Okula Döndüm Ama Hala Çevrimiçi Öğreniyorum

Adanali

Active member
Okula Döndüm Ama Hala Çevrimiçi Öğreniyorum
Eğitim Sekreteri Miguel Cardona, Eylül ayında Biden yönetiminin okullara yönelik teşvik fonunu teşvik etmek için Kongre önüne çıktığında, öğrencilerin kaçırılan öğrenmeleri telafi etmelerine yardımcı olmak için özel ders vermenin yanı sıra ekranlar aracılığıyla öğretime son verme sözü verdi.

“Sadece bir eğitimci olarak değil, bir baba olarak da bilgisayar başında öğrenmenin yüz yüze öğrenmenin yerini tutmadığını söyleyebilirim” dedi.

Amerikan Kurtarma Planı olarak bilinen teşvik tasarısı, üç yıl içinde okullara 122 milyar dolar gönderecek ve bu paranın önemli bir kısmı ders vermeye gidecek. Ancak işgücü kıtlığı, kaliteli eğitimin yüksek maliyeti ve büyüyen eğitim teknolojisi endüstrisinin etkisi nedeniyle, eğitimin çoğu bir bilgisayar ekranından gerçekleşecek ve her zaman diğer tarafta bir insan olmayacak.

Kâr amacı gütmeyen şirketler ve kâr amacı gütmeyen gruplar, okul bölgelerine sanal ders hizmetleri satıyor. Bazı programlar, yüz yüze eğitimi mümkün olduğunca yakın bir şekilde kopyalamaya çalışmak için canlı video kullanır. Diğerleri insan öğretmeni atlayıp yapay zekayı kullanır. Ve bazıları, çoğunlukla ev ödevleri etrafında organize edilen kısa yazılı sohbetler için öğrenciler ve öğretmenler için rastgele eşleştirilen, esasen anlık mesajlaşma hizmetleridir.

Federal teşvik yönergeleri altında sanal derse harcamaya açıkça izin verilmektedir ve Eğitim Departmanı, kaliteli uzaktan dersin “birçok öğrenci için, özel ders bireysel öğrencilerin ihtiyaçlarına hitap ettiği ve güçlü eğitim sonuçları ürettiği sürece harika bir seçenek olabileceğini” söyledi. ”

Ancak, ülkedeki en uzun okul kapanışlarından bazılarının yaşandığı Washington’un bir banliyösü olan Montgomery County, Md.’de bir ebeveyn olan Laura Vaughan, çevrimiçi ders verme fikrinin “kafamı karıştırdığını” söyledi. 13 yaşındaki kızı hem uzaktan eğitim hem de sanal ders verme konusunda sinir bozucu bir deneyim yaşadı. “Oğlumun sanal her şeye dikkat etmeye çalışmasını izlemek bile zor” dedi.

Çevrimiçi özel ders alanı oldukça yeni ve birçok şirket, programlarının etkinliğini kanıtlayan verilere sahip olmadıklarını ya da hala toplamaya devam ettiklerini söyledi. Bazıları, İngiltere ve İtalya’dan umut verici sonuçlar veren küçük çalışmalara işaret etti.

Eğitim teknolojisine yapılan yatırımlar 2021’de arttı. Şimdi bazı yeni online ders veren şirketler, yeni işlerinin yarısını federal fonlardan alıyor. Kredi. . . The New York Times için Jonah Markowitz

Ancak eleştirmenler, çevrimiçi derslerin nadiren yüz yüze eğitimle eşleştiğini ve bu tür hizmetlerden yalnızca birkaçının araştırmanın en etkili olduğunu gösterdiği stratejileri tekrarladığını söylüyor: bir öğrenciyle tutarlı bir kişisel ilişkisi olan ücretli, eğitimli bir öğretmen; öğrencilerin dersleri atlamaması için okul günündeki seanslar; ve haftada en az üç seans.

