“Savunmasız Bir Durum”: Okullar Aniden Kapandıktan Sonra Şikagolular Arafta

Adanali

Active member
“Savunmasız Bir Durum”: Okullar Aniden Kapandıktan Sonra Şikagolular Arafta
CHICAGO – Chicago’daki ebeveynler, sarsıcı haberlerin ardından Çarşamba sabahı çocuk bakımı bulmak için yarıştı: Ülkenin üçüncü en büyük devlet okulu bölgesindeki dersler iptal edildi. Öğretmenler birliği ve Belediye Başkanı Lori Lightfoot’un yönetimi, Omicron kaynaklı bir virüs dalgası sırasında okulların nasıl açık tutulacağı konusunda anlaşamamıştı.

Ülke genelinde, çılgınca bulaşıcı Omicron varyantı milyonlarca kişiye bulaştı ve sınıflara ve işyerlerine dönüşü karmaşıklaştırdı. Ancak hiçbir yerde okula dönüş, kış tatilinin ardından sınıflarda iki gün kaldıktan sonra, öğretmenlerin yüzde 73’ünün çalışmayı durdurmak için oy kullandığı Chicago’daki kadar sert ve öngörülemez olmamıştı. Şehir, okulu tamamen kapatarak ve öğretmenlerin uzaktan eğitim çağrısını reddederek yanıt verdi. Çarşamba akşamına kadar herhangi bir anlaşmaya varılamayan bölge yetkilileri, Perşembe günü derslerin tekrar iptal edileceğini söyledi.

Akademik takvimde, Chicago Öğretmenler Sendikası ile Belediye arasındaki yıllarca süren düşmanlığa dayanan ani duraklama, yüz binlerce öğrenci için planları karıştırdı ve görev süresi emek çekişmesi ile işaretlenmiş bir Demokrat olan Bayan Lightfoot için başka bir büyük sınav oluşturdu. , pandemi ve cinayetlerde artış.

“Sınıftalarsa ve Covid azgınsa, bu bir problem. Şehirde şiddet karşıtı bir gruba liderlik eden ve gün içinde gidecek yeri olmayan çocuklara yardım etmenin yollarını aradığını söyleyen Tamar Manasseh, “Onlar orada değillerse ve sokaktalarsa bu bir sorun” dedi. “Bu bizi savunulamaz bir duruma soktu. ”

Chicago Öğretmenler Sendikası ile anlaşmazlıkları görev süresinin ilk aylarındaki bir greve dayanan Lightfoot, bir röportajda, müzakereler devam ederken iki tarafın birbirinden çok uzak olduğunu söyledi. Bayan Lightfoot, sendikaya karşı yasal işlem başlatmayı planladığını söyledi ve Pazartesi akşamı, şehrin haksız işçi uygulamaları şikayetinde bulunduğunu söyledi. Okul bölgesi Çarşamba günü binaları yemek dağıtımı için açtı ve ebeveynlerin acil çocuk bakımı alabilecekleri yerlerin bir listesini yayınladı.

Bayan Lightfoot, “Birliğin bu şekilde davranmasının sonuçları çok derindir,” dedi. “Ailelerin işe gitme veya çocuklarına bakma ve evde eğitim alma gibi rehine seçimiyle karşı karşıya kalmalarının sonuçlarını düşünürsünüz – hiçbir ebeveyn bu konuma getirilmemelidir. ”

Chicago’da bir devlet lisesi öğretmeni olan Beth Starr, kızları ve kocasıyla birlikte evde. Ne Bayan Starr ne de Chicago Devlet Okullarına giden kızları Çarşamba günü okuldaydı. Kredi. . . The New York Times için Jamie Kelter Davis

Chicago’da krizler birikiyor. Koronavirüs vakaları rekor seviyelere yükseldi. Chicago Polis Departmanı hafta sonu yaptığı açıklamada, 2021’de yaklaşık 800 kişinin öldürüldüğünü, bu da son yıllardaki herhangi bir yıldan daha fazla olduğunu duyurdu. Ardından, 11 s’den sonra. m. Salı günü, 300.000’den fazla okul çocuğunun velilerine Çarşamba günü ve belki de daha uzun süre ders olmayacağı söylendi.

