Kürtaj Tartışmasında Cinsiyet Uçurumu

Adanali

Active member
Kürtaj Tartışmasında Cinsiyet Uçurumu
İki danışman, “ikna edilebilir” – Demokratlara oy vermeye ikna olabilecek bağımsız seçmenler – arayan bir Kuzeydoğu Pensilvanya kasabasında bir çıkmaz sokakta yürüdüler ve Erik Brandt, garaj yolunu yeniden ortaya çıkarırken, kendisini onlardan biri olarak sundu.

Konuşma, Cumhuriyetçi vali adayının istisnasız kürtajı nasıl yasaklayacağına söz verdiğine ve 50 yaşındaki Bay Brandt’ın itirazına döndü. Silah kontrolü veya ekonomi hakkında konuşmayı daha kolay buluyor. “Kürtaj gerçekten benim değil – benim için çok zor” dedi. Seçmek zorunda kalırsa, “Tecavüz ve bu türden şeyler hariç, ben bir tür yaşam yanlısıyım” dedi.

Araştırmacılardan biri olan Karen Anselm, 19 yaşında hamileyken ve bekarken, ailesinin ona kürtaj yaptırmak için yardım teklif ettiğini, ancak oğlunu doğurmayı seçtiğini paylaştı. “Mesele şu ki, bir seçeneğim vardı,” dedi. “Eğer seçim yanlısıysam, kimseyi kürtaj yaptırmaya zorlayamam. Eğer hayattan yanaysam, birini çocuk sahibi olmaya zorluyorum.”

Hiçbir araba yolu sohbeti, kürtaj hakkındaki tartışmaları ve duyguları yakalayamaz. Ancak bu – ve son birkaç hafta içinde bu yakın çekişme halindeki bu çeyrekteki diğer röportajlar – Yüksek Mahkeme’nin Haziran ayında Roe v. Wade’i devirme kararından bu yana anketlerde ve seçmen kayıt listelerinde görülen bir cinsiyet farkını yansıtıyor. Karar birçok kadını çileden çıkarmış ve onları ara seçimlere doğru harekete geçirmiş olsa da, erkekler, hatta kürtaj hakkını destekleyenler bile, kıyaslandığında pasif kalıyor.

Demokratlar kürtaj haklarını savunmayı ara dönem kampanyalarının merkezi haline getirdiğinden, erkeklerin oyu – ve erkekler arasındaki herhangi bir motivasyon eksikliği – sıkı seçimler için kritik öneme sahip.

Roe v. Wade’in anayasal bir kürtaj hakkını garanti ettiği elli yılda, anketler erkeklerin ve kadınların konuyla ilgili görüşlerinde önemli bir farklılık göstermedi: Benzer büyüklükteki bir çoğunluk, özellikle ilk üç aylık dönemde yasallaştırılmış kürtajı destekledi.

Şimdi bir yoğunluk farkı var. Erkekler ve kadınlar hala kürtajın genel olarak yasal olması gerektiğini düşünüyor olsa da, erkeklerin yanıtları kürtajın onlar için nispeten uzak bir konu olduğunu gösteriyor.

Anayasa Mahkemesi’nin kürtaj hakkının iptal edilmesinin ardından vatandaşlar, Yüksek Mahkeme önünde toplandı. Kredi… New York Times için Michael A. McCoy

Bölünme, Yüksek Mahkemenin Roe’yu devirmesinin muhtemel olduğu netleştikçe ortaya çıkmaya başladı. Haziran ayında bir AP-NORC anketi, hükümetin gelecek yıl hangi sorunlar üzerinde çalışması gerektiğine dair açık uçlu bir soru sorduğunda, kadınların yüzde 21’i “kürtaj” teklif etti. Bu, altı ay önceki yüzde 9’dan arttı. Haziran ayında erkeklerin sadece yüzde 9’u kürtajı kritik bir konu olarak tanımlarken, altı ay önceki yüzde 7’den çok az değişti.

