New York’un Ortak Yaz Ritüeli: Izgara

Adanali

Active member
New York’un Ortak Yaz Ritüeli: Izgara
Bu makale, ülke çapındaki kentsel toplulukların kutlama yapmak ve birlikte vakit geçirmek için kamusal ve ortak alanları nasıl kullandıklarına ilişkin Şehrimiz serisinin bir parçasıdır.

Roy ve Ida White’ın çocukları, New York’un üç ilçesinin buluştuğu Randalls Island Park’taki beyaz gölgelik altına sıkıştı ve kameraya gülümsedi. Arkalarında, Beyazların her bir çocuğunu temsil eden 19 çubuk figürle süslenmiş beyaz bir afiş asılıydı. Grup, “Aile!” diye bağırdı. kamera tıkladığında.

Buluşmayı organize eden 32 yaşındaki torun Allison Ouko, güneşe adım attı ve geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 7:30’da annesi ve erkek kardeşinin iddia ettiği alanı inceledi. Çadırlar desteklenmiş, su soğutucuları ve Kool-Aid arabalardan sürüklenmişti.

12:15 civarında, bir uygulayıcı hemşire olan Bayan Ouko, nihayet “ızgaraya çıkma” zamanının geldiğini açıkladı. Kısa süre sonra Georgia’da konuşlanmış bir ABD Ordusu subayı olan kuzeni Christian May, metal maşayı kaptı ve çimenlere dikilmiş ızgaranın önünde yerini aldı. Hamburgerlerden ve sosisli sandviçlerden dumanlar yükseliyordu.

25 yaşındaki Bay May, ızgara vızıldayarak ve hoparlörlerden funk müziği yükselirken, “Sonunda biraz izin alabildim,” dedi. “Ben gibiydim, ‘Bak, eve gitmek istiyorum. Ailemi görmek istiyorum.’”

New York’ta, insanların bir ilçeden diğerine koşuşturan 24 saat metro vagonlarına tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış tıkış dolaşan bir şehirden diğerine yayılan halka açık parklar, başka bir yaşam biçimine açılan portallar olabilir. Randalls Adası gibi bu parkların kırk tanesinde, birçoğunun kendi ızgarası olan belirli barbekü alanları bulunmaktadır.

Kömürle çalışan ızgaraların dumanı, ızgara et ve sebzelerin yanı sıra topluluk vaadini de taşıyor. Her yaz, şehrin dört bir yanından New Yorklular kendi yemeklerini, dillerini ve geleneklerini parklara getirerek şehrin çeşitli kültürlerine ve mutfağına bir pencere sunar.

Bayan Ouko, Harlem Nehri’ne bakan bankların olduğu gölgeli bir alan olan ızgara yerini seçmişti çünkü burası ailesinin tarihine bir bakış sunuyordu. Beyazlar, Jim Crow’dan kaçmak için 1938’de Güney Carolina’dan New York’a taşınmış ve sonunda Doğu Harlem’de bir kumtaşına yerleşmişlerdi. Kalabalık aile iki bitişik daireye sıkıştı ve ikametgahlarına “Büyük Ev” adını verdi. Takip eden yazlarda grup, Randalls Adası’nda piknik yapmak için alışveriş arabalarıyla dolu alışveriş arabalarıyla Triborough Köprüsü’nden (şimdi resmi olarak Robert F. Kennedy Köprüsü) karşıdan karşıya geçecekti.

Bayan Ouko, “Bütün farklı kişilikler, gelen, dans eden, yemek yiyen, sadece eski güzel vakit geçiren tüm insanlar” dedi. “Bunu deneyimlemenin nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemiyorum.”

Aile partisi planlayıcısı olarak ayakkabılarını doldurmaya çalıştığı teyzesi Henrietta White’ın ölümünün 10. yıldönümü olan 13 Ağustos’ta bu enerjiyi yeniden yaratmaya çalıştı. 12:45 civarında daha fazla akraba geldiğinde, Bayan Ouko mısır deliği ve limbo setlerini kurmaya başladı. (Bayan Ouko White Plains, NY’den ve diğerleri Bronx ve Manhattan’dan seyahat ederken, bazı akrabalar Virginia, Kuzey Carolina ve Alabama’dan geldi.)

Herkes bir arada olmayalı yıllar olmuştu, diye yakındı ve enflasyon yeniden birleşmeyi organize etmeyi daha zor hale getirdi. Ama Roy ve Ida White’ın torunu kararlıydı. Tişörtünde şöyle yazıyordu: “Sahip Olduğum Aile Gibi Değil”.

“’Nereye gittiğini bilmek için nereden geldiğini bilmen gerekir’ dediklerini biliyor musun?” dedi Bayan Ouko. “Nereden geldiğinizi bilmek, insanlarınızı tanımak, tarihinizi ve hikayenizi bilmek önemlidir.”

Randalls Adası Parkı

Beyaz Aile Birleşimi

Randalls Island Park’ın güney ucunda üç kuşak Beyaz toplandı. Bazı aile üyeleri yıllardır birbirini görmemişti; diğerleri ilk kez buluşuyorlardı. Hamburger ve sosisli sandviç pişirdiler ve tatlı olarak karpuz oydular.

