Harvard, Kölelikle Bağlarını Düzeltmek İçin Fon Oluşturuyor

Adanali

Active member
Harvard, Kölelikle Bağlarını Düzeltmek İçin Fon Oluşturuyor
Harvard Üniversitesi, araştırma yapmak ve kölelikle olan bağlarını düzeltmek için 100 milyon dolar taahhüt ediyor, üniversite başkanı Salı günü açıkladı ve bu parayla, araştırmaya ve araştırmaya devam edecek olan bir “Kölelik Mirası Fonu” yaratacak. Harvard’da köleleştirilmiş Siyahi ve Kızılderili halkının soyundan gelenlerle ve onların daha geniş topluluklarıyla çalışarak bu tarihi anmak.

Bu duyuru ile Harvard, Brown, Georgetown ve Princeton Theological Seminary dahil olmak üzere, yalnızca kölelik kurumundaki suç ortaklarıyla boğuşmakla kalmayan, aynı zamanda mali kaynakları da telafi etme çabalarının arkasına koyan diğer birçok üniversiteye katılıyor.

Harvard’ın mali taahhüdü, Mart 2021’de Cizvit rahipler konferansının liderleri tarafından ırksal uzlaşma için kullanılmak ve 1838’de satılan 272 köleleştirilmiş kişinin torunlarına fayda sağlamak için taahhüt edilen 100 milyon dolarla rekabet ediyor. Georgetown Üniversitesi.

Harvard’ın duyurusu ile birlikte yayınlanan bir raporda, 1636’da kurulan üniversitenin köklerinde, muazzam servetini, servetlerini köleleştirilmiş insanların sırtından kazanan ve adları köleleştirilmiş kişilerin sırtından kazanan üniversitenin patronlarına borçlu olduğu yazıyordu. hala öğrencilerin her gün girip çıktıkları yatakhaneler ve diğer binalar.

Harvard’ın başkanı Lawrence S. Bacow, üniversite öğrencilerine gönderdiği bir e-postada “Harvard, son derece ahlaksız uygulamalardan yararlandı ve bazı yönlerden bu uygulamaları sürdürdü” dedi. , öğretim üyeleri ve personel. “Sonuç olarak, bu tarihsel uygulamaların bireyler, Harvard ve toplumumuz üzerindeki kalıcı yıpratıcı etkilerini ele almak için elimizden geleni yapmak için ahlaki bir sorumluluk taşıdığımıza inanıyorum.”

Harvard başkanı Lawrence S. Bacow, 2018’de selefi Drew Faust ile birlikte. Kredi… Craig F. Walker/The Boston Globe, Associated Press aracılığıyla

Harvard raporu, Dr. Bacow tarafından 2019’da görevlendirilen Harvard & the Legacy of Slavery (Harvard ve Köleliğin Mirası Üzerine Başkanlık Girişimi) adlı bir projenin doğal sonucu. Tarihçi Sven Beckert ve Harvard’daki öğrencileri tarafından yapılan erken çalışmalara dayanan Harvard, Drew Faust.

Rapor, yeni oluşturulan fondaki paranın nasıl harcanması gerektiğine dair geniş öneriler içeriyor. Yetkililer, Harvard Corporation’ın tahsise izin verdiğini ve fonların hazır olduğunu, ancak nihai ayrıntıların hala üzerinde çalışılacağını söyledi.

Komitenin tavsiyeleri arasında şunlar yer almaktadır: özellikle plantasyonların New England ile ticaret yaptığı Güney ve Karayipler’de köleleştirilmiş Siyah ve Kızılderililerin torunları için eğitim fırsatlarını geliştirmek; anıtlar, araştırmalar ve müfredat yoluyla köleleştirilmiş insanları onurlandırmak; öğrenci ve öğretim üyesi değişimi için bir program da dahil olmak üzere tarihsel olarak Siyah kolejler ve üniversiteler ve kabile kolejleri ile ortaklıklar kurmak; ve Harvard kampüsünde çalışan veya Harvard’ın liderliği, fakültesi veya personeli tarafından köleleştirilmiş köleleştirilmiş kişilerin doğrudan torunları ile ilişkileri belirlemek ve kurmak.

Dr. Komitenin bir üyesi olan Beckert, projenin kapsamının bir akademik kurum için benzeri görülmemiş olmasa da nadir olduğuna inandığını söyledi. “Dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir yüksek öğretim kurumunun, köleliğe bulaşmasına yanıt olarak formüle ettiği kesinlikle en önemli tepkidir” dedi.

Komite raporu, Kölelik Mirası Fonu’nun “tazmin için gerekli bir dayanak ve temel” olduğunu söylüyor, ancak köleleştirilmiş kişilerin soyundan gelenlere doğrudan mali tazminat çağrısında bulunmuyor.

Harward Radcliffe Enstitüsü komite başkanı ve dekanı Tomiko Brown-Nagin bir röportajda, Tazminat “farklı insanlar için farklı şeyler ifade ediyor, bu yüzden bu terime takılıp kalmanın verimsiz olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Harvard’ın zenginliği, onu davaya adaması için çok büyük bir etki ve kaynak sağlar. Üniversitenin bağışı 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 27 artarak 53 milyar dolara yükseldi ve pandemiye rağmen 283 milyon dolarlık işletme fazlası elde etti.

