Teksas Mahkemesi Hispanik Annenin İnfazını Durdurdu

Adanali

Active member
Teksas Mahkemesi Hispanik Annenin İnfazını Durdurdu
HOUSTON — Teksas’taki en yüksek ceza mahkemesi Pazartesi günü, bir davada on yıldan fazla bir süre önce 2 yaşındaki çocuğunu öldürmekten hüküm giyen 14 yaşındaki İspanyol bir annenin infazının durdurulmasına karar verdi. iki partili öfke yarattı.

Anne Melissa Lucio, uzun süredir masumiyetini koruyor ve Teksas’ta düzinelerce Demokrat ve Cumhuriyetçi eyalet yasa koyucusu da dahil olmak üzere hoşgörü çağrıları yaygınlaştı; onun suçu.

Ceza Temyiz Mahkemesi, Çarşamba günü için belirlenen infazın durdurulmasına karar veren üç sayfalık bir kararda, avukatları tarafından ileri sürülen iddiaların birçoğunun, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir mahkeme tarafından değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi. savcıların sahte tanıklık kullanmış olabileceğini, daha önce mevcut olmayan bilimsel kanıtların başvuranın mahkumiyetini engelleyebileceğini ve savcıların kendisi için lehte olabilecek diğer kanıtları gizlediğini söyledi.

Dava, bu sorunları çözmek için şimdi bir alt mahkemeye geri döner ve yürütmeyi süresiz olarak erteler. Bayan Lucio, Teksas’ta idam edilen ilk İspanyol kadın olacaktı.

Bayan Lucio’nun avukatları, duruşmada sunulan kanıtların ölümle cinayet davasının altını oyduğunu öne sürerken, bir belgesel sinema da dahil olmak üzere ulusal ilgiyi çekmişti. kızı Mariah.

Bayan Lucio, avukatları tarafından yayınlanan bir açıklamada “Hayatım için Tanrı’ya şükrediyorum” dedi. “Mahkemenin bana yaşama ve masumiyetimi kanıtlama şansı verdiği için minnettarım. Mariah bugün ve her zaman kalbimde.”

Mariah, Bayan Lucio ve çocuklarının daireler arasında hareket ederken merdivenlerden düşerek iki gün sonra evde öldü. Otopsi, ölüm nedeninin kafaya aldığı künt travma olduğunu söyledi.

Bayan Lucio, Mariah 2007’de öldükten hemen sonra beş saatlik bir sorgulama sırasında kendi ifadelerine dayanarak kızını kısmen döverek öldürmekten hüküm giydi.

Bayan Lucio’nun avukatları bu ifadelere itiraz etti. , görünürdeki itirafın zorla alındığını savunarak ve Mariah’nın vücudunda görülen morluk tipinin ve ölümüne neden olan travma tipinin düşüşten kaynaklanmış olabileceğini gösteren bilirkişi ifadesi sundu.

Avukatlarından biri olan Tivon Schardl, “Melissa’nın yeni, adil yargılanma hakkı var” dedi. “Teksaslılar, Temyiz Mahkemesi’nin Melissa’nın yasal ekibine Melissa’nın masumiyetine dair yeni kanıtları Cameron County Bölge Mahkemesine sunma fırsatı verdiği için minnettar ve gurur duymalıdır.”

Bayan Lucio’nun davası da Teksas Af ve Şartlı Tahliye Kurulu’nun önündeydi, bu da affa hükmedebilirdi. Ancak yönetim kurulu Pazartesi günü, kalış nedeniyle “şu anda” bir af tavsiyesinde bulunmayacağını söyledi.
Alıntıdır