Kaliforniyalılar Kaliforniya’yı Neden Seviyor?

Adanali

Active member
Kaliforniyalılar Kaliforniya’yı Neden Seviyor?
Crissy Field’daki East Beach, San Francisco Körfezi ve Golden Gate Köprüsü’nün manzarasını sunmaktadır. Kredi… Jim Wilson/New York Times

Kaliforniya’nın nüfusu ilk kez 2020’de azaldı. Ve sonra tekrar 2021’de.

Bu tür haberler, çok pahalı, kuraklık ve yangına meyilli olduğu için kimsenin artık California’da yaşamak istemediğine dair tartışmalara yol açma eğilimindedir. Herkes daha ucuz meralar için gidiyor, hikaye devam ediyor.

Yine de Ocak 2022 itibariyle Kaliforniya’da 39.19 milyon insan yaşıyordu; bu, diğer tüm ABD eyaletlerinden çok daha fazla. Ve son birkaç aydır bana neden onların arasında olduğun hakkında yazıyorsun.

Bugün California’yı veya bir bütün olarak eyaleti neden sevdiğinizle ilgili notlarınızı paylaşıyorum. Her zaman olduğu gibi, kendi gönderiminizi [email protected] adresinde paylaşabilirsiniz. Zevk almak.

“Ben 9 yaşındayken Seattle’dan Orange County’ye tatile geldik. Hiç ayrılmadık ve 42 yıldır bu güneşli, tuzlu, kumlu, karlı tatilin her gününün tadını çıkarıyorum.” – Jason Allan, Irvine

“Nemi bırakmak (dünyanın neredeyse başka herhangi bir yerinde doldurun) ve bir yaz öğleden sonra Fresno’ya uçmak gibisi yoktur. Terminalden o kuru 106 derecelik sıcaklığa doğru yürüyün ve bu duygunun tadını çıkarın! Ev San Joaquin Vadisi! Yazın gecenin bir yarısı üzüm bağlarının kokusu bir harika! Şubat ayında açan kilometrelerce meyve bahçeleri nefis! Buna vadideki kültürlerin çeşitliliğini de ekleyin ve dünyanın en zengin tarım bölgesinde yaşadığınızı unutmayın, burası benim California’m.” – Marilyn Harvey, Fresno

Central Valley’deki badem bahçeleri arasında bir sulama kanalı geçmektedir. Kredi… Justin Sullivan/Getty Images

“Neredeyse otuz yıldır kariyer diplomatıydım ama kuzey San Diego County’ye geri döndüm. Beş mil içeride bir tepedeki küçük emekli evimden, güneşin Palomar Dağı’nın (kışın karla kaplı) üzerinden yükseldiğini ve akşamları Pasifik Okyanusu üzerinde battığını görebiliyorum. Yaşadığım yer olan Oceanside, birçok kişi tarafından Güney Kaliforniya’nın en otantik sahil kasabası olarak kabul edilir.

Sadece harika sörf ve yüzme plajlarına sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda Batı Kıyısı’ndaki en büyük ahşap iskeleye, denizden göç eden balinalara ve yerlilerin yelken açtığı, kürek çektiği, yemek yediği, içtiği, sörf yaptığı ve takıldığı New England tarzı bir limana sahiptir.

Burada yaşamak oldukça pahalı. Evim küçük ve vergiler yüksek. Deprem sigortası için çok tıslıyorum ve kıyı çöl bölgemde çok fazla ağaç olmamasına rağmen, evimin etrafındaki çalıları budatıyorum ve orman yangınlarına neden olan sıcak, kuru çöl rüzgarlarının gayet iyi farkındayım. Yine de başka bir yerde yaşamazdım.” – Patricia McArdle, Okyanus Kenarı

“Yerli bir New Yorklu olarak Golden State’e taşındığımda büyülendim. Vatanımın havası, büyüleyici insanları, kumsalları ve ilerici, liberal politikaları, bir Kaliforniyalı olarak yaşamın sonsuz olasılıklarını görmemi sağladı. Hiçbir şey beni evim olarak adlandırmaktan gurur duyduğum eyaletten ayrılmamı sağlayamaz.” – Bal Obeng, Victorville

“1969’da kocam Mark, yurt içi askerliğini tamamladı ve ailemiz Sacramento’ya taşındı. Genç çocuklarımız iyi devlet okullarına gitti. Bir maraton koşucusunun yanı sıra sağlık ve çevre için yasama savunucusu oldum. San Francisco’da opera, tiyatro ve birçok koşu etkinliğine katılarak birçok hafta sonu geçirdi.

1990’da kalıcı olarak SF’ye taşındık ve muhteşem manzaralı yüksek bir tepede yaşıyoruz. Covid salgınları hızımızı düşürmesine rağmen bizler ateşli gezginleriz. Artık elektrikli bisikletlere biniyoruz, bu da 80 yaş üstü bedenlerimizi pek çok tepeye taşımamıza yardımcı oluyor.” – Joan Reinhardt Reiss, San Francisco

Geçen yıl Glasgow iklim zirvesinde protestocular. Bir dizi banka, yatırımcı ve şirket, görüşmelerde sera gazı emisyonlarını azaltma sözü verdi. Kredi… New York Times için Kieran Dodds

Bir hikaye okursanız, bunu yapın

Ülke genelinde, Cumhuriyetçi milletvekilleri ve müttefikleri, sera gazlarını azaltmaya çalışan aktivist şirketler olarak gördüklerini dizginlemek için bir kampanya başlattı.

