Kennedy’nin Covid Aşılarına Karşı Haçlı Seferi Aileyi ve Arkadaşları Canlandırıyor

Adanali

Active member
Kennedy’nin Covid Aşılarına Karşı Haçlı Seferi Aileyi ve Arkadaşları Canlandırıyor
Kerry Kennedy, ağabeyi Robert’ı McLean, Va’daki Hickory Hill’de büyüdüklerinde ne kadar çok beğendiğini hatırlıyor. Hala onu ford streams’a, emeklemeye nasıl getirdiğinden bahsediyor. 6 yaşındaki bir kızın açık hava maceralarında geride kalmasını istemeyen arkadaşlarını görmezden gelerek, drenaj boruları aracılığıyla kurbağaları ve yılanları yakalayın.

“Olağanüstü bir ağabeydi,” dedi geçen gün. “Harika biri, iyi okuyor, çok önemsiyor, son derece karizmatik. Çocuksu bir canlılık ve hafifliğe sahip. Milyonlarca farklı şekilde güzel bir insan.

“Ve sonra buna sahip.”

Bobby’nin kız kardeşini ormanlık geziler için yanında getirmesinden yaklaşık 60 yıl sonra, New York senatörü, başsavcı ve Demokrat başkan adayı Robert F. Kennedy’nin oğlu ve adaşı, 5 Haziran 1968’de suikaste uğradı, Bu sıkı sıkıya bağlı siyasi ailede hayal bile edilemeyecek kadar kutuplaştırıcı bir figür haline geldi.

Bir zamanlar New York’ta Hudson Nehri’ni temizleme sorumluluğunu üstlenen üst düzey bir çevre avukatı olan Robert ve Ethel Kenney’nin üçüncü en büyük çocuğu, koronavirüs aşılarını ve diğer önlemleri itibarsızlaştırma kampanyasında önde gelen bir ses olarak ortaya çıktı. Biden Beyaz Saray tarafından Şubat ayının sonlarına doğru günde yaklaşık 1.900 kişinin ölümüne neden olan bir salgınla savaşmak için ilerletiliyor.

“Size aşı pasaportunu verdikleri anda, sahip olduğunuz her hak, hükümetin keyfi emirlerine itaat etmenize bağlı bir ayrıcalığa dönüşür” dedi. Geçen ay Washington’da aşı yönergelerine karşı düzenlenen bir mitingde tezahürat yapan bir kalabalık. “Seni köle yapacak.”

Bay Kennedy’nin aşı direniş hareketinin yüzü olarak yükselişi, trajedi ve skandal karşısında onlarca yıldır kararlı kalan bir ailenin dayanışmasını daha önce hiç olmadığı kadar test etti. Aşı tartışmasının geleneksel siyasi ittifakları nasıl alt üst ettiğini gösterirken, yaşadığı Hollywood ve eğlence çevrelerini sarstı.

Ve bu, Kennedy’leri ve arkadaşlarını, 14 yaşındayken babasının cenazesinde tabut taşıyan ve uyuşturucu bağımlılığından sonra genç olmak için ortaya çıkan bir adamın sık sık sorunlu hayatındaki dramatik dönüş hakkında ıstırap ve şaşkınlık içinde bıraktı. ülkenin önde gelen çevrecilerinden biri ve kuşağının politik olarak en yetenekli Kennedy’leri arasında sayılıyor.

Bay Kennedy, yeteneğini ve Amerikan siyasi tarihinin en önde gelen isimlerinden birini, sayısız hayat kurtarabilecek aşılara karşı direnci artırmak için bir platform olarak etkin bir şekilde kullandı.

Davranışı “50 yıllık halk sağlığı aşısı uygulamasının altını oyuyor ve bunu başka hiç kimsenin yaptığını görmediğim bir şekilde yaptı” dedi Michael Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma ve Politika Merkezi direktörü T. Osterholm. Kim olduğu ve soyadının bu meseleye getirdiği inandırıcılık nedeniyle en tehlikeliler arasında yer alıyor” dedi.

