Uvalde’den sonra, Teksas Eyalet Polisi Kitlesel Atışlar İçin Eğitimi Gözden Geçirdi

Adanali

Active member
Uvalde’den sonra, Teksas Eyalet Polisi Kitlesel Atışlar İçin Eğitimi Gözden Geçirdi
HOUSTON – The New York Times tarafından Temmuz ayında alınan bir e-postaya göre, Uvalde şehrinde bir ilkokulda meydana gelen katliamın ardından, Teksas Kamu Güvenliği Departmanı, sessizce okul saldırılarını ele almak için çok daha agresif bir yaklaşım benimsedi.

Bir sözcüye göre, bakanlık ayrıca, 24 Mayıs’ta Robb İlköğretim Okulu’ndaki polis memurlarının eylem ve eylemsizliklerine ilişkin bir iç soruşturmanın ardından resmi bir soruşturma için beş memurunu devlet genel müfettişine havale etti. Memurlar olası uzaklaştırma, rütbe indirme veya işten çıkarma ile karşı karşıyadır.

Birlikte ele alındığında, bu hareketler, eyalet polisi müdürü Steven McCraw’ın başarısız polis müdahalesi için alenen suçu Uvalde okulları eski polis şefi Pete Arredondo’ya attığını, olay yerindeki diğer memurların da bulunduğunun kabulü anlamına geliyor. sorumluluğu paylaşmak.

Ateş etme olayından iki aydan kısa bir süre sonra tantanasız kabul edilen protokol değişikliği, bir okulda aktif bir silahlı saldırıya müdahale eden Kamu Güvenliği Departmanı görevlilerinin, çok sayıda memurun görev yapmadığı Uvalde’de izlenenlerden çok daha farklı yönergeler altında çalışacakları anlamına geliyor. silahlı adama saldırmak için acele etti, ancak bunun yerine onu barikatlı ve kontrollü olarak gördü, bu daha uzun bir yanıta izin veren bir durum.

Robb İlköğretim okulunda ateş açıldıktan dakikalar sonra polisler gelmeye başladı. Ancak silahlı adamla yüzleşmek için sınıflara girmediler, ancak bir saatten fazla bir süre sonra, yaralı çocukların ve öğretmenlerin tedavi edilmesindeki gecikme, örtüşen eyalet ve federal soruşturmalara yol açtı.

Sonunda, Sınır Devriyesi ajanları sınıfları bastı ve silahlı adamı öldürdü.

Geçen hafta kovulan Bay Arredondo, başlangıçta ateş etmeye doğru koştuktan sonra, birbirine bağlı bir çift sınıfta ateş etmeyi geçici olarak durduran silahlı adama barikatlı bir kişi gibi davranmaya başladı. Bu tür bir müdahale protokolü altında, memurlar teorik olarak teslim olma veya bir giriş stratejisi oluşturma konusunda müzakere etmeye odaklanabilirler.

Bay McCraw bunu “yanlış karar” olarak nitelendirdi. E-postasında, eyalet askerlerinin şimdi nasıl yanıt vermelerinin beklendiğini açıkladı.

Bay McCraw, yeni politikayı ortaya koyan Temmuz e-postasında, “Bir okulda aktif bir tetikçiye müdahale eden DPS memurları, bir saldırganı etkisiz hale getirmek için herhangi bir gecikmenin üstesinden gelme yetkisine sahip olacak” diye yazdı. “Bir denek okulda silah ateşlediğinde, etkisiz hale getirilene kadar aktif bir tetikçi olarak kalır ve ‘barikatlı bir özne’ olarak değerlendirilmemelidir.”

Bay McCraw, yeni rehberliğin daha önce departman tarafından sunulan eğitimden ve ayrıca Teksas eyalet polisi tarafından kullanılan Texas Eyalet Üniversitesi’ndeki Gelişmiş Kolluk Kuvvetleri Hızlı Müdahale Eğitim Merkezi tarafından önerilen yaklaşımdan ayrıldığını söyledi. ve ülke çapındaki diğer departmanlar.

Artık eğitimin değişeceğini söyledi.

Bay McCraw, “Aktif bir nişancı sahnesinde kötü komuta kararlarını tanımak ve üstesinden gelmek için uygun eğitim ve yönergeler sağlayacağız” diye yazdı.