Johns Hopkins Eğitimde Araştırma ve Reform Merkezi’nde araştırma görevlisi olan Amanda Neitzel, “Öğretmenin önemli bir parçası, şefkatli bir yetişkinle olan sosyal ilişkidir” dedi. “Bunu çevrimiçi biçimde nasıl oluşturabilirsiniz?”

Endişesi, diye ekledi, federal ders verme baskısının “pahalı bir felaket” anlamına geleceğiydi. ”

Sanal özel ders, eğitim teknolojisi sektörü için büyük bir iş fırsatıdır. Ed teknolojisine yapılan yatırım 3 dolara yükseldi. 2021’in sadece ilk yarısında 1 dolardan 2 milyar. Eğitimde uzmanlaşmış bir risk sermayesi şirketi olan Reach Capital’in pazar araştırmasına göre, 2019’un tamamında 7 milyar.

Reach’in ortaklarından James Kim’e göre, şimdi bazı çevrimiçi eğitim girişimleri yeni işlerinin yarısını federal fonlardan alıyor. Bölgeler, bir yıl boyunca özel ders hizmetlerini kullanacak olan öğrenci başına genellikle 1 ila 100 dolar öder.

Eğitim teknolojisi yatırımcıları ve girişimciler, uzaktan eğitimin akademik ve sosyal başarısızlıklarının bu işletmelerin sunduğu hizmetlerle çok az ilgisi olduğunu söylüyor. Platformlarının yüz yüze eğitimin yerini alması değil, tamamlaması gerektiğini ve herhangi bir zamanda, herhangi bir yerden bir öğretmen alabilmenin faydaları olduğunu vurguluyorlar.

Öğrencileri çoğunlukla yeni üniversite mezunları olan öğretmenlerle ses, video veya anlık mesajlaşma üzerinden eşleştiren TutorMe’nin CEO’su Myles Hunter, “Çevrimiçi ders bire bir iletişimdir” dedi. “40 öğrencinin günde sekiz saat Zoom videosu izleyerek uykuya dalmamasını sağlamaya çalıştığınız bir şey değil. ”

Yine de, eski bir öğretmen olan Bay Kim, şüpheleri anladı.

“Bence sinizmin haklı olduğunu düşünüyorum” dedi. “Sınıfımda yeri olmayan birçok teknoloji ürünü bana teklif edildi. Özellikle bu pazarda çok paranın olduğu bu pandemi döneminde, hızlı para kazanmak isteyen insanlar gördük. ”

Bazı şehirler ve eyaletler – Chicago, New Mexico ve Arkansas gibi – yüz yüze öğretmen birliklerine başlıyor. Ancak, bölge liderlerinin çevrimiçi özel derse yönelmelerinin önemli bir nedeni, işgücü kıtlığı nedeniyle işe almanın zor olmasıdır.

Birçok yönetici, saatte 15 ila 22 dolar ödeyen bire bir özel ders işlerinde bazen hiçbir avantaj olmadan dolduramayacaklarını söylüyor. Öğretmenleri işe almak ve eğitmek için Chicago Devlet Okulları ile ortaklık yapan Roosevelt Üniversitesi eğitim dekanı Tom Philion, Starbucks daha çekici bir işveren olabilir, dedi.

Federal teşvik parası, çocukların aylarca süren sanal eğitim ve salgın stresini telafi etmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kredi. . . The New York Times için Jamie Kelter Davis

İşe alım yöneticileri, çevrimiçi özel ders işlerinin çok daha fazla ve daha iyi eğitimli adayları cezbettiğini söyledi.

Ancak özel ders işletmeleri kalite bakımından farklılık gösterir ve önemli büyüme sancıları yaşadılar.

Geçen okul yılı, Maryland’deki Montgomery County Devlet Okulları, TutorMe ile 834.000 dolarlık bir sözleşme imzaladı. Bayan Vaughan’ın 13 yaşındaki oğlu Caleb, matematik yardımı için geçen Mayıs ayında hizmeti birkaç kez denedi. Ancak Caleb, birkaç Pazar öğleden sonra platformu kullanmaya çalıştığında hiçbir zaman öğretmenlerle eşleştirilmedi. İmzaladı, sinirlendi.

