Nerd Kültürünün Nasıl Göründüğünü Yeniden Tanımlamak

Adanali

Active member
Nerd Kültürünün Nasıl Göründüğünü Yeniden Tanımlamak
Bu makale aynı zamanda haftalık bir haber bültenidir. Yarış/İlgili için kaydolun burada .

ATLANTA – Kirpi Sonic, Fırtına, mavi saçlı bir Yeşil Fener ve birkaç Wakanda Şövalyesi, İşçi Bayramı hafta sonu Pazar öğleden sonra bir fotoğraf için Atlanta’daki Hilton Oteli’nin merdivenlerinde poz verdi. Kuralların her zaman “lütfen” ve “teşekkür ederim” demeyi içerdiği ve tercih edilen içeceğin tatlı çay olduğu modern çok türlü geleneğin belirgin bir şekilde Güneyli yorumu olan Dragon Con için bir araya gelmişlerdi.

Bu dünyada, kongreler veya eksiler, belirli bir ilgi alanına sahip hayranların panel tartışmalarını dinlemek, benzer tutkulara sahip başkalarıyla tanışmak ve genellikle karakter gibi giyinmek için toplandığı büyük ölçekli etkinliklerdir. 1980’lerde ilk başladıklarında, geleneksel olarak bilim kurgu kitapları veya çizgi romanlar gibi tek bir konuya odaklandılar ve fandomlar arasında örtüşmeye yer bırakmadılar. Bu eksilerdeki izleyiciler de benzer şekilde homojendi.

Dragon Con’a bir yıldan uzun süredir katılan Channing Sherman, “Başlangıçta, pek çok bilimkurgu kongresinde, dürüst olalım, orada dört ya da beş beyaz adam bir şeyler hakkında konuşuyordu,” dedi. on yıl.

Dragon Con, 1987’de Atlanta’da, her ikisinden de zevk alan insanlar için bir bilim kurgu kongresini bir oyun kongresiyle birleştirmenin o zamanlar radikal fikri üzerine kuruldu. İlk yıl 1.200 hayran çekti. Konvansiyonun görüntü oyunları, anime ve çizgi roman gibi düzinelerce konuyu içerecek şekilde genişlemesiyle fikir yakalandı. On yıllar boyunca katılım arttı: İşçi Bayramı hafta sonu, Dragon Con Atlanta şehir merkezine tahmini 65.000 kişi çekti. Dolandırıcı büyüdükçe evi dediği şehrin çeşitliliğini daha yakından yansıtmaya başladı.

Cree Michelle Pringle, X-Men’den Storm olarak cosplay yapıyor. Kredi… The New York Times için Ari Derisi

Atlantalı 30 yaşındaki Cree Michelle Pringle, liseden beri Dragon Con’a katılıyor. “İnek olmaya gelince, siyah arkadaşlarımla aramda her zaman bu kopukluk vardı” dedi. “Bu hiç hoş değildi. Çizgi romanları ve animeleri sevmemen gerekiyordu. Benim sevdiğim şeyi seven benim ten rengimdeki insanları bulmam gerekiyordu. Suçlamaya başladığımda, ‘Aman Tanrım, bunlar benim adamlarım’ diyordum.”

Yüzlerce panele ek olarak, Dragon Con’un imza etkinliği, Cumartesi sabahı Atlanta’nın ana caddesi Peachtree Caddesi’nden geçen bir geçit törenidir. Dragon Con, birçok katılımcının belirli karakterler gibi giyinmek için özenle ev yapımı kostümler ve aksesuarlar hazırladığı, cosplay gösterileriyle ünlüdür.

Birçokları için bu yıllık buluşma, diğer cosplayerlerle tanışmak, kostümle birlikte fotoğraf çekmek, zanaatkarlıklarını sergilemek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir şans. “San Diego’da sanki mallar ve münhasır ürünler, medya için buradayız. Çok parlak, göz alıcı bir ünlü tarzı inek evi, ”Ms. Pringle, California’daki son derece popüler uluslararası kongre olan Comic-Con’dan bahsetti. “Dragon Con’un gerçekten yeni sürümleri veya bunun gibi bir şeyi yok. Sadece iyi, eğlenceli bir dostlukları ve çok güneyde yetişen muhteşem cosplayleri var. Daha çok bir parti.”

Katılımcılar, Atlanta şehir merkezindeki Dragon Con geçit töreni sırasında halk için kıyafetlerini sergileme şansına sahip oluyorlar. Kredi… The New York Times için Ari Derisi

Dragon Con için Lake Charles, La.’dan seyahat eden Bay Sherman, 2008’den beri neredeyse her yıl katıldı. O ilk yıl, eski bir gazeteci olan Bay Sherman, etkilendiği cosplayerlerin fotoğraflarını çekti. “Arkadaşlarımdan biri şaka yollu bir şekilde ‘Orada bulunan tek zenci sen miydin?’ diye sordu” dedi. Fotoğraflarına baktı ve yaklaşık 20 veya 30 Siyah cosplayer saydı. Hepsiyle birlikte Facebook’ta bir albüm yayınladı ve adını şöyle koydu: “Yalnız olmadığımın kanıtı: Dragon Con’daki siyah inekler.”

Facebook fotoğraf albümü yıllık bir gelenek haline geldi ve sonunda yıllık bir buluşmaya dönüştü.

