Kaliforniyalıların Kış Hakkında Sevdikleri

Adanali

Active member
Kaliforniyalıların Kış Hakkında Sevdikleri
Aralık ayında Nevada Şehrindeki Deer Creek’in her iki tarafını taze kar yağışı kapladı. Kredi. . . Elias Funez/Birlik, Associated Press aracılığıyla

Geçenlerde New York’tan Körfez Bölgesi’ne taşınan bir okuyucu bana e-posta gönderdi, “Kaliforniya’da kışın en iyi yanı kışın olmamasıdır. ”

Görünüşe göre, çoğumuz için kasvetli, kulak tıkacı ve uzun iç çamaşırlarıyla dolu soğuk bir mevsimin olmaması bir gurur kaynağı, Kaliforniya’nın ılıman iklimi hakkında özellikle kendini beğenmiş hissetme zamanı.

Los Angeles Times’ta bu hafta yayınlanan 1905 tarihli bu kartpostalı alın.

Palmiye ağaçları ve mavi gökyüzü ile “Kaliforniya’da Kış”ı tasvir ediyor. Ve bir köşede, “Arka Doğu”ya bir bakış – diz boyu karda duran bir adam.

Yine de burada kış, tatsız bir şeyin olmamasından daha fazlasıdır. Güneş ışığının güzel, alçak açısı, çatıda pıtırdayan yağmur sesi, turistlerin olmadığı kumsallar ve narenciye mahsullerinin bolluğu var.

Sezonun başlangıcını kutlamak için Golden State’de kış hakkında en sevdiğiniz şeyleri benimle paylaştınız:

“Orta Sahilde yaşayan bizler için kışın en güzel yanı güneşin suyun üzerinde batmasıdır. Gökyüzü ister bulutlu ister açık olsun, gün batımları muhteşem. Komşum ve ben her gece fotoğraf çektiğimiz için kendimize gülüyoruz – sanki bir daha asla görmeyecekmişiz gibi. ” — Lise Peterson, Aptos

“Ben Los Angeles’ta ortaokul öğretmeniyim. Aslen Ohio’luyum, öğrencilerin ‘kış havasına’ verdiği tepkiler beni her zaman büyüledi ve eğlendirdi. ‘

Yağmurdan ıslanan bir öğrenci: ‘Ms. , eve gidip kıyafetlerimi değiştirebilir miyim?’

Onlardan kapüşonlularını çıkarmalarını istediğimde: ‘Ama hanımefendi, hava SOĞUK!’

Ahırımızdaki ıslak beton üzerinde, düşme korkusu olmadan ayakkabılarıyla koşup kaymaya çalıştıklarından bahsetmiyorum bile.

Yine de, havaların ısınmasına çok alışkın olan öğrencilerimin çoğu, en sevdikleri mevsim olarak kışı bildirmiştir. ” — Hanna Hixson, Los Angeles

“Kaliforniya’da kış, yağmurumuzu aldığımız zamandır. Yağmur elbette bize su getirir ve gelen her damla için daima şükrederiz.

Ama benim için bir yağmur fırtınasının en güzel yanı ertesi gün. Ertesi gün serin ama soğuk değil ve genellikle bir esinti var. Bulutlar maviden daha mavi bir gökyüzünde sürüklenir. Hava büyülü – serin ve nemli ve ağaç, balçık ve çimen kokusu taşıyor. Yağmur tozu ve kiri temizledi, böylece her şey parıldıyor.

Eve biraz çay veya kakao için döndüğümde, gerçekten cennette yaşadığımı anlıyorum. ” – Evelyn Harris, Mendocino

Encinitas’ta kış dalgalanmalarına ağzı açık bırakan gün batımları eşlik ediyor. Kredi. . . Mike Blake/Reuters

“Hayatımın ilk 30 yılını, kışların altı aylık ıssız gri ölülük ve kemik ağrıtan hareketsiz soğukluk anlamına geldiği Doğu Sahili’nde geçirdim. Şimdi Körfez Bölgesi’nde benim için kışlar, Doğu Kıyısı’nın bahar aylarındaki gibi yemyeşil yeşillikler.

Kışımızın yeşil tepeleri, masmavi gökyüzü ve güneş ışığı, kış hüznümü iyileştiriyor. ” – Julie McPherson, Hoş Tepe

“Kaliforniya’da kışın en iyi yanı, aynı gün içinde sahile gitme, ardından toplanıp yerel kara 45 dakika sürme yeteneğidir. Gerçekten hırslıysanız, Meksika’da güne sınırın ötesinde bir yemekle başlayabilir veya bitirebilirsiniz. ” – Shannon Williams-Morris, San Diego

“Kar yağdığında taşrada olmayı seviyorum. Etrafta dolaşıyorum ve attığım her adımı ortaya çıkaran karda iz bırakan monokrom manzaraların sayısız fotoğrafını çekiyorum. Kanyonu süpürürken, kara ve gökyüzü arasında beyaz büyüler estirirken ve çocuklarımın kahkahalarının ipuçlarını bana taşırken rüzgarın uzak ağaçlarda fısıldadığını duyuyorum. Kışın sayısız hediyelerinden biri daha.