TutorMe’den Bay Hunter, pandemi sırasında taleplerde yüzde 600 artışla bağlantılı zorluklar olduğunu, ancak bir öğrencinin bir öğretmenle eşleştirilmemesinin “nadir” olduğunu söyledi. Şirkete göre, ortalama bir öğrenci 43 saniyede canlı bir öğretmenle eşleştiriliyor.

Yazılı bir açıklamada, “Her gün daha fazla öğretmen alıyoruz – yalnızca son birkaç ayda binlerce” dedi.

Bu okul yılında, fizyoterapist Bayan Vaughan ve devlet müteahhiti olarak çalışan kocası, Caleb ve 10 yaşındaki kız kardeşi Emma’ya matematik dersi vermek için ayda 450 dolar ödedi.

“Neyse ki, bu özel ders hizmetlerini arayabileceğimiz bir konumdayız,” dedi. “Ama bölgede bunu yapamayan birçok aile var. ”

TutorMe 1.200 K-12 okuluna hizmet vermiştir. Montgomery County Devlet Okulları, Amerikan Kurtarma Planı’ndan 252 milyon dolar aldı ve özel ders için 14 milyon dolar harcayacağını söyledi. TutorMe ile sözleşmesi sona erdi, ancak bölge belirlendi toplam 3 milyon dolar alacak diğer iki sanal ders şirketi. Bazı öğrenciler, öncelikle uzak olan okul personelinden özel ders alıyor.

Çevrimiçi ders verme hizmetleri işe yarasa bile, ekran başında geçirilen süre, özellikle uygulamalı beceriler geliştirmesi gereken genç öğrenciler için endişe kaynağı olabilir.

Ala, Montgomery’deki Brewbaker İlkokulu, Houghton Mifflin Harcourt’a ait olan ve ülke çapında yaklaşık 1.000 okul tarafından kullanılan Amira adlı bir yapay zeka programı kullanıyor.

Koronavirüs Pandemisi: Bilinmesi Gereken Temel Şeyler

<saat/>

Kart 1 / 4

Omicron geri çekiliyor. ABD hâlâ hastanelerin boğulmasına ve günde yaklaşık 2.000 Covid-19 ölümüyle karşı karşıya olsa da, cesaret verici işaretler ortaya çıkıyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yeni vakalar hızla düşüyor ve atık su ile ilgili son araştırmalar, bilim adamlarının Omicron varyantı hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı oluyor.

Ücretsiz testler ve maskeler. Biden yönetiminin her ABD hanesinin dört adede kadar evde ücretsiz test sipariş etmesine izin veren yeni web sitesi yayında. Beyaz Saray ayrıca ABD genelindeki sağlık merkezlerinde ve eczanelerde 400 milyon N95 maskesini ücretsiz olarak kullanıma sunacağını duyurdu.

Dünya çapında. Avusturya, neredeyse tüm yetişkinler için bir aşı yetkisinin onayına yaklaşıyor ve bu kadar geniş kapsamlı bir yetkiye sahip ilk Avrupa ülkesi olma yolunda ilerliyor. Nisan ayında cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığı Fransa’da yetkililer, önümüzdeki birkaç hafta içinde kısıtlamaları kaldırmak için bir zaman çizelgesi belirledi.

Güvende kalmak. Covid’i yaymak konusunda endişeli misiniz? Ne zaman test edileceği, hangi maskenin seçileceği ve evde virüs testlerinin nasıl kullanılacağıyla ilgili bazı temel yönergeleri izleyerek kendinizi ve başkalarını güvende tutun. İşte koronavirüs için pozitif test ederseniz yapmanız gerekenler.

Amira, çocuklara okumayı öğrenmek için çok önemli olan ses bilgisi ve fonemik farkındalık (İngilizce harfler ve harf kombinasyonları ile ilişkili benzersiz sesler) konusunda yardımcı olmasıyla bilinir.

