Yardım Aranıyor: Yardımcı Doçent, Doktora Olması Gerekiyor. Maaş: 0 $

Adanali

Active member
Yardım Aranıyor: Yardımcı Doçent, Doktora Olması Gerekiyor. Maaş: 0 $
California Üniversitesi, Los Angeles’ta bir yardımcı doçent için iş ilanı, adaylar için yüksek beklentiler belirledi: Bir Ph.D. kimya veya biyokimyada, üniversite düzeyinde güçlü bir öğretim kaydı ve üç ila beş tavsiye mektubu.

Ancak bir yakalama vardı: İş ilanının ifade ettiği gibi “maaşsız” olacaktı. Açık olmak gerekirse, şu noktaya değindi: “Başvuru sahipleri, bu pozisyon için herhangi bir tazminat olmayacağını anlamalıdır.”

Geçen ay bu ilan, üniversiteyi zaten düşük değerde olan yardımcı profesörleri sömürmekle suçlayan ve bunun başka mesleklerde asla olmayacağını öne süren ülke çapındaki akademisyenler arasında ani bir gürültüye neden oldu. Baskı altında, UCLA özür diledi ve ilanı geri çekti.

Ancak konuşulmayan sır, bir anda açığa çıkmıştı: Bedava emek, akademik hayatın bir gerçeğidir.

UCLA sözcüsü Bill Kisliuk Inside Higher Ed’e iş ilanını ilk defa savunurken “Bu düzenlemeler akademide yaygın” dedi.

Koşullu fakülte, genel olarak yarı zamanlı ve herhangi bir iş güvencesi olmayan her türlü kadrolu kolej öğretmenini kapsayan şemsiye terim, iş güvencesinin büyük bir bölümünü oluşturur. üniversitelerin öğretim kadrosu – bazı tahminlere göre, genel olarak yaklaşık yüzde 70 ve daha fazlası toplum kolejlerinde.

Uzun saatler ve düşük tıslamadan uzun süredir şikayet ediyorlar. Ancak bu ücretsiz düzenlemeler, yüzlerce adayın bir pozisyon için başvurabileceği zayıf bir işgücü piyasasındaki eşitsiz gücün belki de en somut örneğidir. Kurumlar, doktora derecesi kazanmak için en az beş veya altı yıl yatırım yapmış kişileri ikna edebilir veya ikna edebilir. Akademisyenler, bu işlerin nadiren kadrolu bir pozisyona yol açtığını söylese de, ücretsiz çalışmak.

“Eğer teoriniz UCLA ile ilişkilendirmenin kendisinin telafisi olduğuysa, o zaman mantıklıdır,” diyor Doktora Trent McDonald. Louis’deki Washington Üniversitesi’nde İngiliz ve Amerikan edebiyatı adayı ve sendika organizatörü. “Sanırım prestij yiyebileceğine dair bir inanç var.”

Sendika aktivistlerine ve bu tür talepler alan bazı eğitmenlere göre, çok sık olarak, yardımcılardan ve diğer koşullu öğretim üyelerinden ücretsiz emek olarak değil, kendi kimlik bilgilerini geliştirmenin bir yolu olarak sunulan ücretsiz iş yapmaları istenir. Mesleki gelişim veya hizmet olarak nitelendirilebilir. Eski bir yardımcı ve koşullu fakülte tarihçisi Joe T. Berry, profesyonellerin bazen kendi alanlarındaki bir dersi ücretsiz olarak öğretmeye istekli olduklarını, böylece üniversite üyeliğini kartvizitlerine ekleyebileceklerini söyledi.

Ve iş güvencesi olmadan öğretmenlik yapmaya zorlanan eğitmenler genellikle sistem şarta bağlı fakülteye geçerken akademiye girmeye başlayan kadınlar veya azınlıklar, diyor yakın zamanda bir kitap yazan Dr. Berry “Precariteye Rağmen Güç” adlı konuyla ilgili.

