Gıda Dağıtım İşçilerini Saati 23 Dolar Hisseyle Mücadelenin İçinde

Adanali

Active member
Gıda Dağıtım İşçilerini Saati 23 Dolar Hisseyle Mücadelenin İçinde
Queens’te bir teslimat görevlisi olan William Medina, DoorDash ve Grubhub’dan siparişlerin gelmesini bekliyor. Tek bir sipariş olmadan otuz dakika geçebilir. Bazen bir saat.

Siparişle ödeme alıyor, yani sipariş yok, para yok.

38 yaşındaki Kolombiyalı bir göçmen olan Bay Medina, 12 saate kadar çalışma karşılığında çoğunlukla bahşiş olarak ortalama 150 ila 200 dolar kazanan, “Ben her zaman hazırım,” dedi.

Bay Medina, aç New Yorklulara hizmet etmek için şehir genelinde yarışan 60.000’den fazla uygulama tabanlı yemek dağıtım çalışanından biridir. Birçoğu, kötü fırtınalara, sellere, hız yapan sürücülere ve hırsızlara göğüs gererek uzun saatler geçirdi.

İşçiler, 2020 yazında Los Deliveristas Unidos olarak bir araya geldi. Açık sözlü bir üye olan Medina Bey ve meslektaşları, gelişen bir sektörün parçası olduklarını savunarak daha iyi iş ve çalışma koşulları talep ediyorlar. Teslimat işçileri bağımsız yükleniciler olduğundan, asgarî ücret kanunları ve işçi tazminat sigortası gibi temel çalışan korumaları kapsamında değildirler.

Şimdi, çabalarının bir sonucu olarak Uber Eats, Grubhub, DoorDash ve diğer uygulama hizmetleri, şehir ülkedeki en büyük gıda dağıtım pazarındaki uygulamalarını düzenlemek için harekete geçerken, yakında Mr. Medina gibi çalışanları önemli ölçüde daha fazla tıslamak zorunda kalabilir.

Şehrin Tüketici ve İşçi Koruma Departmanı tarafından yapılan bir teklife göre, uygulama hizmetlerinin 2025 yılına kadar teslimat çalışanlarına bahşişler hariç ortalama saatlik ücreti en az 23,82 ABD Doları’na çıkarması gerekecek. öneriyi dinledikten sonra, önümüzdeki yılın başlarında uygulamaya koyması bekleniyor.

En az saatlik ücret, bir işçinin bir siparişi kabul ettiği andan teslimatın tamamlandığı ana kadar hesaplanacak olan, her hafta bir işçinin toplam “seyahat süresi” için geçerli olacaktır. Bir restorana gitmek ve siparişi beklemek için geçen süre ile trafik gecikmelerini içerecektir. Oran, gelecek yıl saat başına 17,87 dolardan başlayarak iki yıl içinde aşamalı olarak uygulanacak.

Uygulama hizmetleri ayrıca, tüm teslimat çalışanlarının toplu olarak her hafta siparişleri beklerken harcadıkları toplam “çağrı süresi” üzerinden asgarî saatlik ücreti de hesaplamak zorunda kalacaktı. Ancak, teklif şu anda bu ödemelerin tam olarak nasıl yapılacağına karar vermeyi her şirkete bırakıyor.

Şehrin önerisi, işçilik ve teslimat maliyetlerini artıracağı ve müşteriler için daha yüksek fiyatlar ve restoranlar için daha az sipariş ile sonuçlanabileceği konusunda uyarıda bulunan uygulama şirketlerinden eleştiri aldı. Ayrıca, şu anda işçilerin esnek programlar planlamasına izin veren bir dağıtım sistemini baltalayacağını da söylüyorlar.

Uber Eats sözcüsü Josh Gold, hizmetin işçilerin bekleme sürelerini azaltmak için “arz ve talebi agresif bir şekilde yönetmek” zorunda kalacağını söyledi. Bunun, popüler mahallelerde yoğun saatlerde kaydolabilecek insan sayısını sınırlamak anlamına gelebileceğini söyledi.

Bay Gold, “Farklı bir dizi sorun yaratacak,” dedi. “Bu işçiler, en iyi zamanı ve yeri elde etmek için birbirleriyle yarışacaklar.”

