‘Sadece Dayanamıyorum’: Amerikan Gazileri Ukrayna’daki Savaşa Katılıyor

Adanali

Active member
‘Sadece Dayanamıyorum’: Amerikan Gazileri Ukrayna’daki Savaşa Katılıyor
Hector, Irak’ta Birleşik Devletler Denizcisi olarak iki şiddetli turda görev yaptı, ardından ayrıldı, emekli maaşı aldı ve sivil bir iş aldı ve askerlik hizmetinin bittiğini düşündü. Ancak Cuma günü, bu sefer Ukrayna’da gönüllü olarak bir konuşlandırma için daha uçağa bindi. Diğer gaziler tarafından bağışlanan tüfek dürbünleri, miğferler ve vücut zırhlarıyla dolu birkaç çantayı kontrol etti.

“Yaptırımlar yardımcı olabilir, ancak yaptırımlar şu anda yardımcı olamaz ve insanların şu anda yardıma ihtiyacı var,” dedi Tampa Bay, Fla.’da yaşayan eski denizci ve bu makale için görüşülen diğer gaziler gibi güvenlik nedeniyle sadece adının kullanılmasını istedi. “Şu anda yardım edebilirim.”

Ukrayna’daki savaşa katılmaya hazırlandıklarını söyleyen ve bu haftanın başlarında bir “uluslararası güç” oluşturduğunu açıklayan ülke başkanı Volodymyr Zelensky’nin davetiyle cesaretlenen Amerikan gazileri arasında bir artış var. uluslararası lejyon” ve dünyanın dört bir yanından gönüllülerden ulusunu Rusya’ya karşı savunmaya yardım etmelerini istedi.

Ukrayna dışişleri bakanı Dmytro Kuleba, Twitter’da “Hep birlikte Hitler’i yendik, Putin’i de yeneceğiz” diyerek savaşçı çağrısını yineledi.

Hector, Ukraynalıları zırhlı araçlar ve ağır silahlar gibi uzmanlık alanlarında eğitmek için sınırı geçmeyi umduğunu söyledi.

“Birçok gazi, hizmet etme çağrımız var ve tüm kariyerimizi bu tür bir savaş için eğittik” dedi. “Oturup hiçbir şey yapmadan mı? Afganistan dağıldığında bunu yapmak zorundaydım ve bu bana çok ağır geldi. harekete geçmem gerekiyordu.”

Amerika Birleşik Devletleri’nin her yerinde, küçük askeri gazi grupları toplanıyor, plan yapıyor ve pasaportları düzenli bir şekilde alıyor. Yıllarca için için yanan işgallerde hizmet ettikten, demokrasiyi sadece ılık bir ilgiye sahip olan yerlerde yaymaya çalıştıktan sonra, birçoğu, geleneksel ve hedef açısından zengin bir orduya sahip otokratik bir saldırgana karşı özgürlüğü savunmak için haklı bir mücadele olarak gördükleri şeye aç.

Şu anda bir mülk sahibi olan eski bir Ordu subayı olan David Ribardo, “Çok hızlı bir şekilde bunaltıcıydı, neredeyse çok fazla insan yardım etmek istedi” dedi. Allentown, PA’da yönetim işi Kredi… The New York Times için Michelle Gustafson

“Bu, açık bir şekilde iyi ve kötü yanları olan ve belki de son zamanlardaki diğer çatışmalardan ayrı duran bir çatışma,” dedi eski bir Ordu subayı olan ve şu anda ABD’de bir mülk yönetimi işine sahip olan David Ribardo Allentown, Pa. “Birçoğumuz neler olduğunu izliyor ve sadece bir tüfek alıp oraya gitmek istiyoruz.”

İşgalden sonra, savaşa katılmaya istekli gazilerin sosyal medyayı doldurduğunu gördü. Buradaki taahhütler nedeniyle gidemeyen o, geçen haftayı Ukrayna için Gönüllüler adlı bir grup için bir tür aracı olarak hareket ederek, gazileri ve yararlı becerilere sahip diğer gönüllüleri belirleyerek ve bunları ekipman ve uçak bileti satın alan bağışçılarla ilişkilendirerek geçirdi.

“Çok hızlı bir şekilde bunaltıcıydı, neredeyse çok fazla insan yardım etmek istedi” dedi. Geçen hafta, değerli dövüş veya tıbbi becerilere sahip olanları, “savaş turistleri, doğru deneyime sahip olmayan ve bir varlık olmayacak” olarak nitelendirdiği kişilerden ayırmak için çalıştığını söyledi.

Grubunun ayrıca bir dizi aşırılıkçıyı da ortadan kaldırmak zorunda kaldığını söyledi.

GoFundMe gibi bağış toplama sitelerinin silahlı çatışmalar için para toplamaya karşı kuralları var, bu nedenle Bay Ribardo, grubunun ve diğerlerinin herhangi birini özellikle savaşa dahil olmaya yönlendirmekten kaçınmaya özen gösterdiğini söyledi. Bunun yerine, incelediklerini uçak bileti ve ölümcül olmayan malzeme bağışlamak isteyen insanlarla ilişkilendirdiğini ve rolünü “gaziler ve bağışçılar için bir Tinder” olarak tanımladığını söyledi.