Sendika başkanı Jesse Sharkey, okul sistemindeki vakaların artmasının ve diğer varyantlardan daha hafif hastalığa neden olan ancak sık görülen enfeksiyonlara neden olan Omicron saldırısının üyelerin endişelerini artırdığını söyledi. Sınıflar yeniden açılmadan önce tüm öğrencilerin test edilmesi ve bundan sonra hızlandırılmış gözetim testlerinin yapılması çağrısında bulundu. Bölge, kış tatilinde isteğe bağlı bir test planı oluşturmuştu, ancak öğrencilere verilen 150.000 civarında postayla gönderilen P. C. R. testlerinin çoğu asla iade edilmedi; olanların çoğunluğu geçersiz sonuçlar üretti.

“Bizi okullara daha hızlı geri almak istiyorsanız, test yapın” dedi.

Sendikanın başkan yardımcısı Bay Sharkey ve Stacy Davis Gates, belediye başkanını müzakerelere yaklaşımı ve sendikaya yönelik sürekli eleştirileri nedeniyle eleştirdi. Bayan Lightfoot’un yönetiminin üyeleri, okul sisteminin sınıfları güvenli hale getirme çabalarını savundu ve çocukların nadiren Covid-19’dan ciddi sonuçlarla karşılaştığını vurguladı.

Bayan Davis Gates, “Belediye başkanı, çalışmamız gerektiğinde savaşmak istiyor” dedi. “Virüs yerine bizimle savaşıyor. anlamıyorum. ”

Belediye başkanının “ya da otobanda” liderlik tarzının işleri daha da kötüleştirdiğini söyledi. Bayan Davis Gates, “Belediye başkanı, kalbini kutsasın, ortaklık ve işbirliğini anlamıyor” dedi.

Belediye Başkanı Lori Lightfoot, virüs önlemleriyle ilgili müzakereler devam ederken yönetimi ile öğretmenler sendikasının birbirinden uzak kaldığını söyledi. Kredi. . . Mustafa Hussain, New York Times için

Ayrılık, Tonya Patterson gibi ebeveynlere birkaç iyi seçenek bıraktı. Bir banka memuru olan Bayan Patterson, bir çocuğunu şehrin Batı Yakası’ndaki Ellington İlköğretim Okulu’na bırakan bir avuç ebeveyn arasındaydı ve burada öğretmenlerin işinin parçası olmayan çalışanların acil çocuk bakımı sağladığı görülüyordu.

Bayan Patterson, anlaşmazlık için her iki tarafı da suçladı. Derslerin iptal edildiğini öğrendiğinde, bir bebek bakıcısı ayarlamak için çok geç olduğunu söyledi.

Bayan Patterson, “Güvende olmak istediklerini anlıyorum ama çalışmam gerekiyor,” dedi. “Neden bu kadar özel olduklarını anlamıyorum. ”

Yine de, şehirdeki birçok kişi, koronavirüs vakalarının artmaya devam ettiği ve hastaneye yatışların da arttığı bir zamanda okula bizzat giden çocuklar hakkında endişelerini dile getirdi. Diğer şehirlerin yanı sıra Milwaukee, Atlanta ve Cleveland’daki bölgeler, artan vakalar karşısında uzaktan eğitime geçti. New York ve Miami dahil olmak üzere çoğu büyük bölge, yüz yüze öğretime devam etti. Başka hiçbir şehir Chicago ölçeğinde bir kamu iş anlaşmazlığı görmedi.