Pew Araştırma Merkezi’nin Ekim ayı ortasında yaptığı bir ankette, kadınların yüzde 63’ü, erkeklerin yüzde 49’una kıyasla, kürtajın ara sınavlarda “çok önemli” olduğunu söyledi. Yüksek Mahkeme kararından hemen sonra yapılan bir AP-NORC anketi, duygularda bir bölünme buldu: Kadınların “kızgın” (yüzde 31) veya “üzgün” (yüzde 30) olma olasılığı erkeklerden daha yüksekti. Erkeklerin bir şekilde “kayıtsız” olduklarını söyleme olasılıkları daha yüksekti (yüzde 28), kadınların ise sadece yüzde 16’sı aynı şeyi söyledi.

2022 Ara Seçimlerinin Durumu

Seçim Günü 8 Kasım Salı.

• Son Manzara:Adaylar kapanış konuşmalarını yaparken, Cumhuriyetçiler kırmızı bir dalga tahmin ederken, Demokratlar ülkenin geleneksel olarak mavi köşelerinde bile potansiyel kayıplara hazırlanıyorlar.
  • Kongre Savaşı : Sınırda bu kadar çok yarış varken, bir dizi sonuç hala mümkün. The Times’ın baş siyasi analisti Nate Cohn, dört olası senaryoyu inceliyor.
  • Oylama Endişeleri:Oylama sorunsuz ilerlerken bile, korku ve şüphe, eski Başkan Donald J. Trump’ın sahtekarlıklarının Amerikan demokrasisini ele geçirdiğini ortaya çıkararak süreci etkiliyor.
Erkeklerin daha güçlü tepki gösterdiği yer, kürtaj karşıtı duygulardı: Yüksek Mahkeme’nin kararı hakkında bir şekilde “heyecanlı” veya “gururlu” olduklarını söyleme olasılıkları kadınlardan daha yüksekti.

Anket verileri, Latin ve Siyah erkeklerin beyaz erkeklere göre kürtaj haklarını destekleme olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi. Mountain Top ve Bloomsburg çevresindeki Kuzeydoğu Pennsylvania bölgesi büyük ölçüde beyaz ve kırsaldır.

Buradaki seçimler sadece valinin ırkından dolayı değil, devlette meşru kürtaj için çok büyük sonuçlar doğurabilir. Çoğunluklarını elinde tuttuklarını varsayan Cumhuriyetçiler, Ağustos ayında Kansas’ta yapılan oylamaya benzer şekilde, önümüzdeki Mayıs ayında kürtaj karşıtı bir inisiyatif almayı planlıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri Senatosu yarışı, Demokratların kürtaj erişimini koruyan federal bir yasa çıkarmaya çalıştığı ve Cumhuriyetçilerin bunu kısıtlamaya çalıştığı bir zamanda Washington’daki parti kontrolü için kritik öneme sahip.

Yine de röportajlarda, buradaki birçok erkek kürtajdan bir soyutlama olarak bahsetti, konuyu kişiselleştirmeyi zor buldu ve kendi konumlarının özellikleri üzerinde tereddüt etti.

Bay Brandt’ın garaj yolunda, karısı, 15 yaşındaki kızlarını voleybolda almaktan eve geldiğinde, hem anne hem de kızı kürtaj haklarını desteklemektedir. Bay Brandt, kendisini kesinlikle “yaşam yanlısı” olarak ilan etme konusunda biraz tereddüt etti.

“Durum bazında, bana her durumu vermek zorundasın,” dedi. Muhtemelen bu yüzden 50 yıldır bu kadar hararetli bir şekilde tartışılıyor, diye ekledi. “100 yılımız olabilir ve hala tartışıyor olurduk.”

Karısı Nicole, “Eh, bunu tartışmak ve onu alıp götürmek iki farklı şeydir,” dedi.

“Evet, ama bana 30 farklı durum verdin,” dedi. “Duruma göre değişir.”

“Bu yüzden bir seçim olmalı” diye yanıtladı.