11 yaşındaki Taylar Reese, 6 yaşındaki Chelsea Yearwood ve 4 yaşındaki Bryson Reid, Jenga’yı oynarken baloncuklar patlattı. Çocuklar için bu buluşma, bir aile tarihi dersi olarak ikiye katlandı.
Izgara yapmak Beyazlar için bir grup çalışmasıydı. Birkaç aile üyesi, pişirme alanının kurulmasına ve bakımına yardımcı oldu.
66 yaşındaki Genevieve White, 80 derecenin ortasında serin kalmaya çalıştı. Bayan White, Roy ve Ida White’ın 19 çocuğunun 16. çocuğuydu.
Beyazlar, geç kalabalığı yenmeyi umarak sabah 7:30 civarında yerlerini talep ettiler.
41 yaşındaki Ramsey White, 68 yaşındaki Arlene Hector-White’a sarıldı ve 71 yaşındaki Isaac White olay yerini inceledi.

Randalls Adası Parkı

Rehab & Design Construction Corp.’dan Çalışanları ve Ailesi

Beyazlar’dan birkaç yüz metre ötede, Rehab & Design Construction Corp.’un sahipleri olan 44 yaşındaki Jon Barbosa ve 42 yaşındaki Victor Carreńo, çoğu Güney Amerika kökenli olan çalışanları için bir yemek düzenlediler. NY, Huntington Station’da bulunan şirket, günün erken saatlerinde parkta bir dostluk maçında komşu bir işletmeyi yenmişti.

22 yaşındaki Nicole Alvarez, chorizo ve diğer grup favorilerini kontrol etmek için ızgara çatalı kullanıyor.
Chorizo , arepa ve biftek kombinasyonu nefis bir aroma için yapılmıştır.
Çarpıcı Latin müziğine, yakıcı güneşe ve pişen etlerin keskin kokusuna rağmen kestirmek mümkündü.
Bazıları için yiyecek beklentisi, tabak ihtiyacından daha ağır bastı.
Bay Barbosa, aşçıya ev sahipliği yapmak için patronundan ilham aldı. “İşverenim benim için aynı şeyi yaptığında çok şey vardı. Kendimi çok iyi hissettim. Değer verildiğimi hissettim” dedi.
Çalışanlar ve aile üyeleri gölgede yiyecek, içecek ve kahkahaların tadını çıkardı. Sonunda, masaların etrafında bir şişe mezcal dolaştı.
Chorizo’nun bir kısmı fıçı şeklinde bir ızgarada hazırlandı. Mangal ustaları ve misafirler aynı şekilde Modelo Especial biralarını besliyor.

Flushing Meadows-Corona Park

Tibet Namazı Kutlaması

East River’ın karşısında, Queens’de, New York’tan Dhokham Riwoche Kyiduk ve bir Tibet toplum örgütü olan New Jersey Association üyeleri, yıllık Drupchoe Chenmo dua kutlamaları için Flushing Meadows-Corona Park’ta kuruldu.

Tibet Budist töreni, Tibet’in Kham kentindeki Riwoche Tapınağı’nın kurulmasına yaklaşık 800 yıl öncesine dayanıyor.

Drupchoe Chenmo töreni ızgaranın kendisini içerir. Birkaç ilahiden sonra adamlar, kötü ruhları temizlemek için ızgaraya arpa unu attı.
Tören, ızgaradaki alevi yakmak için süt, sake ve viski karışımı çağrısında bulundu.
Tibetli Budistler sabah 9’dan akşam 9’a kadar çadırın etrafında takıldılar.
Baba ve oğul keşişler ilahiler, ziller, davullar, kornalar ve daha fazlasıyla törenin müziğini sağladılar.
Renkli çubuklar Tibet Budizminin beş unsurunu temsil eder: ateş, toprak, metal, su ve ahşap.
35 yaşındaki Karma Phuntsak, son sunudan sonra ızgarayı alevlerle temizledi.
Potluck öğle yemeği hafiflik anlarını içeriyordu.
Dondurma kamyonları, yüksek sesli müzik ve çığlık atan çocuklarla dolu bir parkın ortasında Tibetli Budistler derme çatma bir sığınak yarattılar.

McCarren Parkı

Teyze Vicky Paris’in Cookout

Ertesi sabah, Brooklyn’in Dumbo semtinde ömür boyu ikamet eden Vicky Paris, Driggs Bulvarı ile Lorimer Sokağı’nın köşesinde bir ızgara talep etmek için sabah 7:30’da McCarren Park’a geldi. Sabah öğleden sonraya dönerken, aşçı şefi oldu, karides ve sebze şişlerini çevirdi, masaları birbirine itti ve geç kalan arkadaşlarından ve aile üyelerinden telefon görüşmeleri yaptı.

Evde sağlık yardımcısı olarak haftada 40 ila 50 saat çalışan Bayan Paris, 20 dakikalık bir sürede altı telefon görüşmesi aldı, ancak buna değeceğini biliyordu – ailesi geç gelmesine rağmen.

36 yaşındaki Bayan Paris, “Yaz aylarında barbekü yapmak benim işim” dedi. “Bu yaz çok daha fazla çalıştım, bu yüzden bu yaz daha az barbekü yaptım. Ama dediğim gibi, yaz sonu. Bir patlama ile dışarı çıkma zamanı. ”

Bayan Paris, babasının beyzbol maçlarından sonra McCarren Park’taki aşçılıklara katılarak büyüdü. O zamanlar parklara gidenlerin kendi ızgaralarını getirmeleri gerekiyordu.
Bayan Paris, o gece saat 3’e kadar yemek hazırlıyordu. İki saatlik uykunun ardından parka doğru yola çıktı ve havuza yakın önemli bir yer talep etti.
Alıntıdır