Michigan Üniversitesi, Uygunsuz İlişki Nedeniyle Başkanını Ateşledi

Adanali

Active member
Michigan Üniversitesi, Uygunsuz İlişki Nedeniyle Başkanını Ateşledi
Michigan Üniversitesi Rektörü Mark S. Schlissel, üniversitenin Mütevelli Heyeti’nin üniversite politikasını ihlal ettiğini söylediği ve “haysiyet ve itibara aykırı bir şekilde yürütüldüğü” gerekçesiyle bir astı ile ilişkisi olduğu için görevden alındı. Üniversitenin. ”

Kurul, Cumartesi günkü özel bir toplantıdan hemen sonra Dr. Schlissel’in işine son verdi, tüm üniversite mallarını iade etmesini emretti ve sözleşmesinin 2023’te sona ermesinin ardından iki yıl boyunca 927.000 $ olan temel maaşını ödemeye devam edecek bir anlaşmayı iptal etti. .

Kurul, eski başkan Mary Sue Coleman’ı geçici başkan olarak atadı.

Cumartesi günü Dr. Schlissel’e kovulduğunu bildiren bir mektupta kurul, 8 Aralık’ta Dr. Schlissel’in bir astıyla uygunsuz bir cinsel ilişkiye karıştığına dair isimsiz bir şikayet aldığını söyledi.

Mektupta, “Sizin ve bir astınız arasındaki herhangi bir uygunsuz davranış veya iletişimin Michigan Üniversitesi’nin itibarına ve itibarına önemli ölçüde zarar vereceğinin kesinlikle farkında olduğunuza şüphe yok” dedi.

Akademide cinsel suistimal iddiaları nadir değildir, ancak daha çok üniversite başkanlarını değil, öğrencileri ve profesörleri içerir. Dr. Schlissel’in işten atılması dikkat çekici çünkü ülkenin en prestijli üniversitelerinden birinin liderini içeriyordu.

1 Ocak itibariyle üniversite özgeçmişine göre evli ve dört yetişkin çocuk babası olan Dr. Schlissel’e yorum için ulaşılamadı.

Soruşturma, Dr. Schlissel’in birkaç yıl boyunca üniversite hesabından çalışana düzinelerce e-posta gönderdiğini ortaya çıkardı. Kurul, bu e-postaların 118 sayfasını tam açıklama amacıyla üniversitenin web sitesinde yayınladı.

1 Temmuz’da kurul tarafından alıntılanan bir e-posta alışverişinde, çalışan “kalbinin acıdığını” söyledi ve Dr. Schlissel, “Biliyorum. benim de. ”

E-posta, Dr. Schlissel’in şu sözleriyle bitiyordu: “Keşke bir yol bulabilecek kadar güçlü olsaydım. ”

E-postalar devam etti ve Kasım ayında Dr. Schlissel, astına, Michigan Üniversitesi’ndeki bir basketbol maçında onun yanında oturmayabileceği için hayal kırıklığına uğradığını yazdı. Yazdı, “Gitmeyi kabul etmemin tek nedeni seninle gitmekti. ”

E-postaların “uygunsuz ton ve uygunsuz dil” kullandığını söyleyen Mütevelli Heyeti’nden gelen mektup, Dr. Schlissel’in ilişkiyi yürütmek için resmi işleri kullandığını gösteriyordu. Kurul, Dr. Schlissel’in davranışının “özellikle korkunç” olduğunu çünkü cinsel tacize karşı halka açık bir tavır aldığını söyledi.

Amir Martin Philbert’in cinsel tacizle suçlanmasının ardından, Dr. Schlissel Ağustos 2020’de üniversiteye “en yüksek önceliğin” üniversiteyi “herkes için güvenli” hale getirmek olduğunu belirten bir mektup göndermişti. kayıt edilmiş. Bay Philbert okulu bıraktı.

Sanat ve tasarım profesörü Rebekah Modrak, öncelikle pandemi politikalarıyla ilgili endişeler nedeniyle Eylül 2020’de fakültenin Dr. Schlissel aleyhine başarılı bir güvensizlik oylamasına sponsor oldu. Kendisi ve diğer öğretim üyeleri de yönetimin kampüste cinsel saldırı ve tacizle ilgili şikayetlere yeterince duyarlı olmadığına inandıklarını söyledi.

Ateş etme hakkında “Birçoğumuz ve benim için tepki büyük bir rahatlama oldu” dedi. “Çünkü o çok kibirli bir liderdi ve fakülte kaygılarını bu yüzden göz ardı etti. ”

Dr. Schlissel, Ekim ayında, başlangıçta planlanandan bir yıl önce, Haziran 2023’te istifa edeceğini, ancak özel danışman ve fahri başkan olarak çalışmaya devam edeceğini duyurdu. O sözleşme feshedildi.
Alıntıdır