Military Times ve Time dahil olmak üzere bir dizi ana akım medya kuruluşu, Ukrayna’da orduya katılma konusunda adım adım kılavuzlar yayınladı. Ukrayna hükümeti, ilgilenen gönüllülere bu hafta konsolosluklarıyla iletişime geçmeleri talimatını verdi.

Bu hafta konsolosluklarla temasa geçen birkaç gazi, hala bir yanıt beklediklerini ve personelin bunaldığına inandıklarını söyledi.

Perşembe günü, Bay Zelensky Telegram’daki bir videoda uluslararası tugaya 16.000 gönüllünün katıldığını iddia etti, ancak gerçek sayının ne olduğu belli değil. New York Times, Ukrayna’da aktif olarak savaşan gazileri tespit edemedi.

Gazilerin dediğine göre, desteğin dökülmesi geçmiş deneyimlerle sağlanır. Bazıları, modern banliyö yaşamında genellikle eksik olan, savaşta hissettikleri yoğun netliği ve amacı yeniden yakalamaya çalışmak istiyor. Diğerleri, Irak ve Afganistan’daki başarısız misyonları telafi etme şansı istiyor ve orduya katılmalarının nedeni olarak totaliter bir işgalciye karşı demokrasiyi savunma mücadelesini görüyor.

Yaşları 18 ile 60 arasında olan Ukraynalı erkekler, Lviv’deki bir askeri okulda bölgesel savunma güçlerine katılmak için kaydoldular. Kredi… The New York Times için Ivor Prickett

Geçmişteki çatışmalarda görülmeyen bir ölçüde, katılma dürtüsü, giderek daha fazla birbirine bağlanan bir dünya tarafından kısmen körüklendi. Ukrayna’da gerçek zamanlı video izleyen Amerikalılar, bir tıklamayla dünyanın her yerindeki benzer düşünceye sahip gönüllülerle bağlantı kurabilir. Phoenix’te deneyimli bir kişi, Londra’da kullanılmayan havayolu milleri olan bir bağışçı, Varşova’da sınıra ücretsiz yolculuk sunan bir sürücü ve Ukrayna’da kalacak bir yerel kişi bulabilir.

Elbette, savaş nadiren insanları askere gitmeye sevk eden derinden hissedilen idealizm kadar basit değildir. Ve gönüllüler sadece kendi hayatlarını riske atmakla kalmıyor, aynı zamanda ABD’yi Rusya ile doğrudan bir çatışmaya çekiyor.

Irak’ta bir bacağını kaybeden Daniel Gale, “Savaş önceden kestirilemez bir hayvandır ve onu bir kez saldığınızda, hiç kimse – hiç kimse – ne olacağını bilemez” dedi. West Point’teki ABD Askeri Akademisi’nde yıllarca yarbay olarak emekli oldu. Savaşma dürtüsünü anladığını ancak nükleer savaşla sonuçlanacak gerilimin tırmanma riskinin çok büyük olduğunu söyledi.

“Sadece içim acıyor,” dedi. “Savaş korkunçtur ve her zaman en çok masumlar acı çeker.”

İstenmeyen bir tırmanış riski, ABD federal hükümetini, yalnızca bu çatışmada değil, yüzyıllar boyunca vatandaşları serbest savaşçılar olmaktan alıkoymaya çalışmaya yöneltti. 1793’te Başkan Washington, Amerikalıları Fransız Devrimi’nden uzak durmaları konusunda uyaran bir Tarafsızlık Bildirgesi yayınladı. Ancak çabalar dengesizdi ve çoğu zaman daha büyük ulusal duygular tarafından yönlendirildi. Böylece nesiller boyunca sürekli bir idealistler, romantikler, paralı askerler ve haydutlar akımı silaha sarıldı – Meksika’da Pancho Villa ile birlikte at biniyor, Küba’ya silah taşıyor, Afrika’da komünistlerle savaşıyor ve hatta Orta Amerika’da yeni köle devletleri kurmaya çalışıyor.

İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasından hemen önce İspanya’daki iç savaş en iyi bilinen örnektir. 3.000’den fazla Amerikalı, seçilmiş sol hükümetle faşist güçlere karşı savaşmak için Lincoln-Washington Taburu olarak bilinen birliğe katıldı.

O zamanlar, Amerika Birleşik Devletleri Avrupa ile savaştan kaçınmak istedi ve tarafsız kaldı, ancak Genç Komünistler Birliği savaşçıları toplamak için reklam panoları kiraladı ve kuruluş üyeleri genç erkekleri denizaşırı ülkelere göndermek için bağış topladı.

