zamanda Manipur'daki Shija Hastanesi ile bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladık. Onların gösterdiği özen sayesinde böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi” dedi.

Kendisi de ağız diş ve çene cerrahı olan ve Tripura Tıp Koleji'nde ve Agartala'da sosyal olarak işletilen bir başka tıp fakültesi olan BR Ambedkar Memorial Eğitim Hastanesi'nde kilit bir pozisyonda bulunan Başbakan Manik Saha, MOU sürecini ve böbrek nakli için diğerlerini kişisel olarak denetliyor.

Bay Chakraborty, bu tür ameliyat ve nakillerle ilgili birçok yasal hususun bulunduğunu söyledi.

“Gerekli tüm prosedürleri adım adım tamamladık. En önemlisi bunun mutlaka bir kişinin veya hastanenin rehberliğinde yapılması gerektiğidir. Biz de Kuzeydoğu'da bir akıl hocası aramaya başladık ve Manipur'daki Shija Hastaneleri ve Araştırma Enstitüsünü seçtik. Bize teknik anlamda yardımcı olmayı kabul ettiler” diye ekledi.

Hastanın birkaç hafta önce 'Mukhyamantri Samipesu' (Başbakan'ın halkla haftalık toplantısı) sırasında Başbakan Saha ile anne ve babasıyla buluştuğunu ve ardından doktorlardan gerekli adımları atmaları istendiğini söyledi.

Imphal'daki Shija Hastanesi'nde nefrolog olan ve 13 kişilik cerrahi ekibe liderlik eden Gulliver Potsangbam, hastanenin şu ana kadar 114 böbrek nakli gerçekleştirdiğini söyledi.

Doktorların katkılarından dolayı başarılarını takdir etmek Daha birkaç gün öncesine kadar böyle bir şey imkansız görünüyordu.”

“Eyalet hükümetinin sağlık hizmetlerini iyileştirmeye yönelik sürekli çabaları sayesinde, eyalette böbrek nakli gibi önemli ameliyatlar artık mümkün hale geldi. Bu operasyonda görev alan sağlık ekibini ve diğer sağlık çalışanlarını canı gönülden kutluyor, başarılar diliyorum. Hem böbrek bağışçısına hem de böbrek alıcısına acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Bugünkü başarı eyaletteki tıbbi bakımda bir dönüm noktası olarak kabul edilecek. Daha birkaç gün önce böyle bir şey imkansız görünüyordu.

Eyalet hükümetinin sağlık hizmetlerini iyileştirmeye yönelik sürekli çabalarının bir sonucu olarak, böbrek ameliyatı gibi kritik bir operasyon artık… pic.twitter.com/H96HHBiO4h

— Prof. (Dr.) Manik Saha (@DrManikSaha2) 8 Temmuz 2024
(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)