Zorunlu çalışma, ‘yoksulluk ücretleri’

Önerilen yeni saatlik ücret olan 23,82 $, bir işçinin her hafta toplam “seyahat süresi” için geçerli olacaktır; bu, bir işçinin bir siparişi kabul ettiği andan teslimatın tamamlandığı ana kadar hesaplanacaktır. Kredi… The New York Times için Jose A. Alvarado Jr.

New York’un önerisi, Uber sürücüleri ve market teslimatçıları da dahil olmak üzere uygulama tabanlı çalışanların içinde bulunduğu kötü durumu ele almak için ülke çapında büyüyen bir hareketin parçası.

Mayıs ayında, Seattle Şehir Meclisi, uygulama şirketlerinin 2023’ten başlayarak teslimat sürücülerine dakika başına ve mil başına oranları tıslamalarını zorunlu kılan bir “Ödeme” yasasını kabul etti. Şehir daha önce en az 2,50 ABD doları geçici salgın “prim ödemesi” zorunlu kılmıştı. teslimat başına.

Kâr amacı gütmeyen bir savunuculuk kuruluşu olan Ulusal İstihdam Yasası Projesi’nin kıdemli avukatlarından Brian Chen, “Günün sonunda, mesele işçilerin yaşamlarını iyileştirmek ve günlük yaşamlarını biraz daha katlanılabilir kılmakla ilgili” dedi. Araştırma grubu.

New York’ta Belediye Meclisi, işçilerin restoranlardaki banyoları kullanmasına izin veren bir önlem ve uygulama hizmetlerinin bahşiş politikalarını ifşa etmelerini önlerken zorunlu kılmalarını içeren çığır açan bir yasa tasarısı paketinin bir parçası olarak geçen yıl teslimat işçileri için bir asgarî standardı onayladı. hisselerini almak için işçilerden ücret almaktan.

Bu, Konsey’in ikinci kez şehrin artan sayıda uygulama tabanlı esnek çalışanının yanında yer almasıydı. 2018 yılında, dolu dolu sürücüler için bir asgarîhis standardı oluşturmak için benzer bir yasa tasarısını kabul etti. O zamandan beri şehrin Taksi ve Limuzin Komisyonu, Uber ve Lyft sürücülerinin ücretlerini önemli ölçüde artırdı.

Bir meclis üyesi olarak her iki faturanın da baş sponsoru olan şehir saymanı Brad Lander, özellikle gıda dağıtım işçilerinin örgütlenmesinden etkilendiğini söyledi. Salgının zirvesinde, o ve komşuları temel işçiler için alkışlayıp tencerelere vururken, teslimat işçilerinin Brooklyn, Park Slope’deki bloğunun yanından geçtiğini ekledi. “Burada yoksulluk maaşı alıyorlar” dedi, “ki bu kesinlikle kabul edilemez.”

Bir şehir raporuna göre, şu anda uygulama tabanlı yemek dağıtım çalışanları, uygulamalardan bahşişler ve ödemeler arasında bölünmüş olarak saatte ortalama 14,18 dolar kazanıyor. Ancak, önemli çalışma giderlerini hesaba kattıktan sonra, bu kazançlar saatte 11,12 dolara veya bahşiş olmadan saatte 4,03 dolara düşebilir.

Bazı işçiler daha fazla emek harcadı. Başka bir Deliveristas üyesi olan Joshua Wood, üniversite tatillerinde Uber Eats için çalışmaya başladı ve tam zamanlı bir iş bulamayınca işine geri döndü. Kısa süre sonra haftada 20 ila 30 saatini bisikletinde harcıyor, daha hızlı ve daha verimli hale geldikçe saatte 20 ila 25 dolar kazanıyor.

Şimdi 25 yaşında olan Bay Wood, “Benim yaşımdaki çoğu insan bir hizmet işinde çalışıyor,” dedi. “Bu benim tahammül edebildiğim ve fiziksel olarak yapabildiğim iş.”

Pandeminin büyük bölümünde yemek dağıtım uygulamalarında çalışan Joshua Wood, bu yıl nabzının gözle görülür şekilde düştüğünü görünce bir kurye hizmetinde çalışmaya başladı. Kredi… The New York Times için Jose A. Alvarado Jr.