Brandt’ın da aralarında bulunduğu bazı erkekler, kanunî kürtaj için doğru zaman sınırlarını belirlemekte zorlandıklarını ve kadınların kürtajı doğum kontrolü olarak kullanmalarından endişe ettiklerini söyledi. Kürtaj haklarını desteklediklerini söyleyen birkaç kişi, bunu bir kadın hakları meselesi olarak gördükleri ve kadınlar adına konuşuyormuş gibi görünmek istemedikleri için bu konuda çok sık konuşmadıklarını söyledi.

Bazı erkekler için, kürtajla ilgili mahkeme kararı, toplumdaki daha geniş meselelerle bağlantılıydı ve özellikle kadın sağlığına bağlı değildi.

Çok azı hamilelikte veya çocuk yetiştirmede kendi rollerinden bahsetti. Kürtaj haklarını savunmak için en enerjik görünenler, bunu demokrasinin kaderi hakkındaki genel endişelerin bir parçası olarak ve Yüksek Mahkeme ve seçmenlerin çoğunluğunun yasallaştırılmış kürtaj hakkında söylediklerini görmezden gelen gerrymandered yasama meclislerinin bir parçası olarak kullandılar.

Kürtajı daha büyük bir sorunun vekili olarak gören 71 yaşındaki bağımsız Arka Menichillo, “Bu benim için büyük bir sorun, çünkü birinin haklarını elinden almaya ve onlara ne yapıp ne yapamayacaklarını söylemeye çalışıyorlar” dedi. . “Özellikle 50 yıl sonra birinin haklarını alamazsınız.”

Mountain Top’un yaklaşık 40 mil batısındaki bir üniversite kasabası olan Bloomsburg’da yaşayan 31 yaşındaki müzik yapımcısı Ryan Dyas-Gordon, kürtaj haklarına verdiği desteği eşcinsel bir erkek olarak kendi endişeleriyle ilişkilendirdi.

“Bana göre özerklik, muhtemelen aktivizmin 1 numaralı itici gücüdür,” dedi ve “insanların kendi bedenleri üzerinde özerkliğe sahip olmalarına izin veriyor.”

Kürtaj haklarını destekleyen Rahip Steve Hummel, yerel halkı konuyla ilgili meşgul etmek için Pennsylvania’daki bir barda bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kredi… The New York Times için Rachel Wisniewski

Bloomsburg, muhafazakar bir bölgede liberal bir nokta olarak kabul ediliyor. Ancak annesi bir reklamcı olan Bay Dyas-Gordon, 2016 seçimlerinden sonra yabancıların onu tehdit ettiğini, hatta sokakta kovaladığını söyledi. Kürtaj haklarını elinden almak, “yörüngedeki son adım değil – insanlar farklı insanları yerlerinde tutmak istiyor” dedi.

Grubun organizasyon direktörü Jessica Brittain, eylemcilere sponsorluk yapan yerel bir siyasi grup olan Action Together’ın kürtaj hakları hakkında mitingler düzenlediğini ve kalabalığın neredeyse tamamının kadın olduğunu söyledi. Brewski’nin barında, damgalanmayı azaltmayı amaçlayan yakın tarihli bir kürtaj hikayesi anlatımı olayının da çoğunlukla kadın olduğu ortaya çıktı.

Kürtaj hakları aktivistleri, konuyla ilgili kürtaj haklarını destekleyen erkekleri meşgul etmeye çalışmanın zor olduğunu söyledi.

Bir hafta sonra aynı barda, hepsi erkek olan üç yerel Protestan papaz, “Teoloji On Tap” adını verdikleri bir dizinin parçası olarak kürtaj hakkında halka açık bir tartışma düzenlediler. Kürtaj hakkının destekçileri olan papazlar, meseleyi yüzleşmeden tartışmak için bir fırsat olacağını umdular. Ancak etkinliğin tanıtımını yaparken birisi başlığı “Roe v. Wade Kararı Üzerine Bir Tartışma”dan “Kürtaj Erişimine Sahip Olmak Neden Önemli” olarak değiştirdi.