Yazılım, çocuklara sözcükleri nasıl seslendireceklerini öğreten, sesli okumalarını dinleyen ve düzeltmeler yapan etkileşimli bir avatar içerir. Anaokulundan ikinci sınıfa kadar Brewbaker öğrencilerinin her gün yazılımı 30 dakika okulda ve 30 dakika evde kullanmaları beklenir. Brewbaker ayrıca Amira’yı, federal fonlarla ödenen isteğe bağlı okul sonrası ders programında kullanıyor.

Ancak okul müdürü Jaclyn Brown Wright, aylarca uygulamalı sınıf çalışmasını kaçırdıktan sonra, Brewbaker’daki birçok çocuğun ince motor becerileriyle mücadele ettiğini belirtti. Bazı ikinci sınıf öğrencileri kendi ayakkabılarını bağlayamıyor veya bir karton süt açamıyor ve hala yazılı mektuplar oluşturmakta zorlanıyor. Diğerleri sosyal becerilerini geliştirmekte yavaştır.

“Teknolojiye erişmemize rağmen, yine de kalemi kağıda, mum boyayı kağıda koyuyoruz” dedi.

Özel ders ihtiyaçlarının büyüklüğü ve öğretmen bulmanın zorluğu, yüz yüze ders hizmetlerini bile uzaklara gitmeye itti.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Saga Education, düşük gelirli ailelerden gelen gençlere okul günü boyunca gerçekleşen yüz yüze, küçük grup dersleri aracılığıyla matematik yardımı sağlamada güçlü sonuçlar göstermiştir.

Ülke çapında programda 7.000 öğrenci var, ancak yaklaşık yarısı personel zorlukları veya okullara gelen ziyaretçilere yönelik Covid kısıtlamaları nedeniyle bu yıl öğretmenlerini sanal olarak görüyor.

Saga, vakıflardan para alıyor ama aynı zamanda federal öğrenme kaybı parası da bekliyor. Programın maliyeti öğrenci başına yıllık 1.800 $ ‘dır.

Birebir dersler yeniden başlamış olsa bile, birçok öğrenci çevrimiçi olarak ders alıyor. İşgücü zorlukları ve yüksek kaliteli özel ders programlarının maliyetleri büyük faktörlerdir. Kredi. . . The New York Times için Jonah Markowitz

Saga’nın 1.000 öğrenciye ders verdiği New York’ta bu kolay olmadı. Moda Endüstrileri Lisesi’nde dokuzuncu sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Siraye Maximin, öğretmeni Ben Freedman ile iki günde bir sınıftan sanal olarak çalışıyor.

Siraye, derslerin geçen yıl çevrimiçi derslerinden daha iyi olduğunu çünkü daha kişiselleştirilmiş yardım aldığını söyledi. Ama aynı zamanda klavye ve fare kullanarak problemleri çözmekte zorlandığını ve Bay Freedman’ın göremediği bir kalem ve defter tercih ettiğini söyledi.

Sn. Middlebury Koleji’nden yeni mezun olan 23 yaşındaki Freedman, tam zamanlı olarak Saga için çalışıyor. Bir Saga sözcüsüne göre, öğretmenler yılda 21.000 ila 24.000 dolar kazanıyor.

Cebir eğitimi akıcıydı ve şahsen çalışmak için müsait olmayabilecek yüksek nitelikli bir öğretmen türüdür. Pandemi sırasında memleketi Portland, Maine’e geri döndüğünü söyledi.

Yine de, çevrimiçi öğrenmenin bir maliyeti olduğunu biliyor. “İnsanları yolda tutmak, davranışları yönetmek” dedi, “biraz zor olabilir. ”

Lisede matematik müdür yardımcısı Shannon Kohm, Saga’yı övdü, ancak programın pandemiden önce, öğretmenler ve öğrencilerin sınıf masalarında gülerek ve gülerek toplandığı zaman işleyişini özlediğini söyledi.

“Bu programın gücü, tekrarlayamayacağınız kişisel mentorluktur” dedi. “Biz şahsen olmayı tercih ederdik. ”
Alıntıdır