Trump bir Tesla ile poz veriyor, Musk'a yardım etmeyi amaçlayan bir adım

Felaket

New member
Başkan Trump, Salı öğleden sonra Beyaz Saray'da özel bir araba gösterisi düzenledi.

Temsil edilen tek şirket: Tesla. Tek amaç: Elon Muschus'a yardım etmek.

Tesla, Bay Musk'un Trump yönetimindeki rolüne karşı bir reaksiyona maruz kaldığından, başkan şirketin elektrikli araçlarından birini satın almak istediğini söyledi. Ama her zaman bir satıcı olan Bay Trump, sadece bir araba almak istemedi. Onu atmak ve Tesla'nın genel müdürü olan arkadaşına yardım etmek istedi.

30 dakikalık konfabik, Bay Trump, Borsa, Kanada tarifeleri ve Ukrayna'daki savaş ve beş farklı Tesla otomobili ile ilgili soruları cevaplamak arasında dalgalandığında kısmen araba reklamcılığının bir parçasıydı.

“Sevdiğim,” dedi Bay Trump ve yaklaşık 80.000 ABD dolarına mal olan parlak kırmızı bir modellere işaret etti. “Ve aynı rengi istiyorum.” (Başkanın yanında duran Bay Musk, görünüşe göre onu bir siber kamyona satmaya çalıştı ve “Bu kurşun geçirmez” dedi.)

Bir arkadaş ve en iyi bağışçı için satışları artırmak için Beyaz Saray'ın zeminini kullanan bir cumhurbaşkanının olağanüstü bir sahnesiydi. Ve Bay Musk, son birkaç gün içinde Trump danışmanlarına işaret ettiğinde, konuyla ilgili bilgisi olan insanlara göre, Trump'ın siyasi operasyonu tarafından kontrol edilen gruplara 100 milyon ABD doları getirmek istiyor.

Etkinlik daha da gerçeküstü hale geldi çünkü Bay Trump yıllarca elektrikli araçları dövdü. 2023'te Noel Günü'nde sosyal medyada elektrikli otomobillerin “cehennemde” çürümesi gerektiğini söyledi.

Arabaların çok pahalıya mal olduğunu ve hesaplamak zorunda kalmadan yeterince süremeyeceğini söyledi. Ancak ikinci nokta, Salı günü Gizli Servis'in arabayı sürmesine izin vermeyeceğini söyleyen Bay Trump için bir sorun olmamalı.

“Uzun zamandır araba kullanmadım ve araba kullanmayı seviyorum,” dedi gazetecilere. “Ama bunu Beyaz Saray'da alacağım ve bunu çalışanlarımdan kullanmayı sağlayacağım.”

Bay Trump, çekle ödeyeceğini ve indirim istemediğini söyledi.

Çoğu başkan ürünlerden kaçınır veya destekler, çünkü yönetici çalışanları arkadaşlar ve akrabalar adına yasaktır. Danışmanlarından biri olan Bay Trump'ın ilk döneminde Kellyanne Conway, insanlardan Ivanka Trump'tan moda ürünlerini satın almalarını istediğinde bu kuralları ihlal ettiği için eleştirildi.

Ancak, bu kurallar Başkan için geçerli değildir. Tesla'nın hisseleri Salı günü hafifçe arttı, ancak Aralık ayından bu yana kesintiye uğradı.

Beyaz Saray'ın sözcüsü Harrison Fields, “Başkan Trump, bir Tesla'yı piyasa fiyatıyla satın almaya karar verdi.” Dedi.

Bay Trump, sadece federal iş otoritesini azaltma kampanyasına başkanlık eden Bay Musk'a yardım etmek istediğini söyledi.

Trump, “Bence çok küçük bir grup insan tarafından çok haksız muamele gördü.” Dedi. “Ve ben sadece insanların vatansever olarak cezalandırılamayacağını bilmelerini istiyorum.”

Theodore Schleifer Ve Maggie Haberman Rapor raporları.