Artık genellikle Nazilere karşı savaşın cesur bir başlangıcı olarak romantikleştirilen bu çaba kötü bir şekilde sonuçlandı. Yetersiz eğitimli ve donanımlı tugaylar, 1937’de müstahkem bir tepeye feci bir saldırı yaptı ve erkeklerin dörtte üçü öldü veya yaralandı. Diğerleri esaret altında açlıktan ölmek üzereydi. Liderleri, Ernest Hemingway’in “Çanlar Kimin İçin Çalıyor” romanındaki kahramanın ilham kaynağı olan eski bir matematik profesörü daha sonra yakalandı ve büyük olasılıkla idam edildi.

Perşembe günü, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov Rus Haber Ajansı’na, yabancı savaşçıların asker olarak değil, paralı asker olarak kabul edileceğini ve savaş esirlerinin muamelesiyle ilgili insani kurallar kapsamında korunmayacağını söyledi. .

Perşembe günü, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov Rus Haber Ajansına yabancı savaşçılara asker değil, paralı asker olarak muamele edileceğini söyledi. Kredi… The New York Times için Zack Wittman

“En iyi ihtimalle suçlu olarak yargılanmayı bekleyebilirler,” dedi Bay Konaşenkov. Gidip Kiev’in milliyetçi rejimi için savaşmayı planlayan tüm yabancı vatandaşları yola çıkmadan önce bir düzine kez düşünmeye çağırıyoruz.”

Hem bireysel hem de stratejik risklere rağmen, Birleşik Devletler hükümeti şimdiye kadar uyarılarında ölçülmüştür. Bu hafta düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’da savaşmak isteyen Amerikalılara ne söyleyeceği sorulan Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, ilk olarak haftalar önce yayınlanan ve ülkedeki ABD vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeye çağıran resmi açıklamalara işaret etti.

Dedi ki: “Ukrayna’ya yardım etmek ve halkına yardım etmek isteyenler için, insani yardım sağlamak için çalışan birçok STK’yı desteklemek ve onlara yardım etmek de dahil olmak üzere bunu yapmanın birçok yolu var; Ukrayna’nın savunucusu olarak ve Rusya’nın yarattığı bu krizin barışçıl çözümü için Ukrayna’ya yardım etmeye çalışan gruplara kaynak sağlamak.”

Bu, savaşın risklerine fazlasıyla aşina olan bir dizi gaziyi caydırmadı.

James, 2006’da Irak’taki çatışmalarda öldürülen başka bir doktorun yerini aldığında savaşı ilk gören bir sağlık görevlisiydi. Irak ve Afganistan’da iki tur daha yaptı, o kadar çok kan ve ölüm gördü ki, Irak’tan ayrıldıktan 10 yıl sonra askeri hala bir gazi hastanesinde terapiye gidiyor.

Ancak bu hafta, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’daki şehirleri bombalamasını izlerken, yardım etmek için oraya gitmesi gerektiğine karar verdi.

“Savaşın bir bedeli var, orası kesin; James, Dallas’taki evinden yaptığı bir telefon görüşmesinde, Ukraynalı yetkililerden haber beklediğini söyledi. “Ama kendimi mecbur hissediyorum. Saldırıya uğrayanlar masum insanlar – çocuklar. Çocuklar, dostum. Sadece dayanamıyorum.”

Virginia’da yüksek lisans öğrencisi olan Chase, 2019’da Suriye’de İslam Devleti’ne karşı savaşmak için gönüllü olduğunu ve aynı aciliyeti Ukrayna için hissettiğini, ancak sınıra plansız gidilmemesi konusunda uyardı.

Suriye’de, habersiz geldikleri için yerel Kürt yetkililer tarafından haftalarca gözaltına alınan iyi niyetli gönüllüleri tanıdığını söyledi. Suriye’ye gelmeden önce Kürt savunma güçleriyle anlaştı. Orada aylarca mütevazi bir piyade olarak az maaş ve sadece temel erzaklarla geçirdi.

Taktik olarak, tecrübesiz bir homurtu olarak, çok az değerli olduğunu söyledi. Ancak kuzeydoğu Suriye halkı için dünyanın onlarla birlikte olduğunun güçlü bir simgesiydi.

“Onlara dünyanın izlediğinin ve önemli olduklarının bir işaretiydim” dedi.

Suriye’de geçirdiği birkaç ay içinde bacağından vuruldu ve sonunda Amerika Birleşik Devletleri’ne döndü. Eve geldi ve bir fosseptik şirketinde çalıştı, sonra kullanılmış arabalar hakkında bir iş buldu. Bu hafta Ukrayna’yı vuran patlamaları gördüğünde, üç yıl önce savaşa giden parçası yeniden uyandı.

Virginia’da yaşadığı uzun süreli kaldığı bir otelden verdiği röportajda, “Buradaki her şey biraz boş ve önemli bir şey yapıyormuşum gibi görünmüyor” dedi. “Yani gitmeye çalışıyorum. Bir seçeneğim olduğunu sanmıyorum. Çizgiyi çizmek zorundasın.”

Michael Crowley raporlamaya katkıda bulundu.
Alıntıdır