Bay. Kennedy, babasının cenazesinde 14 yaşındaydı. Kredi… Associated Press

Bay Kennedy’ye “ilham” diyen ve 1971’den beri bir arkadaş ve kayak arkadaşı olan bir yazar olan Blake Fleetwood, Bay Kennedy’nin neden “kendini riske attığını” anlayamadığını söyledi. aktivizmin tüm hayatını” “bu haçlı seferine katılarak”.

“Bütün hayatının işini neden boşa harcıyor?” O sordu.

68 yaşındaki Bay Kennedy, koronavirüsün ortaya çıkmasından çok önce, aşıların otizme yol açtığını iddia ederek, tıp uzmanları tarafından kesinlikle reddedilen bir kavram olan aşılara karşı küsmeye başladı. Ancak Kovid aşılarının gelişiyle birlikte saldırılarının tenörü yoğunlaştı ve yalnızca Bay Kennedy’nin aşılar konusundaki tutumlarına değil, aynı zamanda yıllar içinde yöneldiği diğer alışılmışın dışında nedenlere de yeni bir inceleme getirdi.

Bay Kennedy şimdi Sirhan B. Sirhan’ın Bay Kennedy’nin babasını öldürmediğini ve Kaliforniya şartlı tahliye komisyoncularını onu serbest bırakmaya çağırdığını söylüyor. “Verilerimizi toplamak ve davranışlarımızı kontrol etmek için” ülke genelinde 5G yüksek hızlı iletim kulelerinin kurulduğuna dair popüler bir komplo teorisini tekrarladı.

En çok satan yeni kitabında, Başkan Biden’ın koronavirüs pandemisi için en iyi tıbbi danışmanı olan Dr. Anthony S. Fauci ve Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’in işbirliği içinde olduğunu iddia etti. ilaç endüstrisi ile tehlikeli aşılar üzerinde vurgun yapmak için.

Koronavirüs ve aşılar hakkında genellikle yanlış bilgiler yaydığı sosyal medyada önemli bir takipçi kitlesi edindi. Geçen yıl 800 bin takipçisi olan Instagram’dan aşıya yönelik saldırılarında yanlış bilgi verdiği için yasaklanmıştı. 300.000’den fazla takipçisi olan Facebook sayfası ve 405.000’den fazla takipçisi olan Twitter hesabı da çevrimiçi durumda.

Bay Kennedy, Jackson, Tenn’de aşı zararlarıyla ilgili bir davada meşgul olduğunu söyleyerek röportaj talebini reddetti. Dr. Fauci hakkındaki kitabını, hızlı satışlarına rağmen görmezden gelmişti. Ancak bazı sorulara e-postayla yanıt verdi ve otizmli bir çocuğun annesinin Cape Cod’daki evine aşılar ve hastalık arasındaki bağlantıyı gösterdiği iddia edilen yığınla araştırmayı getirmesi ve onları gözden geçirene kadar orada kalmasıyla bu konuya ilgi duyduğunu söyledi. .

Pharma ve halk sağlığı düzenleyicileri tarafından desteklenen resmi anlatılar ile bir yanda yayınlanmış bilim arasındaki büyük deltayı fark ettim. sonra okuyorum,” diye yazdı Bay Kennedy. Endişelerini üst düzey federal sağlık yetkililerine iletmeye çalıştığını ve “bu konuşmaların beni yeterince kızdırdığını ve bu savaşın içine çekildiğimi” söyledi.

Hayatta kalan sekiz kardeşinden beşi – ikisi öldü – aşılara karşı yürüttüğü kampanya nedeniyle son iki yılda onu alenen azarladı. -ev. Eşi aktris Cheryl Hines’in kamuoyundaki sıkıntılarına, Bay Kennedy, bir Nazi esir kampında ölen genç Alman-Hollandalı günlük yazarı Anne Frank’i, o mitingde pandemiyi kontrol altına almak için hükümet önlemlerini Holokost ile karşılaştırırken çağırdı. Washington. Daha sonra bunun için özür diledi.

