Öğrencilere bedava BJP'nin Delhi anket manifestosunun 2. bölümünde AAP karşılık verdi

Adanali

Active member
Yeni Delhi:

Bharatiya Janata Partisi Salı günü “Sankalp Patra'5 Şubat Delhi seçimleri için “vatandaşların sorunlarına çözüm bulacağına” söz verdiği ve Aam Aadmi Partisi'nin “yanlış yönetimini ve yolsuzluğunu” araştıracak bir ekip kuracağını söylediği manifesto.

Parti ayrıca, Delhi'deki devlet kurumlarındaki “muhtaç öğrenciler” için okul öncesinden lisansüstü eğitime kadar ücretsiz eğitim ve giriş sınavlarına katılan genç erkek ve kadınlara 15.000 Rupi nakit yardımı artı seyahat geri ödemesi de dahil olmak üzere yeni bir ücretsiz yardım turu duyurdu.

BJP ayrıca, Planlı Kastlardan teknik ve mesleki kurslar okuyan öğrencilere aylık 1.000 Rupi tutarında maaş verileceğini söyledi.

BJP Delhi Manifestosu Bölüm II

BJP ilk kez Delhi'deki anket vaatlerini iki bölüme ayırdı; Geçen hafta duyurulan ilki, giderek kilit seçmen tabanı olarak görülen kadın seçmenlere yönelik oylamalara odaklanıyordu.

OKU | AAP ve BJP nakit transferleri sunuyor ve Delhi'de kadınların gücünün peşinde

Manifesto'nun bu ikinci kısmı öğrencilere odaklanıyor ve 1,5 lakh'tan fazla genç erkek ve kadına yönelik bir 'beceri eğitimi' programı için de planlar duyuruluyor.

OKU | BJP'nin Delhi anket manifestosunda: Hamile kadınlara nakit yardımı

AAP, geçen yılın temmuz ayında kentte meydana gelen büyük sel felaketinde üç kamu görevlisi adayının trajik ölümlerine özellikle kızdı; Shreya Yadav, 25; Tanya Soni, 25; ve 24 yaşındaki Nevin Delvin, şiddetli yağmur sonrasında Eski Rajinder Nagar'daki bir binanın bodrumunun su basması sonucu hayatını kaybetti.

Duyurular, herkesin bir “Modi”si olduğunu söyleyen eski sendika bakanı Anurag Thakur tarafından yapıldı. Ki garantisi' ve BJP'nin kazanması durumunda 'zamana bağlı olarak' tanıtılacak.

Diğer şeylerin yanı sıra, “Modlar Ki garantisiBJP, ev işçileri için bir sosyal yardım kurulu kuracağını ve onlara 10 lakh rupi hayat sigortası ve 5 lakh rupi kaza sigortası sunacağını söyledi.

BJP aynı zamanda AAP şefi Arvind Kejriwal'in kilit seçmen tabanı olarak görülen araba ve taksi şoförlerini de hedef aldı ve onlara çocuklarına burs olarak 10 lakh rupi hayat sigortası ve 5 lakh rupi kaza ve motor sigortası sözü verdi.

AAP, BJP'ye sert tepki gösterdiSankalp Patra'

AAP, BJP'nin ikinci tur vaatlerine sert tepki gösterdi.

İlk turdan sonra Bay Kejriwal, rakiplerinin iktidara gelmeleri halinde AAP'nin refah politikalarının çoğunu sürdüreceklerini söylediğini keyifle belirtti ve o zaman halkın neden onlara oy vermesi gerektiğini sordu. BJP, bedava ve kalkınma arasında ayrım yapamayacağını söyledi.

Bu kez Bay Kejriwal, BJP'nin manifestosunda yalnızca “uygun çocukların Delhi'deki devlet okullarında ücretsiz eğitim alabileceği” anlamına geldiğini söylediği bir maddenin altını çizdi.

OKU | BJP, refah programlarının devam edeceğini söylüyor. AAP soruyor: O halde neden size oy verelim?

Eski başbakan, “Ancak AAP kapsamında herkes ücretsiz eğitim alıyor… bu da insanların taciz edilmesini ve çocuklarını okullara kabul ettirmek için BJP ofislerine defalarca gitmelerini istedikleri anlamına geliyor” dedi.

“Geçen hafta BJP herkese ücretsiz sağlık hizmetinin durdurulacağını duyurdu… Bugün ise ücretsiz eğitimin durdurulacağını duyurdu. Delhi halkından dikkatli olmalarını rica ediyorum. BJP'ye oy vermeyin… aksi takdirde evinizin bütçesi “Bir rulo yaparsanız Delhi'de yaşayamazsınız!”

Ajanslardan gelen girdilerle

Haberler artık WhatsApp kanallarında mevcut. Sohbetinizde Haberler'den en son güncellemeleri almak için bağlantıya tıklayın.