Dragon Con’da Deadpool cosplayer’larından Trekki’lere kadar her tür grup için buluşmalar gerçekleşir. Bay Sherman, “Hayal edebiliyorsanız, bunun için bir fotoğraf çekimi var,” dedi. Ancak o zamanlar Siyah topluluk için bir tane yoktu, bu yüzden Dragon Con buluşmasının Kara Geekleri doğdu.

2015’teki ilk buluşma, 20’den biraz fazla kişiyi bir araya getirdi. Takip eden yıllarda, Bay Sherman ve arkadaşı ve kurucu ortağı David Somuah, dolandırıcılıkta Siyah cosplayer’ları katılmaya davet eden kartlar dağıttı ve haberler yayıldı.

Bay Sherman, “20’den 80’e çıktık, sonra birden 200 veya 300’e fırladı” dedi. “2019’da fotoğraflara bakarken 350 kişiye yaklaştık. Merdivenlerin arkasını göremiyordunuz.”

Angela ve Tim Haynes, Eddie Munson kılığına giriyor ve “Stranger Things”den LL Cool J ve Eleven’ın bir karışımı. Kredi… The New York Times için Ari Derisi

Son yıllarda Dragon Con, kapsamını genişletmek için çaba sarf etti. Cosplay ve sakatlık üzerine paneller içeren, bir cosplayer olarak nefretle uğraşan ve fantezi medyasında temsil edilen programlamaya bir çeşitlilik parçası eklendi.

Bayan Pringle, “Çocukken, Siyah kadınlarda bu kadar çeşitlilik veya çeşitlilik görmedim” dedi. “Bizi temsil etmek zorunda olduğumuz Siyah karakterleri herkesin bildiği mühlet yapmak istiyorum. Arada büyük bir boşluk olsa da gurur duyacağımız bir temsilimiz var.”

Black Geeks buluşmasında, Django Fett (“Django Unchained”, “Star Wars”tan Boba Fett ile tanışıyor) ve Diana Prince Rogers Nelson (Prens olsaydı Wonder Woman) gibi geçmiş olayları içeren eğlenceli karakter karışımları teşvik ediliyor. fan).

Bay Sherman, Black ve nerd kelimelerini birleştiren bir terim kullanarak, “Blerd ailesinin bir araya gelmesi olarak bunu düşünüyorlar,” dedi. “Yılın sadece bir haftasında bunu görebilecekleri insanlar. Birçok insan için bu onların tek büyük olayı ve normalde çevrimiçi arkadaş olan insanlarla tanışıyorlar.”

İşte bu yılki Black Geeks of Dragon Con buluşmasında gördüğümüz bazı görünümler:

Kredi… The New York Times için Ari Derisi

“Bir cosplay yeri olmanın ötesinde Dragon Con, arkadaşlarla ve fandom topluluğuyla yeniden bağlantı kurmak için bir yer oldu. Burada sadece bir dolandırıcılık değil, bu bir kültürdür.”

— Akua Harris, solda, Scooby-Doo’dan Velma olarak cosplay yapıyor

“Çocukluğumdan beri bu karakterleri seviyorum. Buna ek olarak, neredeyse on yıl boyunca moda tasarımı okudum. Cosplay yapmak bana yeteneklerimi iş için olmayan eğlenceli bir şekilde kullanma özgürlüğü veriyor. ”

— Arkeida Wilson, Scooby-Doo’dan Daphne olarak cosplay yapıyor

“Ailem bana çizgi romanlarla okumayı öğretti, bu yüzden okuyabildiğimden beri kelimenin tam anlamıyla bu inek hayatının içindeyim. Dragon Con artık benim evim. Bizim gibilerin ikinci kişiliğimizi dışarı atmasının zamanı geldi. Hepsi aşk.”

— Bradley Goodloe, “Toy Story”den Woody rolüne bürünüyor

“Her geldiğimde, inekliğimi tamamen kucaklıyorum. Geçmişiniz, ırkınız, cinsiyet sunumunuz veya herhangi bir şey ne olursa olsun herkes çok kabul edici ve misafirperver.”

— Myron Abernathy, X-Men’den Bishop ve NWA’dan Eazy E’nin bir karışımı olarak cosplay yapıyor

“Hayatım boyunca bir Blerd oldum, 9 yaşımdan beri çizgi romanlara karşı bir sevgim var.”

— Montel Thompson, Marvel serisinden Moon Knight olarak cosplay yapıyor

“Dragon Con’un cosplay’e harcadığımız çabayı fark etmesini ve kendimizi her zaman içinde görmesek bile birlikte büyüdüğümüz bir türü kutlamamız için bir alan sağlamasına bayılıyorum. Küçük bir Siyah kız gülümseyip bana sarıldığında seviniyorum. Bu beni çok mutlu ediyor.”

— Joy Stephens, X-Men’den Rogue olarak cosplay yapıyor

Arkadaşlarını davet et.
Birini Yarış/İlgili haber bültenine abone olmaya davet edin. Ya da düşüncelerinizi ve önerilerinizi yarışla [email protected] adresine e-posta ile gönderin.

Daha fazla Irk/İlgili mi istiyorsunuz?
Yarış konulu sohbetimizi görseller üzerinden sürdürdüğümüz Instagram’da bizi takip edin.
Alıntıdır