İçeri girdiğimizde ve kışlık kıyafetlerimizi çıkardığımızda ateş çatırdayıp cızırdadı. Odun sobasının fırında pişen ekmeklere karışan aromasıyla karşılanıyoruz. Düşen karın sessizliği gece çökerken yankılanıyor ve sıcak yemekler yiyoruz, oyunlar oynuyoruz ve uyanıp hepsini tekrar yapacağımızı bilerek uykuya dalıyoruz. ” — Lindsey Nieman, Truckee

Daha fazlası için:

• Winter TV: Henüz bilmiyor olabileceğiniz 20 program.

• Los Angeles Times’ın seyahat bölümü, bu kış ziyaret edilecek en iyi yerlerin bir listesini hazırladı.

• TimeOut’tan Los Angeles’ta kışın yapılacak on altı şey.
<saat/>

Los Angeles’taki Johnnie L. Cochran Jr. Ortaokulundaki öğrencilere bu ay evde koronavirüs testleri yapıldı. Kredi. . . Etienne Laurent/EPA, Shutterstock aracılığıyla

Omicron ve pandemi ile ilgili son gelişmeler

• LAWeekly’nin bildirdiğine göre Angelenos, ilçe çevresindeki 13 bölgede evde ücretsiz koronavirüs testleri alabilir.

• California hastaneleri, CalMatters raporlarına göre mevcut Covid-19 krizinin dört ila altı hafta daha süreceğini tahmin ediyor.

• Küçük çocukların ebeveynleri, bir yıl daha belirsizlik ve iş-yaşam dengesizliği ile karşı karşıya.

• Bölgenizdeki vaka oranlarını kontrol edin.
<saat/>

Rams normal sezon maçı sırasında Inglewood’daki SoFi Stadyumu. Kredi. . . Kyusung Gong/Associated Press

Haberin geri kalanı

• Süper Kase yerinde kalıyor: The Associated Press, N. F. L. yetkililerinin koronavirüs vakalarındaki artışa rağmen sadece bir ay uzaklıktaki Super Bowl’un Inglewood’da gerçekleşeceğini söyledi.

• Sirhan Sirhan: Vali Gavin Newsom, Robert F. Kennedy’ye suikast düzenlemekten suçlu bulunan adamın şartlı tahliyesini reddetti.

• Akıl sağlığı müfredatı: KQED raporlarına göre, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren bir eyalet yasası, sağlık dersleri veren tüm okul bölgelerinin müfredatın bir parçası olarak ruh sağlığını içermesini şart koşuyor.

• Teknik şirketler: The Associated Press’in bildirdiğine göre Newsom, Facebook, Google, Blue Shield ve diğer özel California şirketlerinden toplam yaklaşık 227 milyon dolar bağış istedi.
GÜNEY KALİFORNİYA

• Ev yangını: The Guardian, iki Demokrat politikacının San Diego’daki evinde çıkan yangının polis tarafından şüpheli olarak değerlendirildiğini bildirdi.

• Yanmış arabalar: KTLA5’in bildirdiğine göre, bir kundaklama ekibi, Perşembe günü Santa Clarita’da çıkan bir yangında birkaç arabanın ve bir carport’un yok edilmesinden sonra soruşturma yürütüyor.

• Roket fırlatma: The Associated Press’in bildirdiğine göre, California sahili açıklarında uçan bir jetten fırlatılan Virgin Orbit roketi, Perşembe günü yedi küçük uyduyu uzaya taşıdı.
MERKEZİ KALİFORNİYA

• Gizemli ölümler: Associated Press’in bildirdiğine göre, Merced County’deki bir evde ölü bulunan üç çocuk annesi cinayetle suçlandı.
KUZEY KALİFORNİYA

• Pasifik haberleri: Arabalar minik amfibileri yok ediyor, ancak vatandaş bilim adamları başka bir katliamı önleyebilirler mi? Atlas Obscura raporları.
<saat/>

Kredi. . . The New York Times için Karsten Moran

Ne yiyoruz

Közlenmiş karabiber ile sotelenmiş tarak.

<saat/>

Kredi. . . The New York Times için Max Whittaker

Seyahat ettiğimiz yer

Bugünün seyahat tüyosu, Missoula, Mont’ta yaşayan bir okuyucu olan Carol Marsh’tan geliyor. Carol, Muir Woods’u tavsiye ediyor:

Kaliforniya’da ziyaret etmek için en sevdiğiniz yerlerden bahsedin. Önerilerinizi CAtoday@nytimes adresine e-posta ile gönderin. com. Bültenimizin gelecek sayılarında daha fazlasını paylaşacağız.

<saat/>

Önerdiklerimiz

Şu anda Netflix’teki en iyi 50 film.

<saat/>

Bize söyle

Sağlık çalışanları: Omicron ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

<saat/>

Kredi. . . The New York Times için Peter Wynn Thompson

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

İnce Nane Özlem? Belki biraz Samoa?

KTLA5 raporlarına göre bu yıl, Kız İzci kurabiyelerini hemen kapınıza teslim edilmek üzere sipariş edebilirsiniz. Yeni seçenek, Kız İzciler iki yeni kurabiye çeşidini piyasaya sürdüğünde geliyor.

Zevk almak!

<saat/>

Okuduğunuz için teşekkürler. Martin Luther King’in Doğum Günü nedeniyle Pazartesi günü izinli olacağız. Salı günü görüşürüz. — Soumya

S. S.İşte bugünkü Mini Bulmaca ve bir ipucu: “Sus, sen!” (5 harf).

Jonah Candelario, Steven Moity ve Mariel Wamsley, California Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
CABugün@nytimes. com .

.

Alıntıdır