LG, Arizona’daki bir pil fabrikasına 5,5 milyar dolar harcayacak

Felaket

New member
Güney Koreli bir pil üreticisi, elektrikli araba ve kamyon üretimini artırmaya çalışan otomobil üreticilerinin artan talebini karşılamak için Arizona’da yeni bir fabrikaya planladığı yatırımını dört katına çıkaracağını söyledi.

LG Energy Solution şirketi, 2025’te elektrikli araçlar için piller ve gelecek yıl enerji depolama sistemleri üretmeyi planladığı Phoenix yakınlarındaki kompleksi inşa etmek için 5,5 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.

LG, kararının kısmen, Ağustos ayında yürürlüğe giren ve Amerika Birleşik Devletleri’nde elektrikli araç ve pillerin satışı ve üretimi için federal teşvikleri içeren Enflasyon Düşürme Yasası’na bağlı olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil aküsü ve enerji depolama üreticilerinden biri olan LG’nin müşterileri arasında General Motors, Ford Motor, Honda ve Tesla yer alıyor.

Şirketin CEO’su Youngsoo Kwon yaptığı açıklamada, “Bunun ABD’nin temiz enerji geçişini ilerletmek için doğru ve zamanında hareket olduğuna inanıyoruz.” Dedi.


Milyarlarca dolarlık yatırım, Başkan Biden’ın Enflasyon Düşürme Yasası’nı imzalamasından bu yana pil ve otomobil şirketleri tarafından yapılan en son yatırım.

Geçen ay Ford, Michigan’da CATL olarak bilinen dünyanın en büyük pil üreticisi Çinli Contemporary Amperex Technology Company Limited’in teknoloji ve hizmetlerini kullanacak 3,5 milyar dolarlık bir pil fabrikası kuracağını duyurdu. Ford ayrıca Kentucky ve Tennessee’de başka bir Güney Koreli şirket olan SK On ile birlikte pil fabrikaları kuruyor.

Aralık ayında Enerji Bakanlığı, General Motors ve LG’nin ortak girişimi olan Ultium Cells’e Ohio, Tennessee ve Michigan’da pil fabrikaları inşa etmesi için 2,5 milyar dolar borç vereceğini duyurdu. Honda ve LG ayrıca Ohio’da bir pil fabrikası kurmak için 3,5 milyar dolar yatırım yapıyor.

Argonne Ulusal Laboratuvarı’nın yakın tarihli bir raporuna göre, yeni fabrika dalgasının Kuzey Amerika’daki pil üretim kapasitesini 2021’den 2030’a kadar on kat artırması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde pil üretimi, pil tedarik zincirine hakim olan Çin’e bağımlılığı azaltırken nakliye maliyetlerini düşürerek elektrikli araç fiyatlarının düşmesine yardımcı olabilir. Ayrıca Biden yönetimi, lityum gibi pil hammaddelerinin yerli madenciliğini ve işlenmesini teşvik etmeye ve otoyollarda elektrikli araç şarj cihazlarının yapımını hızlandırmaya çalışıyor.
 
Üst