Kaliforniyalılar Golden State’te Ne İçin Minnettar?

Adanali

Active member
Kaliforniyalılar Golden State’te Ne İçin Minnettar?
Sausalito’daki Marin Burnu’ndan görülen Golden Gate Köprüsü. Kredi… The New York Times için Nina Riggio

Yıl sonu hepimizi biraz düşündürüyor. Uzun, karanlık akşamlar, neyi başardığımızı, nereye gittiğimizi ve özellikle Şükran Günü yaklaşırken en çok neye minnettar olduğumuzu düşünmek için zaman tanıyor.

Bugün bu son konuya giriyorum ve bu California hakkında bir haber bülteni olduğu için, özellikle de Golden State hakkında takdir ettiğimiz şeyler.

Aylardır bana, sık sık duyduğumuz depremlere, yangınlara ve diğer felaketlere, yüksek yaşam maliyetine ve trafiğe rağmen Kaliforniya’nın kendi köşenizi neden sevdiğinizi yazıyorsunuz. Montecito, Newport Beach, Mariposa, Sebastopol ve bir bütün olarak eyalet adına yüzlerce güzel övgü aldım.

Bir okuyucunun dediği gibi: “Kaliforniya’dan ayrılsaydık, ülkeyi terk ederdik.”

Hafifçe düzenlenmiş, paylaştıklarınızdan bazıları daha:

“1973’te eşim ve ben Madison, Wis’ten Körfez Bölgesi’ni ziyaret ettik. Birkaç hafta farklı arkadaşlarla kaldık ve bir gün karım bir geziden döndü ve bir daire kiraladığını söyledi. Tamamen anladım. Akdeniz iklimi, sahilin baş döndürücü güzelliği, yerel halkın açık havaya verdiği değer ve burada vakit geçirmeye öncelik vermesi bizi etkiledi. Ve insanlarla tanışırken hiç kimsenin bize nerede üniversiteye gittiğimizi sormadığını sürekli fark ettik – Doğu Kıyısı ve Orta Batı’dan çok iyi bildiğimiz zorunlu sıralama süreci. Çok açık, çok canlandırıcı.

Otostopla Madison’a döndüm, dairemizi kapattım, eski bir araba aldım, tüm dünyevi mallarımızı bir U-Haul karavanına yükledim ve Oakland’a ve yeni daireme döndüğümde ikimiz de iş aramaya başladık. Kaliforniya insanlara böyle şeyler yapar. Bir aile büyüttük, emekli olduk ve 15 ay eve dönmeden dünyayı dolaştık. Ama hiçbir şey California dediğimiz yerle olan bağım kadar tatmin edici değil.” — Richard Bunce, Berkeley

“Burada, South Lake Tahoe’da, şehrin dışına veya herhangi bir yerine adım atıyorum ve bu, güzelliğin bir molası. Havada her zaman serin bir his vardır, bu menopoz sonrası kadın için bir nimettir. Diğer tüm Kaliforniyalılar aynı nedenle Tahoe’ya gidiyor olsa da, harika bir manzara değişikliği için Körfez Bölgesi’ne gidebilirim. — Merlyn Oliver, Güney Tahoe Gölü

Eylül 1982’de Santa Monica’daki Ocean Park’a iki sırt çantası, 2.000 dolar ve genç bir iyimserlikle geldik. O zamandan beri Pasifik’in kıyısında yürüdük, bisiklete bindik, yüzdük, yakınında çalıştık ve kıyıda oyalandık. Kaliforniyalılar çeşitlidir, kapsayıcıdır, fikirlere açıktır ve dağlarının, çöllerinin ve tabii ki Pasifik’in doğal güzelliğine aşıktır. Kısa bir süreliğine bu dünyadayız ve California’nın sıcaklığı, güzel havasının ötesinde, bu kırk yılda ruhumuzu besledi. Evreka! Burayı evimiz yapmak için altını vurduk.” — Susan O’Brien, Santa Monica

Kaliforniya hakkında daha fazlası

• Jaywalking Yasası: California, ülkedeki en katı kırmızı ışıkta geçme yasalarından birine sahipti. 1 Ocak’tan itibaren artık durum böyle olmayacak.
  • Bir Nehri Yeniden Yapmak: Los Angeles Nehri’ni evcilleştirmek, Los Angeles’ın bir “megalopolis” olarak ortaya çıkmasına yardımcı oldu, ancak aynı zamanda bölgede açık bir yara izi bıraktı. Nehrin geleceğini hayal etmek yeni zorluklar doğurur.
  • A Yok Edilen Kara Tarih Parçası: Lincoln Heights – Kuzey Kaliforniya’da ağırlıklı olarak beyaz, kırsal bir ilçede tarihsel olarak Siyah bir topluluk – onlarca yıl dayandı. Sonra Değirmen yangını geldi.
  • Çalışan Grevi:Son yıllarda ülkenin en büyük grevlerinden birinde, California Üniversitesi sistemindeki öğretim asistanları, araştırmacılar ve diğer çalışanlar daha yüksek maaş talep etmek için işi bıraktılar.
“Ailem 170 yılı aşkın süredir Kaliforniya’da ve ne zaman Kaliforniya’dan ayrılsam, orayı o kadar çok özlüyorum ki ‘I Left My Heart in San Francisco’yu bile evde olma özlemiyle sarmalanmadan dinleyemiyorum. . Bunların hepsini seviyorum – San Francisco’nun serinletici güzel sisinde uçmak, Sacramento Vadisi’nde meşe ve tozla kaplı kuru havayı koklamak, Güney Kaliforniya’da çiçek açan jakaranda ve begonvilleri görmek, okyanusun Sonoma’daki sahile çarpmasını izlemek Sahil, Santa Ynez Vadisi boyunca dolambaçlı, Tahoe’da kayak yapmak ve bir sırtın tepesinden gölü görmek vesaire. Çıldırtıcı, çelişkili ve hayal kırıklığı yaratabilir ama her zaman güzel, ilginç ve hoştur ve her zaman ev gibidir.” — Michelle Oroschakoff, Rancho Santa Fe

Daha fazlası için:

• Golden State’in müziğine adanmış çalma listemiz.

