Kaliforniyalılar Okulun Sonu Maskesi Zorunlulukları Hakkında Nasıl Hissediyorlar?

Adanali

Active member
Kaliforniyalılar Okulun Sonu Maskesi Zorunlulukları Hakkında Nasıl Hissediyorlar?
Washington İlköğretim Okulu öğrencileri Ocak ayında Lynwood’daki sınıfa yürüyerek geldi. Kredi… Marcio Jose Sanchez/Associated Press

Mart 2020’de Kaliforniya, ülkede koronavirüsün yayılmasını engellemek için evde kalma emri veren ilk eyalet oldu.

İki yıl sonra, buradaki ve başka yerlerdeki Covid-19 politikaları geri alındı, bir zamanlar pandemiyle en iyi nasıl başa çıkılacağı konusunda hemfikir olanlar arasında bölünme eken bir değişim.

Kaliforniya’daki en çekişmeli değişikliklerden biri eyalet çapında okul maskesi zorunluluğunun kaldırılması oldu.

Geçen haftanın sonlarından itibaren, eyalet artık öğrencilerin ve öğretmenlerin sınıflarda maske takmasını zorunlu kılmıyor, ancak Los Angeles ve Sacramento da dahil olmak üzere bazı bölgeler kuralları şimdilik yürürlükte tutacak. İzleme sitesi Burbio’ya göre, ülke çapında büyük okul bölgelerinin yüzde 68’i artık maske gerektirmiyor.

Şiddetli tartışmalar göz önüne alındığında, okuyuculara Kaliforniya’nın okul maskesi zorunluluğunun sona ermesi hakkında ne hissettiklerini sorduk. Anket, Kaliforniyalıların bu konuda oldukça bölünmüş olduğunu gösteriyor ve yanıtlarınız da bunu yansıtıyor.

Bana maskeleri çıkarma konusundaki tereddütleriniz hakkında yazıyorsunuz – bir okuyucunun “bir antibiyotik kürünü bitirmemek” olarak tanımladığı şey. Ya da öğrencilerin sosyal gelişimi son iki yılda zaten onarılamaz bir şekilde zarar gördüğünden, değişimin çok geç geldiğinden endişe ettiniz.

Yüzlerce öğretmenden, veliden, öğrenciden, okul danışmanından ve toplum üyelerinden okul maskesi talimatları hakkında çok sayıda görüş duydum. Açıklık ve kısalık için hafifçe düzenlenmiş bazı alıntıları aşağıdadır:

“Birden fazla otoimmün hastalığı olan ve derslerimde bağışıklığı baskılanmış öğrencileri olan bir öğretmen olarak, kendim ve çocuklarım için endişeleniyorum. Bu kararlardaki bencillik ve empati eksikliğini anlayamıyorum.” — Margaret Colburn, Los Angeles

“Küçük çocuklarımdan maskelerin çıkması beni heyecanlandırıyor. Çok geçmiş zaman! Çocukların ne kadar düşük riskli olduklarını biliyoruz, hepimizin keyif aldığı normal çocuklukları hak ediyorlar.” — Melinda Ulu, Santa Cruz

“Oğlumun ortaokulunda vakalar azaldı ve birkaç hafta içinde personel veya öğrenciler arasında pozitif bir test olmadı. Ancak yeni kurallar sallanana kadar oğluma maske takmasını söyleyeceğim. Vakalar tekrar yükselmeye başlarsa, bu konuda eğrinin önünde olmayı tercih ederim.” — Brooke Habecker, Redwood City

“Los Angeles’ta bir öğrenciyim, bu yüzden en zorbalardan bazılarına katlandım. Ağustos ayında okula başladığımızdan beri Covid-19 önlemleri. Vakalar günde 1000’in altına düştü ve aşılama oranımız yüksek. Şimdi değilse ne zaman?” — Shane Masterson, Los Angeles

“Ben bir okul danışmanıyım. Maske yönergeleri ve okulların (Santa Clara County’deki) bunu nasıl ‘isteğe bağlı, ancak şiddetle teşvik edildi’ hale getirdiği konusunda huzursuz hissediyorum. Tedbir dışında maskeli kalmak isteyen öğrencilerle maskesiz olmayı tercih edenler arasında daha fazla bölünme ve tartışma yaratabilir. Hangi çocukların ve ebeveynlerin bölüneceği konusunda bir bileşen daha var ve bu bölünme artık herkes için görünür ve açık olacak.” — Christina Soto, Sunnyvale

“Kaldırıldığı için mutluyum ama herkesin duracağını sanmıyorum ve sorun değil! Bir ortaokulda öğretmenlik yapıyorum, bu yüzden sağlıkları veya öğrencilerin durumunda, görünüşleriyle ilgili güvensizlikleri nedeniyle maske takmaya devam edecek öğrenciler ve meslektaşlar tanıyorum. Bence bu seçimi yapmaları ve okulda kendilerini rahat hissetmeleri uygun. Şahsen ben onların tuhaf küçük yüzlerini tekrar görmekten heyecan duyuyorum (ve eminim ki tam tersi).” — Ed Chaney, Clovis

“Çocuklarım 8 ve 12 yaşında, sağlıklı ve aşıları tam, bu yüzden bence maskeli veya maskesiz olabilirler. Ama öte yandan, Covid’e yakalanmamak için son iki yılda çok çalıştık; Şimdi ana savunmamızı bırakmak aptalca görünüyor. Sadece aşılı öğrenciler maskelerini çıkarabilseler kendimi çok daha rahat hissederdim. Ebeveynler olarak, son iki yılda o kadar çok imkansız seçim ve değişiklik yapmak zorunda kaldık ki, sadece yoruldum.” — Leslie Suen, Truckee

Daha fazlası için:

• Covid-19 pandemisindeki sonraki adımlar özellikle bölücüdür .

