Politik Metinlerden Bıktınız mı? Yalnız değilsin.

Adanali

Active member
Politik Metinlerden Bıktınız mı? Yalnız değilsin.
Başkan Biden ve Meclis Başkanı Nancy Pelosi adına gönderilen demokratik kampanya mesajları, okuyucular tarafından gönderilen metinlerde belirgin bir şekilde yer aldı. Birçoğu, devre dışı bırakmakta zorlandıklarından şikayet etti. Kredi… Zak Bikel/The New York Times

Ülkenin dört bir yanındaki seçmenler gibi, Kaliforniya’daki insanlar da ara seçim kampanyası sırasında siyasi metin mesajlarına boğuldu. Otomatik çağrıları ve spam metinleri engelleyen bir uygulama olan RoboKiller’in tahminlerine göre, Kaliforniyalılar yalnızca Ekim ayında 163,9 milyon mesaj aldı.

Birçok Kaliforniyalı, seçim propagandası metinlerini sinir bozucu, kutuplaştırıcı, ara sıra şüpheli ve kesinlikle müdahaleci buldu. Böyle hissedenler arasında, siyasi yelpazedeki yerel ve kongre adaylarından bir dizi istenmeyen metin alan, Huntington Beach’teki bir toplum bilimi programının yöneticisi Amber Stoffel de vardı.

“Merhaba Amber, ben Heather, Katie Porter’ın Kongre gönüllüsü!” dedi, iki dönem Demokrat olan Porter’ın yeniden seçim kampanyasını tanıtan bir mesaj.

Stoffel’e gönderilen ve bu kez Porter’ı aşağılayan başka bir mesaj, bir Cumhuriyetçi siyasi eylem komitesi olan Kongre Liderlik Fonu’ndan geldi.

Stoffel bana parti tercihi olmadan kayıtlı olduğunu söyledi. “Sanırım bu beni herkes için bedava bir oyun yapıyor,” dedi siyasi metin mesajlarının selinden. “Dürüst olmak gerekirse, spam gibi geliyor.”

Diğer eyaletlerin çoğundan farklı olarak, Kaliforniya’da siyasi metinleri daha şeffaf ve daha az spam benzeri hale getirmeyi amaçlayan bir yasa vardır. Eyalet, uzun süredir ABD teknoloji düzenlemesinde öncü olmuştur. Yine de, Stoffel’in deneyiminin gösterdiği gibi, dar kuralların etkisi sınırlı olabilir.

California’dan Katie Porter’a karşı politik bir metin mesajı. Kredi… Amber Stoffel
California’dan Katie Porter için politik bir metin mesajı. Kredi… Amber Stoffel

The New York Times’ta bir teknoloji muhabiriyim ve bu sonbaharda siyasi mesajlaşmadaki patlamayı araştırmaya başlıyorum. Kampanya mesajları hakkında daha fazla bilgi edinmek istedim çünkü kısmen, yayınlanan TV veya radyodaki siyasi reklamların aksine, manifatura kamu incelemesine tabi olmayan özel bir kanal kullanıyor.

Bir başka büyük fark: Yayınlanan TV ve radyo reklamlarından farklı olarak, kitlesel kampanya metinlerinin, siyasi reklamların onlar için kimin para ödediğini belirtmesini gerektiren federal kurallara uyması gerekmez.

Haberciliğe yardımcı olmak için, 100’den fazlası Kaliforniya’da olmak üzere 960’tan fazla okuyucu, The Times’ın deneyimleriyle ilgili sorularını yanıtladı. İnsanlar ayrıca aldıkları siyasi metinlerin 1.000’den fazla görüntüsünü gönderdiler.

Kaliforniya hakkında daha fazlası

• Jaywalking Yasası: California, ülkedeki en katı kırmızı ışıkta geçme yasalarından birine sahipti. 1 Ocak’tan itibaren artık durum böyle olmayacak.
  • Bir Nehri Yeniden Yapmak: Los Angeles Nehri’ni evcilleştirmek, Los Angeles’ın bir “megalopolis” olarak ortaya çıkmasına yardımcı oldu, ancak aynı zamanda bölgede açık bir yara izi bıraktı. Nehrin geleceğini hayal etmek yeni zorluklar doğurur.
  • A Yok Edilen Kara Tarih Parçası: Lincoln Heights – Kuzey Kaliforniya’da ağırlıklı olarak beyaz, kırsal bir ilçede tarihsel olarak Siyah bir topluluk – onlarca yıl dayandı. Sonra Değirmen yangını geldi.
  • Çalışan Grevi:Son yıllarda ülkenin en büyük grevlerinden birinde, California Üniversitesi sistemindeki öğretim asistanları, araştırmacılar ve diğer çalışanlar daha yüksek maaş talep etmek için işi bıraktılar.
2019’da Kaliforniya, kitlesel siyasi mesajlarda “ücretini ödeyen” açıklamayı gerektiren bir tedbiri geçiren ilk eyalet oldu. Metin Mesajı İfşa Yasası olarak adlandırılan yasa, adayların, parti komitelerinin ve bağımsız harcama gruplarının, bir siyasi adayı veya bir oy pusulasını destekleyen veya karşı çıkan toplu metin mesajları göndererek onlar için kimin ödeme yaptığını belirtmesini şart koşuyor.

Kaliforniya kuralları göz önüne alındığında, Kaliforniyalılara gönderilen seçim propagandası metinlerinin sponsorları hakkında diğer eyaletlerdeki seçmenlere gönderilen benzer mesajlardan daha fazla ayrıntı sağlayıp sağlamadığını merak ettim. Okuyucular tarafından gönderilen örnekler, en azından bazılarının öyle olduğunu gösteriyor.

Örneğin, elektrikli araçların teşvik edilmesine yardımcı olmak için vergileri artıracak bir eyalet oy pusulası önlemi olan Önerme 30’a saldıran bir metin, bunun bir oy pusulası komitesi olan “30’da Hayır” tarafından ödendiğini açıkça belirtti. Ayrıca, grubun “en iyi fon sağlayıcıları” arasında Netflix’in CEO’su Reed Hastings’in de yer aldığı belirtildi.

Yerel California adaylarını tanıtan bazı mesajlar da şeffaftı, ancak diğerlerinde gerekli açıklamalar yoktu. Siyasi mesajlaşma kampanyaları için kimin ödeme yaptığını ifşa etmeyen adaylar veya gruplar, California’dan uyarı mektupları alabilir veya para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.
Alıntıdır