Yeni başlık, yerel ağlarındaki bazı muhafazakar papazları üzdü. Aynı zamanda Bloomsburg belediye başkanı da olan barın sahibi, kürtaj karşıtlarının – kürtajın tamamen yasaklanmasını ve onları arayan kadınlara cezai yaptırımlar isteyenlerin – etkinliği bozabileceğini söyleyen bir telefon aldı.

Yaklaşık 35 kişi katıldı. Kalabalığın yaklaşık yarısı erkekti ve katılımcıların yaklaşık üçte ikisi kürtaj haklarına karşı çıktı. Huzurlu kaldılar ama ruh hali deriyse oldu. Kürtaj haklarını destekleyen Trinity Reformed United Church of Christ’in papazı Steve Hummel, acil durumlarda hamile kadınlara, özellikle kadının sağlığını korumak için kürtajın gerekli olduğu ektopik gebelik veya düşüklere yanıt veren bir sağlık görevlisi olarak çalıştığı yıllardan bahsetti. .

Barın loş bodrum katındaki deri koltuklara ve bar taburelerine oturarak kalabalığa, “Hiçbirimizin hafife alındığını görmek isteyeceğini sanmıyorum” dedi. “Kişisel olarak bunun için yüzde 100 değilim. Benim endişem istisnalar.”

61 yaşındaki Papaz Hummel, hem kadın hem de kürtaj hakları destekçileri olan iki konuşmacıyı tanıttı: Planned Parenthood’da çalışan Bayan Brittain, bölgede ve eyalet çapında kaç kliniğin kapandığından bahsetti. Emekli bir hemşire, hayat kurtaran devaya ihtiyacı olan kadınları ve kızları olana kadar kürtaja karşı çıkan tanıştığı aileleri anlattı.

Kaldırma grubunda aktif olan 39 yaşındaki inşaat işçisi Andrew Horvath not alıyordu. Daha sonra, sunumları “kanayan hikayeler” olarak reddetti.

Bir röportajda “Gerçek şu ki, kuralları Tanrı koyar, yaşamın yazarı Tanrı’dır” dedi. “Ve hayatın başlayıp bitmesi onun ayrıcalığıdır ve bu bize bağlı değildir, çünkü benim bahsettiğim cinayet tanımı, önceden düşünülmüş bir kötülükle insan hayatına haksız yere son vermektir.”

Kürtaj haklarını desteklemek için çalışan Jessica Brittain, Bloomsburg, Pa’daki bir barda düzenlenen bir etkinlikte konuşuyor. Kredi… The New York Times için Rachel Wisniewski

Bir erkek olarak, “Bu konuşmaya pek de hoş karşılanmadığımı biliyorum” dedi. Ama “hamilelik bir erkek ve bir kadın yüzünden olur. Erkekler işin içinde, bu konuda söyleyecek bir şeyimiz olmalı.”

Daha sonra üst kattaki barda 50 yaşındaki Darren Inman, alt kattaki olaydan haberi olmadığını söyledi. Bay Inman bir Yehova’nın Şahidi olarak büyüdü ve o dinin kadınlarla ilgili eskimiş fikirlerine tepki olarak kendisini kadın haklarının güçlü bir destekçisi olarak görüyor. Hamileliği sonlandırma fikrinden hoşlanmadığını ve kürtajı doğum kontrolü olarak kullandığını düşündüğü kadınları tanıdığını söyledi.

Yine de, “Ben çok ilgiliyim, bu bir kadının seçimi” dedi.

Mahkemenin Roe’yu devirme kararını duyduğunda kendisini sersemlemiş ve “kalbi kırılmış” olarak tanımladı. “Ülkemiz için bir trajedi, özgürlük için bir trajedi, kadınların eşitliği ve insan olarak hakları için bir trajedi” dedi.

Bay Inman, kürtaj haklarını desteklemesine rağmen, ne gibi önlemler alabileceğini düşünmediğini söyledi. Sorunun oyunu bilgilendirmesine yardımcı olacağını söyledi. Kendimi biraz çaresiz hissediyorum, diye ekledi. “Bir fark yaratmak için ne yapabileceğimi bilmiyorum.”
Alıntıdır