• Eski Başkan Barack Obama Pazar günü yaptığı açıklamada, koronavirüs için pozitif test ettiğini söyledi.

• Rus işgali Ukrayna’da bir Covid dalgalanmasını teşvik edebilir.

Lassen County’de genç, yakalı bir kurt. Kredi… Morgan Heim

Bir hikaye okursanız, bunu yapın

Kaliforniya’ya dönen kurtların tuhaf hikayesi.

Fresno’da yüksek hızlı tren hattının bir bölümünde inşaat. Kredi… The New York Times için Ryan Christopher Jones

Haberin geri kalanı

• Yüksek hızlı tren: Balon maliyetleri, siyasi çekişmeler ve yasal zorluklar tamamlanmayı bıraktı Kaliforniya’nın yüksek hızlı raylı sistemi bir kavşakta.

• Vali yarışı: Geri çağırma yarışında Vali Gavin Newsom’a karşı koşan her yüksek profilli Cumhuriyetçi, Politico’nun haberine göre, bu yılın sonlarında seçime katılacak.

• McDonald’ın davası: Arızalı dondurma makineleri sorununu çözmeye çalışan bir California teknoloji şirketi, McDonald’s’ı iftira atmakla suçluyor.

• Kaliforniya ne kadar liberal?: Seçimler yaklaşırken, parti içi talepler, ihbarlar ve saflık testleri ilericiler ve ılımlılar arasındaki çatlakları açığa çıkardı, diye yazdı konuk deneme yazarımız.
GÜNEY KALİFORNİYA

• Kelimelerin ağırlığı: UC Irvine erkek basketbol koçu Russell Turner, ancak genellikle gündelik ayrımcı bir dil içeren bir erkek spor kültüründeki yerini yeniden düşünmüştür.

• Kötüye kullanım iddiaları: Üst düzey bir Cumhuriyetçi senatör, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti’nin Hindistan büyükelçisi olarak aday gösterilmesine ilişkin oylamayı ertelemek istiyor, bu nedenle belediye başkanının iddialar Associated Press, ofisinde göz ardı edilen cinsel tacizin soruşturulabileceğini bildirdi. Associated Press’in bildirdiğine göre,

• Hollister yangını: Santa Barbara yakınlarında çıkan yangının yüzde 20’si kontrol altına alındı.
CENTRAL CALIFORNIA

• Restorasyon: ABD’deki son Woolworth öğle yemeği tezgahı Bakersfield’da ve geri yüklendi, SFGate raporları.
KUZEY KALİFORNİYA

• SF okul yönetim kurulu: San Francisco okul yönetim kurulu üyelerinin geri çağrılması için yapılan oylamadan üç hafta sonra , Belediye Başkanı London Breed, boşalan pozisyonları farklı geçmişlerden gelen kadınlarla doldurdu.

• Şebeke dışı: Kırsal alanlarda ve San Francisco’nun banliyölerinde yaşayan bazı Kaliforniyalılar sadece kendi ürettikleri enerjiyi kullanıyorlar. Associated Press’in haberine göre

• Seçmen sahtekarlığı: Del Norte İlçesi şerif vekili, sahte seçmen kaydı ve adaylık belgeleri doldurmakla suçlanıyor.
Kredi… The New York Times için Damon Casarez

Ne yiyoruz

Los Angeles çevresinde harika Lao yemekleri nerede yenir.

Nereye gidiyoruz

Bugünün ipucu, Oroville’deki Table Mountain’ı öneren Geraldine Mahood’dan geliyor:

Bize en sevdiğiniz yerlerden bahsedin Kaliforniya’da ziyaret edin. Önerilerinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderin. Bültenimizin gelecek sayılarında daha fazlasını paylaşacağız.

Önerdiklerimiz

Son iki yılda bize yol gösteren şarkılar.

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

Pandemiden önce Ron King, New York ve Los Angeles arasında gidip gelen yüksek güçlü bir medya yöneticisiydi.

Şimdi Mendocino İlçesinde bir eşek barınağı işletiyor.

King, derisinin satışı için giderek daha fazla katledilen eşekleri kurtarmak istedi. Çiftliğinde yaşayan 97 eşeğin her biri ölümden kurtarıldı.

King, CBS News’e “Günümün en sevdiğim kısmı eşeğe sarılmam” dedi.

Okuduğunuz için teşekkürler. Yarın döneceğim. — Soumya

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve bir ipucu: Büyük zevk (dört harf).

Mariel Wamsley ve Jonah Candelario California Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.

Alıntıdır