Bir önceki kitabında, Dr. Berry, koşullu fakülte için kullanılan tüm terimleri listeleyen bir sayfası olduğunu söyledi: ”

Kaliforniya Üniversitesi’ndeki koşullu öğretim üyelerini temsil eden sendika, yaklaşık 7.000 üyeyi temsil eden birliğin başkanı Mia McIver, yıllardır karşılıksız pozisyonlarla mücadele ettiğini söyledi. “Yaygın olması gerçeği mazur göstermez” dedi.

Aynı zamanda UCLA yazma programında öğretim görevlisi olan Dr. McIver, sendikanın üniversitedeki maaşsız öğretmenlerin sayısının arttığından şüphelendiğini söyledi. “Mart 2019 itibariyle, yalnızca UCLA’da 26 öğretim üyesi belirledik” dedi.

Kaliforniya sisteminde, eğilim 2008 mali kriziyle başlamış gibi görünüyor, dedi Dr. McIver. 2010 yılına gelindiğinde, “Üniversiteden herhangi bir taahhüt olmaksızın, iş geri gelirse tıslamak için öğretmenlik yapmak üzere tekrar işe alınacaklarını umarak, işten çıkarılmış ve ücretsiz öğretmenlik yapan insanların farkına vardık. ”

Sendika, 2016 yılında yönetimle, çoğunlukla yarı zamanlı çalışan ve şarta bağlı öğretim üyelerinin çoğunluğunu oluşturan öğretim görevlileri için tazminat talep eden bir anlaşma kazandı, dedi Dr. McIver. Ancak öğretim görevlileri şimdi sendikalı olsa da, ek kadrolar değil, üniversitenin “yüzde sıfır randevu” olarak bilinen ek pozisyonlara sahip olmasına izin veriyor, yani ücret almıyorlar.

UCLA sözcüsü Steve Ritea, anlaşmadan önce ücretsiz öğretmenlik yapan kişilerin genellikle başka gelirleri olan tam zamanlı profesyoneller olduğunu söyledi. Sendikanın dayandığı belgeleri görmeden yüzde sıfır atama sayısı hakkında yorum yapamayacağını söyledi. Ancak, yüzde sıfır yardımcısının tipik bir örneğinin, öğrencilere rehberlik etmeyi veya komitelerde hizmet vermeyi içerebilecek UCLA ile resmi bir bağlantısı olan başka bir kurumda kadrolu bir profesör olduğunu söyledi. Veya başka bir üniversiteye taşınmış ancak bir hibe veya projeyi bitirmek isteyen biri.

İş ilanında “ne yazık ki hatalar ve bağlam eksikliği vardı” dedi ve “Sınıf eğitimi için her zaman tazminat teklif ediyoruz” dedi.

UCLA tarafından yapılan bir iş ilanı, bir öfke patlaması yarattı. Ancak ücretsiz öğretmenlik işleri akademide olağandışı değildir. Kredi… The New York Times için Jenna Schoenefeld

Birisi isteyerek yüzde sıfır pozisyonu alsa bile, sendika bunu üniversitenin daha güvenli pozisyonlar yaratmasını caydırıcı olarak görüyor.

“Benim bakış açıma göre, birinin başka bir işi veya pozisyonu olması, geri gelip öğretmek isteyen emekli bir profesör veya bir pozisyona ihtiyacı olan bir mülteci akademisyen veya doktora sonrası bir meslek sahibi olması önemli değil. Dr. McIver, olası gerekçeleri savurarak, dedi. “Nihayetinde, bunların hiçbir önemi yok, çünkü bırakın California Üniversitesi’ni, bir üniversitede veya herhangi bir okulda öğretmenlik yapan herkese emeğinin karşılığı ödenmelidir.”

Washington Üniversitesi’nde moleküler mikrobiyoloji ve mikrobiyal patogenez alanında yüksek lisans öğrencisi olan Liza Loza’dan yaklaşık dört yıl önce bir tartışma bölümü öğretmesi istendiği için heyecanlandı. Çok yoğun bilimsel makaleler okuyarak ve öğrencilerin sorularını tahmin ederek saatler harcayarak çok fazla hazırlık yapması gerekiyordu.