Block Island, RI yakınlarında bir açık deniz rüzgar çiftliği Kredi… Chang W. Lee/The New York Times

Haberin geri kalanı

• Açık deniz rüzgar projesi: The Associated Press’in bildirdiğine göre Biden yönetimi, Kaliforniya’nın kuzey ve orta kıyılarındaki açık deniz rüzgar projeleri için kiralama şartlarını açıkladı – ülkenin Pasifik Kıyısı açıklarındaki bu tür ilk proje.

• Diablo Kanyonu:Bloomberg’in bildirdiğine göre, Vali Gavin Newsom, bu hafta Biden yönetiminden, Diablo Canyon nükleer santralinin hizmette kalmasına yardımcı olacak fonlara hak kazanmasını sağlamak için federal bir kurtarma programını değiştirmesini istedi.

• kedileri yasaklamak: California milletvekilleri Perşembe günü, hayvan hakları aktivistlerinin karşı çıktığı bir prosedür olan kedilerin yasa dışı bırakılmasını yasaklayacak bir yasa tasarısı sundular.
GÜNEY KALİFORNİYA

• LA striptizcileri sendikalaşmak için savaşıyor:KCRW’nin haberine göre, bir Kuzey Hollywood kulübündeki dansçılar güvende tutulmadıklarını söylüyorlar – bu yüzden çarpıcılar.

• mezuniyet yok: Los Angeles Daily News raporlarına göre, San Fernando Valley charter lisesi, aşılanmamış öğrencilerin yüz yüze mezuniyetini engelliyor.
MERKEZ KALİFORNİYA

• Okul adı değişikliği:The Fresno Bee’nin haberine göre, Polk İlköğretim Okulu’nun yeniden adlandırılması çağrılarından yaklaşık bir yıl sonra, isim değişikliğine karşı çıkan bazı öğrenciler sürecin dışında kaldıklarını hissettiklerini söyledi.
KUZEY KALİFORNİYA

• San Jose atış: Associated Press’in bildirdiğine göre, 2021 toplu çekim kurbanlarından birinin ailesi Perşembe günü Santa Clara Vadisi Ulaşım Otoritesine silahlı adamı durdurmadığını söyleyerek dava açtı.

• SF’de kabul değişiklikleri:The San Francisco Chronicle raporlarına göre, Lowell Lisesi’ndeki öğretmenler, geçen sonbaharda birinci sınıf öğrencilerine önemli ölçüde daha fazla D ve F notu verdi, okul yönetim kurulunun liyakate dayalı kabulleri ortadan kaldırmasından sonraki ilk dönem.

• Kamp ateşi serpinti:Guardian, Kaliforniya’nın iklim mülteci krizinin merkezindeki kasaba olan Chico hakkında yazıyor.
ne yiyoruz

Karabiber tavada kızartılmış tofu ve kuşkonmaz.

nereye seyahat ediyoruz

Bugünkü ipucu, Kern County’deki küçük bir dağ topluluğu olan Pine Mountain Club’ı öneren Paul Kretschmer’den geliyor:

Bize Kaliforniya’da ziyaret etmek için en sevdiğiniz yerlerden bahsedin. Önerilerinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderin. Bültenimizin gelecek sayılarında daha fazlasını paylaşacağız.

Sacramento’nun Robert T. Matsui Waterfront Park’ında önerilen güncellemenin bir sunumu, ağaçları pembe ve beyaz kiraz çiçekleri ile canlı gösteriyor. Kredi… Sacramento Ağacı Vakfı

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

Büyük Japon topluluğunun onuruna, Sacramento yakında pembe ve beyaz kiraz çiçekleriyle dolu 1,5 dönümlük bir parka ev sahipliği yapacak.

The Sacramento Bee’nin bildirdiğine göre, Hanami Line olarak adlandırılacak kiraz çiçeği korusu 2023’te Robert T. Matsui Waterfront Park’ta açılacak. “Hanami”, insanların baharı sevdikleriyle kiraz çiçekleri altında kutladıkları bir Japon geleneğine atıfta bulunur.

Sacramento Ağaç Vakfı’na göre “Hanami Line, Sacramento’nun ağaç sevgisini bu bölgenin zengin kültürel mirasıyla birleştirecek”.

Okuduğunuz için teşekkürler. Anma Günü için yola çıkacağız ama Salı günü döneceğiz. Hafta sonunun tadını çıkar. — Soumya

Not: İşte bugünkü Küçük Bulmaca ve bir ipucu: Mikrodalganın bir işlevi (5 harf).

Briana Scalia ve Mariel Wamsley, California Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
[email protected] .

.

Alıntıdır