• Ağaçların kral olduğu Kaliforniya’da, dayanıklı bir çam 4.800 yıl hayatta kaldı.

• Bazı çocuklar spor yapar. Bu Kaliforniyalı çocuklar vahşi atları eğitiyor.
Bir hikaye okursan, bunu yap

Neden ofis binaları hala sıkıntıda.

Milletvekilleri Aralık 2019’da ilk kez Donald Trump’ı görevden almak için oy kullanırken Nancy Pelosi Meclis odasında. Kredi… Erin Schaff/New York Times

haberin geri kalanı

• Nancy Pelosi : Temsilciler Meclisi Demokratlarının yaklaşık yirmi yıldır yüzü olan ve Temsilciler Meclisi’nin ilk kadın başkanı olan Pelosi, parti liderliğinden çekildiğini ancak Kongre’de kalacağını açıkladı. Konuşmasının tamamını okuyun ve en kalıcı anlarını gözden geçirin.

Artı, Pelosi’nin kenara çekilme kararı, yeni nesil Demokratların yolunu açıyor.

• Büyük Cilt:Perşembe günü California Üniversitesi Mütevelli Heyeti, UCLA’nın Büyük Deri Konferansı’na geçişini kutsamak veya engellemek konusundaki kararını gelecek aya erteledi.

• İklim:CalMatters’ın bildirdiğine göre, eyaletteki hükümet yetkilileri sera gazı emisyonlarını azaltmak için daha katı ve iddialı hedefler belirleyen yeni bir plan açıkladı.
GÜNEY KALİFORNİYA

• Cinayete teşebbüs soruşturması:Associated Press’in bildirdiğine göre, 22 yaşındaki bir sürücü, bir sabah koşusu sırasında Los Angeles County şerifinin akademisi acemilerinden oluşan bir gruba bir SUV çarptıktan sonra tutuklandı.

• Santa Ana rüzgarı:The Los Angeles Times’ın bildirdiğine göre, yılın en güçlü rüzgarları – saatte 104 mile ulaşan – bu hafta Los Angeles ve Ventura İlçelerinden geçti.
KUZEY KALİFORNİYA

• Elizabeth Holmes: Başarısız olan kan testi şirketi Theranos’un kurucusu bugün hapis cezasına çarptırılacak. Holmes en fazla 20 yıl hapisle karşı karşıya; avukatları 18 ay ev hapsi istedi.

• Garantili gelir: San Francisco, 55 trans kişiye 18 aya kadar ayda 1.200 dolar sağlayacak bir program başlatacak. Hibe başvuruları 15 Aralık’a kadar açık, San Francisco Standardı bildiriyor.
Kredi… The New York Times için Andrew Scrivani

ne yiyoruz

Bu kavrulmuş brüksel lahanası, Şükran Günü garnitür olarak mükemmeldir.

Bodie, California’daki restore edilmiş hayalet kasaba ve maden. Kredi… Mitch Elmas/Getty Images

nereye seyahat ediyoruz

Bugünün tüyosu West Sacramento’da yaşayan Doug Hall’dan geliyor:

Bize Kaliforniya’da ziyaret etmek için en sevdiğiniz yerlerden bahsedin. Önerilerinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderin. Bültenin gelecek sayılarında daha fazlasını paylaşacağız.

Bize söyle

Kaliforniyalıların Şükran Günü’nü nasıl kutladıkları hakkında yazıyoruz. İçini ekşi maya ile mi yaparsınız yoksa yeşil fasulye güveci yerine kavrulmuş brüksel lahanasını mı tercih edersiniz? Belki de her zaman Golden State içinde özel bir noktaya seyahat ediyorsunuz.

[email protected] adresinden bize California Şükran Günü gelenekleriniz ve anılarınızla e-posta gönderin. Lütfen adınızı ve yaşadığınız şehri yazınız.

E-posta yanıtınızı yakında çıkacak bir haber bültenine veya basılı olarak ekleyebiliriz. Bize bir yanıt göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul etmiş olursunuz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak (“İçeriğiniz”). Bu şartları kabul etmiyorsanız herhangi bir içerik göndermeyin.

Ve gitmeden önce, bazı iyi haberler

Associated Press’in bildirdiğine göre, Fresno Chaffee Hayvanat Bahçesi yeni bir Afrika fili olan Mabu’yu sürüsüne kabul etti.

Mabu, katılımcı hayvanat bahçelerinde sağlıklı, genetik olarak çeşitli ve istikrarlı türleri sürdürmeyi amaçlayan Afrika Fili Türleri Hayatta Kalma Planı’nın tavsiyesi üzerine sürüye eklendi. Umut, Mabu’nun hayvanat bahçesindeki iki dişi filden yavru üretmesidir.

Okuduğunuz için teşekkürler. Pazartesi döneceğim. — Soumya

Not: İşte bugünkü Küçük Bulmaca .

Briana Scalia ve Isabella Grullón Paz, California Today’e katkıda bulundu. Ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
[email protected] .

.

Alıntıdır