Değişiklikler yaz boyunca geldi, ancak kamuya açıklanmadı.

Bay McCraw başlangıçta eleştirisini Bay Arredondo’ya odaklarken, Texas House’un bir soruşturma komitesi, yerel polis, federal ajanlar da dahil olmak üzere çeşitli kurumlardan okula gelen birçok kolluk kuvveti arasında net bir liderlik eksikliği ve sistematik başarısızlıklar suçladı. Sınır Devriyesi, eyalet polisi ve şerif ofisleri.

Gelişmiş Hukuk Uygulamaları Hızlı Müdahale Eğitim Merkezi’nin genel müdürü J. Pete Blair, Bay McCraw’ın e-postasından veya politikadaki değişiklikten kendisine haber verilmediğini söyledi. Ayrıntılarına aşina olmamakla birlikte, Uvalde’deki başarısızlıkta eğitim merkezinin aktif atıcılara yaklaşımının söz konusu olmadığını ve merkezin zaten herhangi bir aktif silahlı kişiyle derhal yüzleşmeye vurgu yaptığını söyledi.

Bay Blair, “Ölmeyi durdurmayı, ölmeyi durdurmayı öğretiyoruz” dedi. “Saldırgan yaralı insanlara ulaşmanızı engelliyorsa, o saldırgan hala aktiftir” ve barikatlı bir özne veya rehin alan olarak ele alınmamalıdır. (Bay McCraw, departmanın diğer açılardan “ALERRT doktrinini benimsemeye devam edeceğini” söyledi.)

Katliamdan bu yana geçen aylarda, Bay Arredondo’nun yanı sıra olay yerindeki diğer memurların tepkisi, Kamu Güvenliği Departmanından erken gelen ve aynı zamanda silahlı adamla çabucak yüzleşmeye çalışmayan birçok kişi de dahil olmak üzere, sert bir incelemeye tabi tutuldu.

Uvalde saldırısıyla ilgili soruşturmasının bir parçası olarak, departman memurlarının nasıl yanıt verdiğine dair bir iç soruşturma yürüttü. Eyalet polisinden bir çavuş, silahlı saldırgandan birkaç dakika sonra okula geldi ancak sınıflara acele etmedi. Diğerleri ise, Uvalde kentinin yayınladığı olay mahallinden vücut kamerasına göre daha sonra geldi. Toplamda, departmanda çekim günü okulda yaklaşık 90 memur vardı.

Bölüm sözcüsü Travis Bay Considine, bakanlığın beş memurunu ya okulda yaptıkları eylemler nedeniyle ya da çekim sırasında hareket etmedikleri için bölümün genel müfettişliğine sevk ettiğini söyledi.

New York’taki John Jay Ceza Adalet Koleji’nde profesör ve New Jersey, Bergen County’de eski bir polis şefi olan Brian Higgins, Uvalde’deki polis müdahalesi hakkında değişime ihtiyaç olduğunu gösteren birçok şey olduğunu söyledi. Bay McCraw tarafından açıklanan politika revizyonunun, kişi “nötralize edilene” kadar okulda silahlı bir adamın peşine düşmeye devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak diğer bölümlerden farklı göründüğünü söyledi.

Bay Higgins, “Sanki kendilerini koruma altına alırken işleri doğru yapmadıklarını kabul ediyor gibiler: ‘Ah, o zamanlar sadece taktikleri izliyorduk’” dedi. “Gerçekten şartlara takılmış gibi göründüklerini düşünüyorum. Günün sonunda polisin sorumluluğu hayat kurtarmaktır.”

Uzaklaştırma ve politika değişiklikleri haberi, San Antonio’nun batısındaki küçük şehirde birçok ebeveyn arasında endişe ve öfkeyle karşılanan gecikmiş bir açılış olan Uvalde’deki okulun ilk günü olan Salı günü geldi.

Hiçbir öğrenci, AR-15 tarzı bir tüfekle silahlanmış 18 yaşındaki bir silahlı adamın, son eğitim yılının bitiminden sadece iki gün önce 19 öğrenciyi ve iki öğretmeni öldürdüğü Robb İlkokuluna geri dönmedi. Öğrenciler başka okullara nakledildi ve ilçe ilköğretim okulunu yıkmayı planladı.
Alıntıdır