“Bobby’nin dünkü yalanları ve korku tellallığı hem mide bulandırıcı hem de iğrençti,” diye yazdı Kerry Kennedy, Frank’i çağırdıktan sonra çok hayran olduğu kardeşi hakkında Twitter’da yazdı. “Onu nefret dolu söyleminden dolayı şiddetle kınıyorum.”

Bir birader olan Christopher G. Kennedy, Nazilerin çağrısına şaşırdığını söyledi. Bir açıklamada, “Kardeşimi seviyorum ama onunla daha fazla aynı fikirde olamazdım” dedi. Diğer üç kardeş – Kathleen Kennedy Townsend ve Joseph P. Kennedy II, 2019’da Politico’daki bir makalede ve Rory Kennedy bu ay bir e-postada – erkek kardeşlerini aşılara yönelik saldırılarından dolayı eleştirdiler.

Douglas Kennedy, kardeşini azarlamaktan kaçındı, ancak bir röportajda aşı hakkında farklı bir görüşü olduğunu açıkça belirtti. “Aşı oldum” dedi. “Mümkün olan en kısa sürede aşı oldum.”

Virginia’da büyüdüğü ilk günlerinden Harvard Üniversitesi’ndeki yıllarına, 1999’da su kirliliğiyle savaşmak için kurulan Waterkeeper Alliance’ın kurucu ortağı olarak çalışmasına kadar Bay Kennedy, takıntılı enerji, yorucu olacak kadar tutkulu. Yaklaşık 40 yıldır, önce kömürle çalışan tesislerden ve şimdi de bazı aşılarda koruyucu olarak cıva kirliliği hakkında uyarı görevini üstlendi. En önde gelen eleştirmenleri bile, aşılar konusunda en önde gelen yanlış bilgi yayıcılarından biri haline gelmesine rağmen samimiyetinden şüphe duymadıklarını söylüyor.

Dr. Fauci, Trump Beyaz Saray’ın talimatı üzerine, Ulusal Sağlık Enstitüleri’nde çocukluk aşıları hakkında bir brifing veren Bay Kennedy’yi bir saat boyunca dinlediğini söyledi. Dr. Fauci bir röportajda, “İlk slayt açılır açılmaz elimi kaldırdım – ‘Bobby, veri yok’ dedim” dedi. “Gerçekleri sunmaya hiç fırsatım olmuyor, o yüzden bir sunum yapmak istiyorum ama bitirene kadar yarıda kalmak istemiyorum” dedi.”

Bittiğinde, Dr. Fauci, Bay Kennedy’yi konferans odasından dışarı çıkardı.

“’Bobby, üzgünüm burada anlaşmaya varamadığımız için’ dedim” dedi. “’Söylediğiniz her şeye gerçekte katılmasam da, anlıyorum ve içten içe çocukların güvenliği konusunda gerçekten endişeli olmanıza saygı duyuyorum.’ Bunu çok samimi bir şekilde söyledim.”

1963’te, Robert 9 yaşındayken, amcası Başkan John F. Kennedy’nin öldürülmesi, modern bir komplo teorileri kültürünün gelişmesine yardımcı oldu. Şimdi, Bay Kennedy’nin benimsediği argümanların çoğu – Dr. Fauci’nin “Batı demokrasisine karşı tarihi bir darbenin” parçası olduğu dahil – Dallas’taki çimenli tepeden Lee Harvey Oswald’a yardım eden gizli bir suikastçının teorilerini hatırlatıyor. .

