Pandemi Matematik ve Okumada Yirmi Yıldır Elde Edilen İlerlemeyi Sildi

Adanali

Active member
Pandemi Matematik ve Okumada Yirmi Yıldır Elde Edilen İlerlemeyi Sildi
Perşembe günü yayınlanan ulusal test sonuçları, 9 yaşındaki çocukların matematik ve okuma performanslarının yirmi yıl önceki seviyelere düşmesiyle birlikte, pandeminin Amerikan okul çocukları üzerindeki yıkıcı etkilerini sert bir şekilde gösterdi.

Bu yıl, Ulusal Eğitimde İlerleme Değerlendirmesi testlerinin 1970’lerde öğrenci başarısını izlemeye başlamasından bu yana ilk kez, 9 yaşındaki çocuk matematikte zemini kaybetti ve okumadaki puanlar 30 yıldan fazla bir süredir en büyük farkla düştü.

Düşüşler neredeyse tüm ırkları ve gelir seviyelerini kapsıyordu ve en düşük performans gösteren öğrenciler için belirgin şekilde daha kötüydü. 90. yüzdelik dilimdeki en iyi performans gösterenler mütevazi bir düşüş gösterirken – matematikte üç puan – en alttaki 10. yüzdelik dilimdeki öğrenciler matematikte 12 puan düştü, etkinin dört katı.

Bu yılın başlarında sınavı yöneten federal kurum olan Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi komiseri Peggy G. Carr, “Düşüşün kapsamı ve büyüklüğü karşısında şaşırdım” dedi. Testler, 9 yaşındaki 14.800 kişiden oluşan ulusal bir örneğe verildi ve aynı yaş grubu tarafından 2020’nin başlarında, pandemi ABD’de yayılmadan hemen önce yapılan testlerin sonuçlarıyla karşılaştırıldı.

Dr. Carr, yüksek ve düşük performans gösterenler pandemiden önce bile ayrılıyordu, ancak şimdi “en alttaki öğrenciler daha hızlı düşüyor” dedi.

Matematikte, siyah öğrenciler 13 puan kaybederken, beyaz öğrenciler arasındaki beş puan, iki grup arasındaki farkı genişletti. Araştırmalar, kısmen okullarının uzaktan öğrenmeye daha uzun süre devam etme olasılığının daha yüksek olması nedeniyle, okulların kapanmasının düşük gelirli öğrenciler ile Siyah ve Hispanik öğrenciler üzerindeki derin etkisini belgelemiştir.

Test puanlarındaki düşüşler, 9 yaşındaki pek çok çocuğun okuduklarını kısmen anladığını gösterebilirken, okuduklarından bir karakterin duygularını daha azının çıkarabileceği anlamına geliyor. Matematikte öğrenciler basit aritmetik gerçekleri bilebilir, ancak daha azı ortak paydalı kesirler ekleyebilir.

Gerilemelerin, daha sonra başarılı olmak için ilkokulda temel bilgilerin ötesine geçmesi gereken bir nesil çocuk için güçlü sonuçları olabilir.

Brown Üniversitesi’ndeki Annenberg Enstitüsü müdürü Susanna Loeb, “Öğrenci sınav puanları, birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta başlasalar bile, daha sonra okuldaki başarılarını ve genel olarak eğitim yörüngelerini gerçekten oldukça iyi tahmin ediyor” dedi. eğitim eşitsizliği

“Endişelenmenin en büyük nedeni, daha düşük başarılı çocukların daha düşük başarısıdır” diye ekledi. Bu kadar geride olmanın, okuldan kopmaya yol açabileceğini ve liseden mezun olma veya üniversiteye gitme olasılıklarını azaltabileceğini söyledi.

Coronavirüs Pandemisi Hakkında Devamını Oku

• Güçlendiriciler:Gıda ve İlaç İdaresi, Omicron alt varyantlarını hedefleyen güncellenmiş koronavirüs güçlendirici çekimlere izin vererek, milyonlarca Amerikalıyı gelecek hafta en kısa sürede yeni dozlar alacak şekilde ayarladı.
  • Paxlovid Çalışması:İsrail’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, Kovid-19 ilacı Paxlovid yaşlı hastalarda hastaneye yatışları ve ölümleri azalttı, ancak 65 yaşın altındaki hastalar için hiçbir fark yaratmadı.
  • Moderna’nın Davaları:Aşı üreticisi, rakiplerinin Covid-19 aşısının Moderna’nın pandemiden önce geliştirdiği çığır açan teknolojiyi kopyaladığını iddia ederek Pfizer ve BioNTech’e dava açtı.
  • Fauci Aşağı Adım Atacak:Pandeminin başlangıcında dikkatleri üzerine çeken Başkan Biden’ın üst düzey tıbbi danışmanı Dr. Anthony S. Fauci, yıl sonuna kadar devlet hizmetinden ayrılacağını söyledi.
Ulusal Eğitimde İlerleme Değerlendirmesi, testlerde altın standart olarak kabul edilir. Eyalet sınavlarının aksine, ülke genelinde standartlaştırılmıştır, zaman içinde tutarlı kalmıştır ve uzmanların onu daha güvenilir kıldığına inandığı sonuçlardan tek tek okulları sorumlu tutmak için hiçbir girişimde bulunmamaktadır.