Rapor yoğun ve ayrıntılıdır. İçeriği, Harvard’ın kölelikle olan mali bağlarını, kampüsün kölelik karşıtlarını, ırk bilimini ve kabul ve barınmada ayrımcılık yoluyla 20. yüzyıl kölelik kalıntılarını içerir.

Medford, Mass’taki Isaac Royall evi ve köle mahalleleri. Royall ailesi Harvard Hukuk Okulu’nun kurulmasına yardım etti ve arması bir sembol olarak kabul edildi hukuk fakültesi, kölelik derneği nedeniyle 2016 yılında geri çekilene kadar. Kredi… Paul Marotta/Getty Images)

Ancak en duygusal bileşeni, Harvard’ın önde gelen isimleri tarafından köleleştirilmiş 70’ten fazla Siyahi ve Kızılderili insanının listelendiği bir ek olabilir – başkanlar, akademisyenler, denetleme kurulu üyeleri, öğretim üyeleri, personel üyeleri ve önde gelen bağışçılar. 17. ve 18. yüzyıllar. Hemen hemen her köleleştirilmiş kişi yalnızca bir ilk adla tanımlanır – Titus, Venüs, Juba, Cato – ve onları köleleştirenlerin adları. Ayrı bir sütun, kölecilerin binalar, sokaklar, tablolar, heykeller ve profesörlüklerle nasıl anıldığını belgeliyor.

Şimdi Oxford’da bir Rhodes Bursu olan Carissa Chen, Harvard’a bağlı köleleştirilmişlerin soyundan gelenlerin izini sürerek Dr. Beckert ile iki yıl lisans eğitimi aldı. 121 isimlik bir listesi vardı. Bunlardan ikisinin 50 yaşayan torununu buldu, sekiz kuşak çıkarıldı.

Bayan Chen, soyundan gelenlerin tümü bulunursa, sayılarının 50.000 olabileceğini tahmin etti.

Yeni girişim sayesinde onların bulunacağını ve hikayelerini anlatma şansına sahip olacaklarını umuyor. “Tazminatla ilgili olan şey, uzun süredir yaşayan torunları aramadığımız için soyut olarak düşündüğümüz bir şeydi” dedi. “Torunların kendileri, üniversitenin borçlu olduğu bir konuşmanın parçası olmalı.”

Jordan Lloyd soyundan biridir. 32 yaşındaki eski bir aktris olan Bayan Lloyd, üniversitenin geçmişiyle ne kadar bağlantılı olduğunun farkında olmadan Harvard’daki ART Theatre’da garson olarak çalışmıştı. George Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle ilgili protestolar sırasında Bayan Chen’in onunla temasa geçtiğini hatırlıyor. “Bu bilgiye sahip olmak beni çok merkezli hissettirdi” dedi. “İçinde çok fazla huzur ve temellik buldum ve inanılmaz derecede minnettardım.”

Ancak gecikme nedeniyle Harvard’a karşı da öfke duydu. “Bir çoğunluğa atlıyorlar gibi geliyor” dedi. Yine de ekledi, “Eğer biraz ileri çekiş görecek nesilsem, bu iyi. Bunun bir parçası olduğum için mutluyum.”

Atalarından biri olan Cuba Vassall, Harvard’ın raporunda Harvard Hukuk Okulu’nun köle sahibi hayırseverinin kız kardeşi olarak tanımlanan Penelope Royall Vassall tarafından köleleştirildi. Royall ailesi arması, öğrencilerin kölelik derneğini protesto ettiği 2016 yılında geri çekilene kadar hukuk fakültesinin bir sembolü olarak kabul edildi.

Bayan Lloyd, Harvard’ın soyundan gelenlere ne borçlu olduğunu düşünüyor: “Çocuklarımızın bazı yaz okullarına gitmesine izin verilmesi,” dedi, “insanların atalarının kim olduğunu bulmalarına yardımcı olmaya çalışmak, bu bir tazminat gibi. ” Ve ekledi, “Ailenin köleleştirildiğini duymanın duygusal bir bedeli var; ekonomik perspektif ve işlerinden kaynaklanan sermaye kaybı var.”

Üniversitenin kölelik kurumuyla olan ekonomik bağlantılarını inceleyen Harvard’da son sınıf öğrencisi Ben Bryant, birinci sınıftayken, kendisini ilk kez gördüğü anı canlı bir şekilde hatırladığını söyledi. Harvard başkanlarının eski ikametgahı olan Wadsworth House’da yaşayan dört köleleştirilmiş kişinin anısına bir plaket fark etti. Plaka 2016’da yeni kuruldu.

