Tükenmişliğe Rağmen Bu Kaliforniya Sağlık Çalışanları Bırakmıyor

Adanali

Active member
Tükenmişliğe Rağmen Bu Kaliforniya Sağlık Çalışanları Bırakmıyor
Mission Viejo’daki Providence Mission Hastanesinde bir Covid-19 hastasını tedavi eden sağlık personeli. Kredi. . . Shannon Stapleton/Reuters

Dünkü haber bülteninde araştırdığım gibi, California’daki hemşireler ve doktorlar tükenmiş durumda.

Kaliforniya’da Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlar zirve yapıyor gibi görünse ve geçen kıştaki artıştan önemli ölçüde düşük kalsa da, sağlık çalışanları yaklaşık iki yıldır belirsiz ve stresli koşullarda çalışıyorlar.

Koronavirüs vakaları artıyor, yeni varyantlar ortaya çıkıyor ve koruyucu ekipman, ilaç ve personel sıkıntısı sürekli olarak ortaya çıkıyor.

Yine de bize yazan sağlık çalışanlarının çoğu, hayal kırıklıklarına rağmen işlerini bırakmayı planlamadıklarını söyledi.

İş arkadaşlarını hayal kırıklığına uğratmak veya hastalarını terk etmek istemiyorlar. Yanlış bilgilerle mücadele etmek, Covid-19 aşılarını uygulamak ve mümkün olduğunca başkalarına yardım etmek istiyorlar.

Bu son dalgalanmayla nasıl başa çıktıkları ve neden iş yerinde görünmeye devam ettikleri hakkında paylaştıklarını burada bulabilirsiniz:

“Bir gazi kızı olarak bana küçük yaşta görev duygusu aşılandı. Ben bir hemşireyim ve 20 yılı aşkın bir süredir hastane ortamında çalışıyorum; En büyük ihtiyacı sırasında sağlık hizmetinden ayrılamam.

İş arkadaşlarımı seviyorum. Zaten birlikte üç dalgadan geçtik – bunu da atlatacağız. ” – Laura Maffeo, kayıtlı hemşire, Anaheim

“Ailem tamamen aşılandı ve özellikle bu yeni varyantla artık ciddi şekilde hastalanma konusunda endişelenmiyoruz. Okullar açık olduğu ve çocuklarımıza bu desteği sağladığımız sürece, bizim (eşim de doktor) bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Zorundayız. ” — Dr. George Spanos, radyolog, Los Angeles

“Beni ayakta tutan tek şey ihtiyaç. Ben (her türden) aşıların bulunabilirliğini artırmak için işe geri dönen emekli bir eczacıyım.

Yanlış bilgilerle mücadele etmek, aşı deneyimini konforlu hale getirmek ve toplumun refahını yükseltmek için bana katılan alıcıları övmek için zaman harcıyorum. ”— Sandra Bardas, klinik eczacı, Menlo Park

“İpotek ödemem var, okulda küçük çocuklarım ve işini kaybetmiş bir kocam var. Ailemin finansal omurgasıyım ve faturalarımızı karşılamamızı sağlayan bir maaş aldığım için şanslıyım. Başka ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapıyorum. ” – Jenny Burnett, kayıtlı hemşire, Concord

“İş arkadaşlarım ve ben birbirimize destek olarak, olaylarda mizah bularak, iyi dinleyiciler olarak devam ediyoruz. Bu, her zaman ihtiyaç duyulan bir iş. ” – Lindsey Stover, kayıtlı hemşire, Los Angeles

“Hastanem, sağlık sistemleriyle çok az etkileşimi olan çok yetersiz hizmet alan hastalar görüyor ve bunlar benim hizmet etmeye kendimi adadığım hastalar.

Meslektaşlarım ve diğer personel her gün devam etmemi sağlıyor. Onlarla birlikte olmak her zaman harika bir zaman. İş arkadaşlarımın ne kadar cömert olduklarını görmek – onların işleri ve toplulukları için kendilerinden çok şey vermelerini izlemek – bana onlarla birlikte devam etmem için ilham veriyor. ” – Dr. Jessica Martin Moreno, acil tıp asistanı, Fresno

“Hemşirelerimizin kendilerini olduklarından daha fazla terk edilmiş hissetmemeleri gerekiyor. Ne kadar sıkı çalıştıklarını, ortaya çıkmaya devam ettiklerini görüyorum ve bu benim de görünmemi sağlıyor. ” — Joanna Mello, müdür yardımcısı, Sacramento

“Yerli bir kadın olarak, halkıma ve bizim gibi diğerlerine bu salgından kurtulmaları için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. En savunmasız kişilere yardım etmeye çalışan bir toplum sağlık merkezinde iyi işler yapıyorum. Ve ne yaptığımızı yanlış anlayanlar tarafından ölüm tehditleri alsam ya da aşağılansam ve bağırılsam bile ailem beni görüyor. Ve beni seviyor.

Ve son günlerimde sevdiklerimi ve seninkini güvende tutmak için elimden gelen her şeyi yaptığımı bilerek her gece eve gelebilirim. ” – Dr. Kalamaoka’aina Niheu, aile hekimliği, Albany

<saat/>

Omicron ve pandemi ile ilgili son gelişmeler

• Evet, Omicron tutuşunu gevşetiyor. Ancak pandemi sona ermedi.

