Toyota’nın küresel bir güç olmasına yardımcı olan Shoichiro Toyoda, 97 yaşında öldü.

Felaket

New member
Nissan ve Honda Amerika’da fabrikalar kurarken, Bay Toyoda şirketin Amerika’daki satışlarını artırmasına yardımcı olacak General Motors ile bir anlaşma yapmasına öncülük ediyordu. Haber’a verdiği bir röportajda bir şirket yöneticisi, hareketin “düşmanımıza tuz sunmak” gibi olduğunu söyledi. Car and Driver dergisi “Cehennem Dondu” manşetini attı. Ortaklık, General Motors’un 2009’da iflas başvurusunda bulunmasından kısa bir süre sonra sona erdi.

Bay Toyoda, Amerikan şirketleriyle rekabet ederken bile, Japon şirketlerini fabrika kurdukları topluluklarda daha büyük bir rol oynamaya teşvik etti. 1990 yılında yaptığı bir konuşmada, Japon sanayicileri Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yerel hayır kurumlarına katılarak “Amerikalılarla aynı düzeyde katkıda bulunmaya” teşvik etti. (Japon hükümeti bunu yapanlara vergi muafiyeti sağladı.) Amerikalılar Toyota’nın ultra verimli üretim uygulamalarına aşık olunca, Toyota ABD şirketlerine yardım etmek için bir yönetim eğitim merkezi kurdu. Ve Washington’a tavizler vererek ticaret gerilimlerinin düşük kalmasına yardımcı oldu.

1992’de, Bay Toyoda, şirketin başkanı olmak için başkanlık görevinden ayrıldığında, Toyota’nın 22 ülkede fabrikaları vardı ve 2008’de kazandığı dünyanın en büyük otomobil üreticisi unvanı için eski ortağı General Motors ile rekabet etti.

1994’te, Japonya’nın hızlı ekonomik yükselişi aniden bir durgunluk dönemine dönüştüğünde, Bay Toyoda, dört yıl boyunca ülkeyi, kanunları engellediğine inandığı birçok düzenlemeyi geri çekmeye teşvik ettiği iş lobisi grubu Keidanren’in başına getirildi. büyümesi.

Bay Toyoda, 1999 yılında Toyota başkanı olarak görevinden istifa etti ve şirketin gidişatını etkilemeye devam ettiği bir pozisyon olan ömür boyu onursal başkan oldu. 2007’de ABD Otomotiv Onur Listesi’ne alındı.

2014 tarihli makalesinde kariyerini yansıtan, “Otomotiv endüstrisinin tarih kitaplarına en az birkaç yeni satır eklemek için tek bir kafayla çalışıyorum” diye yazmıştı.

Bay Toyoda, 1952’de evlendiği karısı Hiroko, oğlu Akio ve kızı Atsuko tarafından hayatta kaldı.

Hisako Ueno raporlamaya katkıda bulundu.
 
Üst