50 yılı aşkın süredir cezaevinde olan 77 yaşındaki Bay Sirhan’ın davası Kennedy saflarında yeni bir kırılmaya neden oldu. Altı kardeşi, California’yı Bay Sirhan’ın şartlı tahliyesini reddetmeye çağırarak Bay Kennedy’den ayrıldı. Ocak ayında, Vali Gavin Newsom, şartlı tahliye kurulunun Bay Sirhan’ın serbest bırakılması yönündeki bir tavsiyesini bozdu.

Sadece Fox News muhabiri olan Douglas Kennedy, Bay Sirhan’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan kardeşi Bobby’ye katılmıştı.

Sirhan B. Sirhan 1968’de. Bay Kennedy şimdi Bay Sirhan’ın Bay Kennedy’nin babasını öldürmediğini söylüyor. Kredi… Associated Press

Bölümler Kennedy’leri sarsmak, bir zamanlar güçlü olan bu Amerikan siyasi hanedanlığındaki düşüşün ortasında geldi. Bay Kennedy’nin yeğeni Joseph Kennedy III’ün geçen yıl Kongre’deki koltuğunu bırakmasıyla birlikte, Edward F. Kennedy’nin 1962’de Massachusetts’ten senatör seçilmesinden bu yana ilk kez Kongre’de bir Kennedy bulunmuyor.

Tasarım gereği ya da değil, Robert Kennedy kamusal alanda kalmanın bir yolunu buldu. Bu süreçte, on yıllardır babası ve amcaları John ve Ted tarafından kişileştirilen bir parti olan Demokratlardan çok Cumhuriyetçilere daha yakın aşılar konusunda kendini konumlandırdı. Bay Kennedy, Trump’ın yemin etmesinden birkaç hafta önce aşılarla ilgili genel endişelerini görüşmek üzere o sırada seçilen Başkan Donald Trump ile bir araya geldi.

Bay Kennedy’nin kariyerinde, çevreden aşılara, özellikle şaşırtıcı çünkü birçok aile üyesi ve diğer Kennedy ortakları için Robert Kennedy Jr., rahmetli babasının karizma düzeyini ve politik çekiciliğini en çok hatırlayan kardeş.

Koronavirüs Pandemisi: Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Kart 1 / 4

Yeni bir CDC çerçevesi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ilçelerin insanların ne zaman ve nerede maske takmaları gerektiğini belirlemelerine, sosyal mesafeyi uygulamalarına ve kalabalık kapalı alanlardan kaçınmalarına yardımcı olacak yeni yönergeler yayınladı.

ABD’deki virüs Yeni bir çalışma, azınlık gruplarının üyelerinin daha sık Covid deneyimleri bildirdiğini buldu – beyazlara göre daha fazla ayrımcılık. Biden yönetimi, maskeleri ve koronavirüs testlerini engelliler için daha erişilebilir hale getirme planını duyurdu.

Dünya çapında. Yeni bir araştırma, dünya çapında en az 5,2 milyon çocuğun pandeminin ilk 19 ayında bir bakıcısını Covid-19’a kaptırdığını tahmin ediyor. Hong Kong’da Covid, huzurevleri aracılığıyla çarpıcı bir şekilde arttı.

Aşılar. Sanofi ve GSK tarafından mRNA teknolojisi yerine geleneksel bir yaklaşım kullanılarak yapılan iki doz yeni Covid aşısı, ciddi hastalıklara karşı oldukça koruyucu olduğunu ve diğer Covid çekimlerinden sonra etkili bir güçlendirici olabileceğini gösterdi, yapımcıları açıkladı.

Douglas Kennedy, kardeşinin “muhtemelen sadece bu nesildeki ailemizdeki herkesin değil, tanıdığım herkesin en doğal siyasi yeteneğine sahip olduğunu” söyledi. hiç tanıştım. Çoğu zaman bu yeteneklerini iyi bir amaç için kullanmaya motive oluyor.”