Test sonuçları, yalnızca bir yaş grubu için bir anlık görüntü sundu: tipik olarak üçüncü veya dördüncü sınıfta olan 9 yaşındakiler. (Dördüncü sınıflar ve sekizinci sınıflar için daha fazla sonuç, bu sonbaharda eyalet bazında yayınlanacak.)

Harvard’da eğitim profesörü ve daha önce kurulda görev yapan eğitim testi uzmanı Andrew Ho, “Bu, federal ve eyalet liderleriyle ne kadar iş yapmamız gerektiği konusunda açık ve net bir şekilde konuşabilen bir testtir” dedi. bu sınava nezaret eder.

Zaman içinde, okumadaki ve özellikle matematikteki puanlar, testin ilk kez 1970’lerin başında uygulanmasından bu yana genellikle yukarı doğru bir eğilim gösterdi veya sabit kaldı. Bu, 1990’ların sonundan 2000’lerin ortalarına kadar olan güçlü bir ilerleme dönemini içeriyordu.

Ancak son on yılda, düşük ve yüksek performanslı öğrenciler arasındaki farklar artarken, öğrenci puanları kazanmaktan ziyade aynı seviyeye geldi.

Ardından, neredeyse bir gecede ülke genelinde okulları kapatan salgın geldi. Öğretmenler Zoom üzerinden ders verdi ve öğrenciler evde oturup çevrimiçi öğrenmeye çalıştılar.

Ülkenin bazı bölgelerinde, kesintilerin en kötüsü kısa sürdü ve o sonbaharda okullar yeniden açıldı. Ancak diğer bölgelerde, özellikle düşük gelirli öğrencilerin ve renkli öğrencilerin yoğun olduğu büyük şehirlerde, okullar aylarca kapalı kaldı ve bazıları geçen yıla kadar tamamen açılmadı.

Dr. Ho, ulusal testlerin “on yıllık ilerleme”, ardından “on yıllık eşitsizlik” ve ardından bir iki yumrukla gelen pandeminin “şokunun” hikayesini anlattığını söyledi.

Dr. Ho, “İlerlemeyi sildi ve eşitsizliği daha da kötüleştirdi” dedi. “Artık bizim için işimizi bitirdik.”

Ulusal sınavda bir puan kaybetmenin kabaca yaklaşık üç haftalık öğrenmeye çevrildiğini tahmin etti. Bu, matematikte üç puan kaybeden en iyi performans gösteren bir öğrencinin dokuz hafta gibi kısa bir sürede yetişebileceği anlamına gelirken, 12 puan kaybeden düşük performanslı bir öğrencinin zemini tamamlaması için 36 haftaya veya neredeyse dokuz aya ihtiyacı olacağı anlamına gelir. hala daha gelişmiş akranlarının önemli ölçüde gerisinde olmak.

Öğrencilerin – tam olarak okula geri döndüklerinde – yeniden önceki bir hızda öğrenmeye başladıklarına dair işaretler var, ancak uzmanlar pandeminin yarattığı boşlukları kapatmanın normal bir okul gününden daha uzun süreceğini söylüyor.

Geçen yıla kadar Chicago Devlet Okullarını yöneten ve şu anda devlet eğitimini ve okulu temsil eden Chiefs for Change’in yönetim kurulu üyesi olan Janice K. Jackson, sonuçların öğrencileri tekrar rayına oturtmaya odaklanmak için bir “toplanma çığlığı” olması gerektiğini söyledi. bölge liderleri. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’nın yeniden inşasına yardımcı olmak için Amerikan girişimi olan Marshall Planı’na atıfta bulunarak, federal hükümeti büyük fikirlerle hızlandırmaya çağırdı.

“Benim için bu kadar dramatik” dedi ve politikacıların, okul liderlerinin, öğretmen sendikalarının ve velilerin salgın sırasında alevlenen birçok anlaşmazlığı bir kenara bırakıp öğrencilerin iyileşmesine yardımcı olmak için bir araya gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Artık tartışma, ileri geri, vitriol ve parmakla işaret yok,” dedi. “Herkes buna krizmiş gibi davranmalı.”

Ancak, uygulanması zor olsa da çözümler oldukça basit olabilir. Harvard Eğitim Enstitüsü’nde profesör ve testi denetleyen Ulusal Değerlendirme Yönetim Kurulu üyesi Martin West, düşük performans gösteren öğrencilerin, ister özel ders şeklinde olsun, ister genişletilmiş olsun, öğrenmeye daha fazla zaman ayırmaları gerektiğini söyledi. okul günleri veya yaz okulu.

Federal hükümet, Amerikan okullarına yapılan en büyük tek yatırım olan öğrencilerin toparlanmasına yardımcı olmak için 122 milyar dolar bütçe ayırdı ve bu paranın en az yüzde 20’sinin akademik yetişmeye harcanması gerekiyor. Yine de bazı okullar, bırakın öğretmenleri, öğretmenleri bile işe almakta zorlanıyor, ve diğerlerinin büyük boşlukları kapatmak için paralarının yüzde 20’sinden çok daha fazlasını harcaması gerekebilir.

West, “Eğitim süresini artırmanın bir yolunu bulmanın ötesinde bir gümüş kurşun görmüyorum” dedi.
Alıntıdır