Çarşamba sabahı Batı Yakası’ndaki bir bakkalda, Karen Washington, birinci sınıf öğrencisi olan 6 yaşındaki torunu ile soğuk havada dışarı çıkmaya cesaret etmişti, çünkü kızın ailesi çalışıyordu. Bayan Washington, öğretmenlerin kararını desteklediğini söyledi.

Washington, “Çocuklar sosyal mesafeyi nasıl koruyacağını bilmiyor” dedi. “Oynuyorlar, yakınlaşıyorlar ve maskelerini çıkarıyorlar. ”

Salı günü Chicago’daki Darwin İlköğretim Okulu’nda işten çıkarılma. Kış tatilinin ardından sınıflarda iki gün kaldıktan sonra, öğretmenlerin yüzde 73’ü işe bildirmeyi bırakma yönünde oy kullandı. Kredi. . . Taylor Glascock, The New York Times için

Birlik üyeleri daha iyi maskeler, daha fazla test ve salgın olan okulları kapatmak için daha net kurallar istedi.

Yine de, şehir yetkilileri okulların güvenli olduğu ve bölge çapında bir kapanmanın yalnızca mücadele eden ailelere zarar verdiği konusunda ısrar ediyor. Bölgenin CEO’su Pedro Martinez Salı günü, endişelerin çoğuna yanlış bilginin neden olduğunu öne sürdü. Bayan Lightfoot, sendikanın tutumunun, birçok çocuğun okulda olmadığı zamanlarda karşılaştığı akademik ve sosyal zorlukları da göz ardı ettiğini söyledi.

“Öğrencilerimizin karşılaştığı zorluklarla başa çıkmaları için öğretmenlere ödeyecek parayı verecekler mi?” dedi Bayan Lightfoot. “Çocuklarımızın sosyal ağlarından, ders dışı etkinliklerden ve tüm ardışık sonuçlardan kopmalarının sosyal-duygusal sonuçlarına yardımcı olmak için çaba gösterecekler mi?

Chicago Öğretmenler Sendikası ve Belediye Binası arasındaki ilişkiler, Bayan Lightfoot ve selefi Rahm Emanuel’in görev süreleri boyunca uzanan on yıldır olağanüstü gergindi. 2019’da, pandemiden aylar önce, öğretmenler 11 gün boyunca greve gitti ve Bayan Lightfoot’tan maaş, sınıf mevcudu ve destek personeli konusunda tavizler aldı. Bir yıl önce, okullar ilk kez yüz yüze eğitime döndüğünde, şehir ve sendika haftalarca gergin müzakerelere girişti.

Daha önce hiç seçmeli bir görevde bulunmamış eski bir federal savcı olan Bayan Lightfoot, 2019’da şehrin 50 koğuşunun tamamını kazandı. Mahallelere yatırım vaatleri konusunda bir yabancı olarak kampanya yürüttükten sonra ülkenin üçüncü büyük şehrine liderlik eden ilk Siyah kadın oldu. ve yolsuzluğun kökünü kazıyın. Ancak gündeminin çoğu pandemi tarafından hızla gölgelendi ve aşı durumunu bildirmesi şartıyla kendisiyle savaşan Polis Kardeşlik Teşkilatı ve defalarca çatıştığı öğretmenler sendikası da dahil olmak üzere kamu çalışanı sendikalarıyla mücadele etti.

Chicago Öğretmenler Sendikası, yerel siyasette benzersiz bir şekilde güçlü ve aktiftir, okullara daha fazla yatırım çağrısında bulunur ve ırksal adalet ve polislik meselelerine düzenli olarak ağırlık verir.

Chicago Devlet Okullarını yöneten Paul Vallas, “Günün sonunda, Chicago’da iki partili bir sistemimiz var: Normal Demokrat Partimiz var, Cumhuriyetçi Parti neredeyse yok, o zaman Chicago Öğretmenler Sendikası var” dedi. 1990’ların sonlarında ve 2000’lerin başında ve 2019’da belediye başkanlığı için başarısız olan.