Üst düzey bir çevre avukatı olarak itibar kazanan Robert F. Kennedy Jr., İsrail Çevre Direktörü Gidon Bromberg ile birlikte ayrıldı. grup EcoPeace Middle East, 2019’da. Kredi… The New York Times için Daniel Rolider

Bay. Kennedy, babasının ölümünden beri bela ve trajedinin gölgesi altında yaşıyor. Eroin bağımlılığıyla mücadele etti ve 1983’te Güney Dakota’da eroin bulundurmaktan tutuklandı. Bir tedavi programına kaydoldu ve o zamandan beri kendi hesabına göre ayıktı; arkadaşları, çoğu gün hâlâ Adsız Alkolikler toplantılarına katılmaya çalıştığını söylüyor. Ayrıca hemen hemen her Pazar ayine gider.

İkinci karısı, 52 yaşındaki Mary Richardson Kennedy, Bay Kennedy’nin boşanma davası açmasının ardından 2012’de Westchester County’deki Mount Kisco’daki evlerinin arkasındaki bir ahırda kendini astı.

Bay Kennedy, bir e-postada, beyin hasarıyla bağlantılı toksik cıva emisyonları yayan kömür yakan tesislere dava açması nedeniyle aşılara ilgi duyduğunu söyledi. Bay Kennedy, “Konuşmalarıma kadınlar katılmaya başladı – onlar, çocuklarının aşıdan yaralandığına inanan zihinsel engelli çocukların anneleriydi” dedi.

2005 yılında, aynı anda Rolling Stone ve Slate’de yayınlanan ve bazı aşılarda kullanılan cıva içeren bir koruyucu olan timerosal ve çocukluk otizmi arasında bir bağlantı olduğunu iddia eden bir makale yazdı. Her iki haber kuruluşu da daha sonra, daha fazla gerçek kontrolü, hikayedeki bazı iddiaların yanlış veya belirsiz olduğunu tespit ettiğinden makaleyi geri çekti.

Yine de, o sırada Rolling Stone’un yayıncısı olan Jann Wenner, Bay Kennedy’ye hayran olduğunu söyledi.

“O bir tür gözüpek,” dedi Bay Wenner. “Şansını alır, sınırına götürür. Bu doğal bir özgüvene sahip.”

Bay Kennedy ile çevresel konularda çalışan eski New York kamu avukatı Mark Green, Bay Kennedy’nin çıkarları değişmiş olsa da, “70’lerden bugüne tutarlı olan tek şey onun kendine güvenidir. , yoğunluğu ve samimiyeti.”

Kerry Kennedy, hükümetin pandemiyi ele alış biçimini Holokost ile karşılaştırdıktan sonra kardeşini azarladı. Twitter’da “Bobby’nin dünkü yalanları ve korku tacirleri hem mide bulandırıcı hem de iğrençti” diye yazdı. Kredi… Monica Schipper/Getty Images for Robert F. Kennedy İnsan Hakları

Koştuğunda Bay Kennedy’nin desteğini arayan Bay Green, “Çünkü o ne derse inanıyor”, aşı duruşunun itibarına gölge düşürmesi konusunda “çok endişelendiğini sanmıyorum” dedi. 2001’de Demokrat olarak New York belediye başkanlığına aday oldu.

Bay Kennedy’nin arkadaşları onu başka konulara geçmeye çağırdılar. Bay Kennedy ile davalara bakan avukat ve talk show sunucusu Mike Papantonio, “Bazen onu sarsmak ve ‘İsa, Bobby, başka bir şeye dikkat et’ demek istersiniz” dedi. “Ama günün sonunda kendini buna adadı. Çeneler kilitli.”

Kerry Kennedy, Bobby ile büyümenin anılarına değer vermeye devam ettiğini ve ağabeyine her zaman hayran kalacağını söyledi.

“Aşılar konusundaki farklılıklarımızdan çok daha fazla ortak noktamız var ama bu konuda taban tabana zıtız” dedi. “Bobby’yi ne kadar sevdiğimi ne kadar söylesem az. Bu çok üzücü. Bu çok zor.”
Alıntıdır