Vikas Divyakirti bodrumdaki ölümlere tepki gösterdi

Adanali

Active member
Eski bürokrat Vikas Divyakirti, Drishti IAS eğitim merkezinin başkanlığını yapıyor

Yeni Delhi:

Drishti IAS başkanı Vikas Divyakirti, Delhi'deki merkezlerinden birinde güvenlik normlarını ihlal ettiği için ateş altında. Ekibinin öğrencilerinin güvenliğine çok dikkat ettiğini ve sorunun “göründüğünden daha karmaşık” olduğunu söyledi.

Bu, Delhi Belediye Kurumu'nun (MCD), güvenlik normlarını ihlal ettiği ve enstitüleri kapattığı gerekçesiyle Drishti IAS de dahil olmak üzere birçok eğitim merkezine karşı harekete geçmesinden sonra geldi. Bu eylem, Rau'nun IAS Çalışma Dairesi'nin bodrum katındaki kütüphanesinin sular altında kalması nedeniyle üç kamu hizmeti adayının boğulduğu Rajinder Nagar trajedisinin ardından geldi.

Eylem, sosyal medya kullanıcılarının eski memur, girişimci ve eğitim sektörünün önde gelen isimlerinden Vikas Divyakirti'yi hedef almasına neden oldu.

प्रेस विज्ञप्ति

Eylül – 30 Eylül 2024

शनिवार (27 saniye) को राजिंदर नगर स्थित एक कोचिंग संस्थ Bu çok önemli. Bu çok önemli bir şey. Daha fazla bilgi:

1) Durum böyle değil. Bu çok önemli… pic.twitter.com/qp3hpkgYs6

— Drishti IAS (@drishtiias) 30 Temmuz 2024
tarihinde paylaşılan bir açıklamada

“Öğrencilerin öfkesi tamamen haklı. Bu öfkenin doğru kanallara kanalize edilmesi ve hükümetin özel ders merkezleri için yönergeler yayınlaması iyi olurdu. Bu konuda hükümete destek vermeye hazırız” dedi.

Daha sonra eğitim merkezleriyle ilgili sorunun göründüğünden daha karmaşık olduğunu söyledi. “Netlik eksikliği ve çatışmayla bağlantılı birçok yön var. DDA, MCD ve Delhi İtfaiye Departmanının yönetmeliklerinde tutarsızlıklar var. Ayrıca Ulusal İnşaat Yasası, Delhi Yangın Kuralları ve Birleşik Bina Yönetmeliği'nde de çelişkiler var” diye belirtti Bay Divyakirti, İçişleri Bakanlığı tarafından trajediyi araştırmak için kurulan panelin bu endişeleri gidereceğini umuyordu.

Öğrencilerinin güvenliğine özel önem verdiklerini vurgulayan Drishti IAS'nin, Ulusal İtfaiye Hizmetleri Koleji mezunu, 14 yıldır sahada çalışan ve yangın ve güvenlik görevlisi tarafından yönetildiğini söyledi. eğitim merkezleri Güvenlik kontrolleri yapın.

Eğitim zinciri, trajedinin ardından MCD'nin aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladı. “Kalıcı bir çözüm, hükümetin Delhi'de özel ders merkezleri için üç ila dört bölge kurmasıdır. Devlet derslik, kütüphane ve pansiyon sağlarsa yüksek ücretler ve güvenlik sorunları çözülecektir” dedi ve Drishti IAS'nin yakında konuyla ilgili ayrıntılı bir analiz sunacağını da sözlerine ekledi.

Sayın Divyakirti, “Öğrencilerin güvenliği konusunda daha da dikkatli olacağımızın garantisini veriyoruz” diye ekledi.