2016’da Wadsworth House’a iliştirilmiş, sahip olduğu dört köleleştirilmiş kişiyi onurlandıran bir plaket. Harvard’ın eski başkanları için çalıştı. Kredi… Steven Senne/AP Fotoğraf

Plakayı okumak için, yazı çok küçük olduğu için yakına gitmesi gerektiğini söyledi. Kendisini siyah bir baba ve Yahudi bir anne ile iki ırklı olarak tanımlayan Bay Bryant, Köleliğin Mirası Fonu’nun gelecekteki öğrencileri bilinçli olarak kölelik tarihine “dalışmaya” ve “kölelik tarihine “dalmaya” teşvik edeceğini umduğunu söyledi. rastgele bir öğleden sonra yanından geçerken.”

Harvard, bazı açılardan, ırksal meselelerle ilgili tarihini kataloglamakta yavaş kaldı. Stanford’da tarih profesörü olan James Campbell, 2000’lerin başında, daha zengin üniversitelerin tazminat talep eden toplu davaların hedefi olmaktan endişe ettiğini söyledi.

1619 Projesi Nedir?

Kart 1 / 5

Tarihi bir anı kabul etmek. Ağustos 2019’da New York Times Magazine, Nikole Hannah-Jones’un öncülük ettiği 1619 Projesini başlattı. Proje, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki köleliğin tarihini araştırdı ve ilk köleleştirilmiş Afrikalıları İngiliz kolonilerine taşıyan bir geminin yıldönümüne denk gelecek şekilde serbest bırakıldı.

Köleleştirme mirası. Proje cesur bir iddiada bulundu: kölelik deneyiminin Amerikan tarihinden ayrılmaz olduğu. Övgü, eleştiri ve tartışmaya yol açtı.

Projenin etkisi. Kölelik mirasının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaşamı nasıl şekillendirmeye devam ettiğini inceleyen proje, Amerikan tarihinin nasıl öğretildiği ve yazıldığı hakkında derinlemesine görüşmelere başladı.

Ödüller ve tartışma. Ms. Projenin açılış yazısıyla 2020’de Pulitzer Ödülü kazanan Hannah-Jones, çalışmaları nedeniyle muhafazakar gruplardan tepki aldı. 2021’de, Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki bazı yönetim kurulu üyelerinin, 1619 Projesi’ne dahil olması nedeniyle görev pozisyonuna atanmasına karşı çıktığı bildirildi.

Girişimin kapsamını genişletmek. 1619 Projesi, başlangıcından bu yana, köleliğin Amerika’yı nasıl dönüştürdüğüne dair bir podcast ve 16 Kasım’da iki kitap içerecek şekilde genişletildi.

2003’te, o zamanlar Brown’un başkanı ve bir Ivy League okulunun ilk Siyah başkanı olan Ruth Simmons, Brown’ın kölelikle olan bağları hakkında 2006 tarihli bir raporla sonuçlanan bir projeye yetki vererek öne atıldı. Brown’ın süreci anlatan web sitesine göre, o zamandan beri, Amerika’da ırkla ilgili artan kamuoyu tartışmasıyla körüklenen, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere’deki 80’den fazla kolej ve üniversite kendi geçmişlerini kazmaya başladı.

Ağustos 2019’da Glasgow Üniversitesi, Batı Hint Adaları Üniversitesi ile ortaklaşa kölelik mirasını düzeltmek için önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 25.5 milyon ABD Dolarına eşdeğer olan 20 milyon sterlin taahhüt etti.

Georgetown, Cizvit Konferansı tarafından taahhüt edilen 100 milyon dolara ek olarak, köleleştirilenlerin torunlarını desteklemek için yılda yaklaşık 400.000 dolar toplamak için bir fon açıkladı. Brown Üniversitesi, yerel okullara yardım etmek için 10 milyon dolarlık bir bağış taahhüdünde bulundu. Princeton İlahiyat Fakültesi, 27,6 milyon dolarlık bir onarıcı bağış yaratma sözü verdi. Virginia İlahiyat Fakültesi, tazminat fonu olarak 1,7 milyon dolar belirledi. Bir Virginia yasası, köleleştirilmiş emekten yararlanan devlet üniversitelerinin torunlarına burs sağlamasını gerektirecek.

Sven Beckert, Nisan 2013’te Harvard Üniversitesi’ndeki ofisinde. Kredi… Charlie Mahoney, The New York Times için

Dr. Beckert, Harvard’daki köleliğin tarihini araştırmaya başlamak için 2006 Brown raporundan ilham aldığını söyledi.

“Bugün ulusu bölen meselelerin birçoğunda, onları tam da kendinizi bulduğunuz yerde meşgul etmeye gelmeden iler edemeyiz – benim için Harvard’da bir profesör olarak o zamandı,” Dr. Beckert dedim.

Öğrencilerinin Harvard’daki köleleştirilmiş insanların torunlarını belirlemeye çalışmaya devam ettiğini söyledi.

“Bu köleleştirilmiş insanların torunlarına karşı bazı maddi yükümlülüklerimiz olduğunu düşünüyorum ve buna bağlıyız” dedi Dr. Beckert. “Kaç tane bulacağız ve onları nasıl bulacağımız elbette tartışmaya açık.”

Kitty Bennett araştırmaya katkıda bulundu.
Alıntıdır