Chicago Öğretmenler Sendikası üyeleri, uzaktan eğitim ve okul güvenliğini desteklemek için bir karavan mitingi düzenledi. Kredi. . . Mustafa Hussain, New York Times için

Sn. Sözleşmeli okulların genişletilmesini destekleyen bir Demokrat olan Vallas, Bayan Lightfoot’u sendikanın taleplerine boyun eğmemeye çağırdı. İş durmalarının ve iş uyuşmazlıklarının uzun vadeli sonuçlarından endişe duyduğunu söyledi.

Bay Vallas, “Taleplerde bulunmaya devam ediyorlar, taleplerini yerine getirmeye devam ediyor ve sonra daha fazla talepte bulunuyorlar” dedi.

Ülkedeki bölgelerin büyük çoğunluğu açık durumda ve Başkan Biden bu hafta okulların Omicron varyantının yükselişine rağmen yüz yüze eğitime devam etmek için geçen yılki teşvik paketinden kalan federal fonları kullanmaları gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki Çarşamba günü Chicago’daki anlaşmazlık hakkında sorulduğunda, “Okulların açık olmasını istiyor” dedi. “Güvenli bir şekilde açabileceklerini biliyoruz ve bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için buradayız. “Bu, Chicago dahil her yerdeki okulları kapsıyor. ”

Ancak Chicago’da bazıları bölgenin Omicron istilasına yeterince uyum sağladığına inanmadıklarını söyledi. Güney Yakası’nda yaşayan aktivist ve eski belediye başkan adayı Ja’Mal Green, bölgede yeterli virüs önlemlerinin olmadığını düşündüğü için oğlunu bu hafta anaokulundan aldığını söyledi.

Bay Green, sendikanın eylemlerini övdü ve pandeminin yakınsaması, sokak şiddeti ve şehirdeki eğitim kesintisinden endişe duyduğunu söyledi.

Bay Green, “Belediye başkanının sendikayla gerçekten siyasi bir ilişkisi var ve herhangi bir uzlaşmaya varmak istemiyor çünkü grevler ve geçmişte yaşananlar için onları kafalarına takmak istiyor” dedi. , sık sık Bayan Lightfoot’u eleştirdi.

Ronald E. McNair İlköğretim Okulu’ndaki boş oyun alanı. Kredi. . . Lyndon, The New York Times için Fransızca

Sendikanın taleplerini destekleyen Meclis Üyesi Daniel La Spata, öğretmenlerin taleplerini kabul eden ancak derslerin ne zaman ve nasıl yapılacağına dair belirsizlikle mücadele eden birkaç veliden haber aldığını söyledi.

“Test istiyorlar. aşı istiyorlar. Şehir merkezinin batı ve kuzeybatısındaki bir bölgeyi temsil eden Bay La Spata, “Sınıfların güvenli ve sağlıklı olduğunu bilmek istiyorlar” dedi. “Ayrıca istikrar istiyorlar. Çocukların hayatlarında günden güne neler olacağını bilmek istiyorlar. ”

Çarşamba öğleden sonra, müzakereler devam ederken, öğretmenler bir araba karavanı için Union Park’ın dışında yüzlerce kişi tarafından toplandı.

Ravenswood İlkokulu’nda özel eğitim öğretmeni olan Christine Dussault, koruyucu ekipman ve temas takibi ile ilgili sürekli sorunlar olduğunu ve öğrencilere maske takmanın zor olabileceğini söyledi. Beaubien İlkokulu’nda yedinci sınıf öğretmeni olan Jennifer Friedhart, öğretmenlerin zor durumda olduğunu ve daha fazla teste ihtiyaç duyduklarını söyledi.

“Uzaktan öğretmek istemiyorum ama güvenli olmadığında öğretmek istemiyorum” dedi. “Şu anda güvenli olmadığını hissediyorum. Korkutucu. ”

Zolan Kanno-Youngs, Washington’dan gelen haberlere katkıda bulundu.
Alıntıdır