Ancak işi, bu tartışmaları kadınlara ve sert bilimlerden dışlanan diğer öğrencilere daha misafirperver hale getirmek için bir şans olarak gördü. Konuşmaktan korkacak kadar ürkütücü profesörlere sahip olma deneyimini hatırladı ve bir karşı örnek vermek istedi.

Mesleki gelişim fırsatı olduğu için işin ücretsiz olduğu söylendi. Deneyimin değerli olduğunu söylüyor. “Özgeçmişimden çok şey çıkardım, ama aynı zamanda kişisel olarak, programı daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak istediğim bir şey olarak” dedi.

Sonra geçen sömestr, bölümü öğretmenliğinin üçüncü yılında, tesadüfen, diğer bölümlerdeki yüksek lisans öğrencilerine aynı iş için 1.000 dolar ödendiğini öğrendi.

“Bu benim için parlak bir çizgiydi,” dedi. “Bunu daha önce fark etmem açıkça haksızlık gibi geldi.”

Herkese orada oldukları için şanslı olduklarını öğreten akademi kültürünün kendisini ücretsiz olarak çalışmaya ikna edip etmediğini merak ediyor. “Bu bir ayrıcalık” dedi.

Washington Üniversitesi’nin bir sözcüsü Joni Westerhouse, Bayan Loza’nın bölümündeki yüksek lisans öğrencilerinin, maaşları aracılığıyla kendilerine ödeme yapılan bir “mentorlu öğretim deneyimine” sahip olmaları gerektiğini söyledi. Fakülte olarak kabul edilmediklerini söyledi.

Bayan Loza, gereksinimin ötesinde öğretmeye devam ettiğini ve bunun için tazminat almadığını, diğerleri ise bunun için ödenmediğini söyledi.

Ücretsiz öğretim uygulamasının ne kadar yaygın olabileceğinin bir göstergesi olarak, UCLA iş ilanına tepki gösteren Twitter gönderileri arasında bir tarihçi olan Caitlin DeAngelis’ten bir gönderi yer aldı. 2018’de Harvard ve kölelik arasındaki tarihsel bağlantılar hakkında bir projede araştırma görevlisi olarak çalışmak için para alırken, gönüllü olarak normalde kadrolu bir profesör tarafından verilen “Harvard ve Kölelik” adlı bir ders verdiğini söyledi. Bunu, konuyu çok derinden önemsediği için yaptı.

“Ders, ek bir tıslama ile gelmeyen (tarih bölümünde okutmanlık olarak) eklenen ekstra bir sorumluluktu” dedi.

Twitter’da maaşsız öğretmenlik yapmayı kabul ettiği için bazı pişmanlıklarını dile getirdi. “Geçmişe bakıldığında,” diye yazdı, “0,00 dolara yapmamalıydım, ancak bilgileri öğrencilere iletmek istedim.”

Harvard, Dr. DeAngelis’in 2018 sonbaharında ücretsiz bir öğretim görevlisi olduğunu doğruladı.

Linn Cary Mehta, Barnard’da uzun süredir öğretim görevlisidir ve Yardımcıların genellikle kadrolu profesörlere benzer kimlik bilgilerine sahip olmasına rağmen, bir devalüasyon gördüğünü söylüyor. “İlk başladığımda bize eğitmen ve sonra öğretim görevlisi deniyordu” dedi. “Ünvan, bizi yerimize koymaya çalışıyormuş gibi, neredeyse agresif bir şekilde, yardımcı eğitmen, yardımcı öğretim görevlisi olarak değişti.”

Doktora derecesine sahip Dr. Mehta. Columbia’dan karşılaştırmalı edebiyatta, kocası için deva esnekliğine ihtiyacı olduğu için yarı zamanlı bir işçi olarak bir kariyer geçirdi. Barnard’da sendikalaşmanın çok yıllı sözleşmeler yoluyla artan iş güvenliği ve kurs başına daha yüksek maaşlar sağladığını söyledi.

UCLA iş ilanından “Aşağılayıcı” dedi.

Alain Delaquérière ve Kirsten Noyes araştırmaya katkıda bulundu.
Alıntıdır