Maaşların ödenmemesi nedeniyle Delhi Vakıf Kurulu’na Yüksek Cout bildirimi

Adanali

Active member
Yargıtay, davayı 16 Mart’ta görüşecek.


Yeni Delhi:

Delhi Yüksek Mahkemesi, Delhi Vakıf Kurulu’na, beş aydan uzun süredir beklemede olan personelinin maaş ve kıdem tazminatı başvurusunu yanıtlamasını emretti.

Delhi Vakıf Kurulu Çalışanları Derneği, belirli kategorilere giren çalışanların geçen yıl Ekim ayından bu yana maaşlarını almadıklarını ve “anlaşılmaz mali zorluklarla” karşı karşıya olduklarını iddia etti.

Yargıç Jyoti Singh konuyla ilgili son kararında, “Beyannameler sanıklar tarafından bir sonraki duruşma tarihinden önce olumlu bir şekilde sunulmalıdır.” Dedi.

Mahkeme ayrıca, savunmayla ilgili olarak Delhi Hükümeti Bölüm Komiseri ve Gelir Bakanı’nın görüşlerini de istedi.

Davacı adına hareket eden Avukat M. Sufian Siddhiqui, mağdur işçilerin temel ve anayasal haklarının küstahça ihlal edilerek onurlu bir yaşam hakkından yoksun bırakıldıklarını savundu.

“Delhi Vakıf Kurulu personeli Kategori I (yaptırım uygulanan kuruma karşı işe alınan kadrolu personel), II (Bölüm Komiseri tarafından işe alınan kadrolu personel onaylı), III (sözleşmeli olarak işe alınan ancak kabul bekleyen çalışanlar) ve IV (onaylanan sözleşmeli personel) olarak sınıflandırılmıştır. sözleşmeli personel olarak kalanlar) Ekim 2022 itibarıyla maaşlarını almamışlardır” ifadeleri yer alıyor.

Dilekçede, çalışanlarının maaşlarının kesilmesi için kurulun toplanıp gerekli işlemleri yapmasının zorunlu olduğu ve nakit sıkıntısının mazeret olamayacağı belirtiliyor.

“Kurulun tüm işleyişinin çöktüğünü” ve personelinin “çözülmemiş sorunlarla ciddi bir durumda” olduğunu savundu.

“Delhi Vakıf Kurulu’nun çalışmaları, toplantılarında işlerinin yürütülmesi planlandığı için durma noktasına geldi. Şaşırtıcı bir şekilde, 5 Ocak 2022’den sonra hiçbir yönetim kurulu toplantısı yapılmadı. Dilekçede, bu nedenle, gerekli bir sonuç olarak, kurul, işlerini yürütemez hale geldi ve bu nedenle Delhi Vakıf Kurulu’nun gelir üretimi darbe aldı.

“Delhi Vakıf Kurulu bütçesi de 1995 tarihli Vakıf Yasası ve 1997 tarihli Delhi Vakıf Kuralları’nın gerektirdiği şekilde zamanında hazırlanıp eyalet hükümetine iletilmedi, bu da Hibe talebinin gönderilmesinde aşırı bir gecikmeye yol açtı. 2022-2023 mali yılının ilk çeyreği için Delhi Hükümeti. Ayrıca, Delhi Hükümeti NCT’nin yardım hibesini serbest bırakmasında da gecikmeler var” diye ekledi.

Bir sonraki duruşma 16 Mart’ta görülecek.


Günün Öne Çıkan Videosu



Bihar’da trenin üzerinden geçtiği kadın yaralandı
 
Üst