• Yetkililerin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Los Angeles County’de 15 aylık bir çocuk Covid’den öldü.

• Uzun süreli Covid şansını artırabilecek dört faktör.

• Amerika Birleşik Devletleri’nin son koronavirüs vaka haritası.
<saat/>

Oakland’dan bir yazılım mühendisi olan Amy Schneider, “Jeopardy!”de görünen en kazanan kadın oldu. Onun serisi Çarşamba günü sona erdi. Kredi. . . The New York Times için Carolyn Fong

Haberin geri kalanı

• “Tehlike!”: The New York Times, “Jeopardy!” için yarışan en başarılı kadın olan Oakland sakini Amy Schneider’ın profilini çıkardı. Çarşamba günü 40 maçlık galibiyet serisi sona erdiğinde ne hissetti?

Schneider, “Bu sadece bir üzüntü duygusu değildi, bir rahatlama hissi de vardı” dedi. “Çok yorucuydu. ”

• Yüce Mahkeme: Başkan Biden’ın Yargıç Stephen G. Breyer’in yerini alacak kısa listesinde Kaliforniya Yüksek Mahkemesi’nde 45 yaşında bir yargıç var.

• Önemsiz bilim: Associated Press’in bildirdiğine göre, eyalet milletvekilleri şüpheli tanıklığı kabul edilebilir olmaktan caydırmak için harekete geçti.

• Standart testler: California Eyalet Üniversitesi, SAT’leri ve ACT’leri kabul sürecinden kaldırabilir, Associated Press raporları.
GÜNEY KALİFORNİYA

• Petrol sondajının aşamalı olarak sona ermesi: The Associated Press’in bildirdiğine göre, Los Angeles Kent Konseyi yeni petrol ve gaz kuyularını yasaklamak ve mevcut kuyuları aşamalı olarak kapatmak için bir önlemi onayladı.

• Kobe Bryant: Los Angeles Times’ın bildirdiğine göre, şimdi Kobe Bryant ve kızı Gianna’nın içinde bulundukları helikopter düştüğünde öldükleri yerde bronz bir heykeli var.
MERKEZİ KALİFORNİYA

• Kelebek sayısı: The Associated Press, Kaliforniya’nın hükümdar kelebek popülasyonunun önemli bir toparlanma kaydettiğini bildirdi.
KUZEY KALİFORNİYA

• Silah sigortası kanunu: San Jose Belediye Meclisi, silah sahiplerinin sorumluluk sigortası yaptırmalarını ve silah şiddetini azaltmayı amaçlayan diğer güvenlik programlarına katılmalarını zorunlu kılmak için oy kullandı.

• Gayrimenkul: Bay Area’da görünmeyen bir ev satın aldılar. Hangisini seçerdin?

• John Arrillaga Sr. : Silikon Vadisi’ni fiziksel olarak dönüştüren emlak geliştiricisi Pazartesi günü Portola Vadisi’nde öldü. 84 yaşındaydı.
<saat/>

Kredi. . . The New York Times için Romulo Yanes

Ne yiyoruz

Tarçınlı elmalı hızlı ekmek.

<saat/>

Fern Kanyonu. Kredi. . . Jim Wilson/The New York Times

Seyahat ettiğimiz yer

Bugünün seyahat tüyosu, Humboldt County’deki Fern Canyon’u tavsiye eden Judith Lehman’dan geliyor:

Kaliforniya’da ziyaret etmek için en sevdiğiniz yerlerden bahsedin. Önerilerinizi CAtoday@nytimes adresine e-posta ile gönderin. com. Bültenimizin gelecek sayılarında daha fazlasını paylaşacağız.

<saat/>

Bize anlatın

Golden State ile ilgili veya onu çağrıştıran şarkılardan oluşan bir çalma listesi olan California Soundtrack’imize ekliyoruz.

Bir öneriniz varsa, lütfen bana CAtoday@nytimes adresinden e-posta gönderin. şarkının adını ve neden kesilmesi gerektiğini düşündüğünüzle ilgili birkaç cümle ile birlikte.

<saat/>

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

Hafta sonu 98 yaşına giren Gena olarak bilinen İkinci Dünya Savaşı gazisi Elizabeth Fischle için bir pandemi bile doğum günü kutlamasını durduramadı.

San Diego yakınlarında yaşayan Fischle, 1940’ların başında Sam Amca’nın askere alma posterini “Seni İstiyoruz. ”

ABC 10News San Diego, Seattle’da bir birimde çalıştı, ancak 1945’te savaş sona erdiğinde, kendisini aktif görevde tutmak için herhangi bir fon olmadığı söylendi.

“Ordu beni tutsaydı, kalırdım” dedi.

Pazar günü, Fischle ailesi ve kar amacı gütmeyen bir gazileri destekleyen Honor Flight San Diego üyeleri, evinin önünden geçip korna çalarak, tezahürat yaparak ve ona en iyi dileklerini ileterken izledi.

<saat/>

Okuduğunuz için teşekkürler. Yarın döneceğim. — Soumya

P. S.İşte bugünkü Mini Bulmaca ve bir ipucu: ABD Anayasasını onaylayan ilk devlet: Abbr. (3 harf).

Briana Scalia ve Mariel Wamsley, California Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
CABugün@nytimes. com .

.

Alıntıdır