Salgının en yüksek noktasında, siparişler aktıkça, müşteriler cömertçe bahşiş verdikçe ve Uber Eats daha fazla işçi almak için teşvikler sundukça, Bay Wood saatte 40 doları buldu. Ancak bu yıl siparişler tükendi. “Çoğumuz saatte 15 dolardan az kazanıyorduk” dedi. “Kötü bir günde, kaldırıma oturursun ve bir iş bulursun ve 5 dolar kazanırsın.”

Mart ayında, Bay Wood bir kurye servisine taşındı ve burada şu anda paketler ve ofis malzemeleri teslim ederek saatte yaklaşık 30 dolar kazanıyor.

Teslimat işçileri hakkındaki şehir raporu, iş sırasında yüksek yaralanma oranlarına sahip olduklarını da tespit etti ve 2020’den bu yana 33 restoran teslimat işçisinin öldüğünü, ancak bunların tümü uygulamalar için çalışmadığını gösterdi. Ayrıca birçok işçi saldırıya uğradı veya soyuldu ya da pahalı e-bisikletleri çalındı.

Önerilen 23,82 dolarlık saatlik ücret, işçilerin giderlerini karşılamak için saatte 2,26 doları ve işçi tazminat sigortası olmadığı için saatte 1,70 doları içeriyor. Saatlik 19,86 ABD doları olan taban ücretin, Uber ve Lyft sürücüleri için asgarî ücretle eşleşmesi amaçlanmıştır.

Los Deliveristas Unidos, daha fazla masrafı karşılamak için en az ücretini 5 $ artırarak saatte 28.82 $ ‘a çıkarmak da dahil olmak üzere şehrin teklifinde birkaç değişiklik çağrısında bulundu.

Queens teslimat görevlisi Bay Medina, bu yıl 3.800 dolara satın aldığı kullanılmış bir motosiklete biniyor. Çalınması durumunda benzin, sorumluluk sigortası, bakım ve onarımlar ve GPS takibi için her ay yaklaşık 300 dolar harcıyor.

Benim için 5 dolar daha iyi ama yeterli değil” dedi.

Daha iyi tıslama neden daha az esnekliğe yol açabilir?

Bir şehir raporu, restoran teslimatı çalışanlarının iş başında yüksek oranda yaralanmaya sahip olduğunu tespit etti ve 2020’den bu yana bu tür 33 işçinin öldüğünü gösterdi. Kredi… The New York Times için Jose A. Alvarado Jr.

DoorDash, şehrin zam teklifinin teslimat işçilerinin sahip olduğu esnekliği veya hangi siparişleri kabul edeceklerini veya reddedeceklerini seçebileceklerini hesaba katmadığını söyledi. Açıklamaya göre, “Bunu ele almamak, teslimat maliyetlerini önemli ölçüde artırabilir, yerel işletmeler için siparişleri azaltabilir ve desteklemeyi planladığı teslimat işçilerine zarar verebilir.”

Ancak birçok teslimat çalışanı, çalışma saatleri konusunda zaten kısıtlamalarla karşılaştıklarını ve teslimatları geciktirmeleri, siparişleri reddetmeleri veya düşük müşteri puanları almaları durumunda çalışmalarının tamamen engellendiğini söyledi.

New School’daki New York İşleri Merkezi’nde ekonomi ve maliye politikası direktörü James Parrott, şehrin önerisinin, şirketleri çalışanlarının uygulamalardaki zamanını daha iyi yönetmeye zorlamayı amaçladığını söyledi. plan.

Bay Parrott, “İşçilerin gerçekten esnekliğe sahip olduğu bir kurgu,” dedi. “Tabii, sabah 2’de devam edebilirler ama paralarını alamayacaklar, neden bunu yapsınlar?”

Bay Parrott, uygulama şirketlerinin bekleme süresi için harcayacağı paranın, işçileri yetersiz hizmet verilen bölgelere gitmeye veya yoğun olmayan saatlerde sipariş almaya teşvik etmek için kullanılabileceğini ekledi.

Restoranları temsil eden New York City Hospitality Alliance tartışmaya girmedi. İcra müdürü Andrew Rigie, restoran endüstrisinin hem teslimat çalışanlarının hem de uygulama hizmetlerinin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. “Restoranların bir uzlaşma görmekle güçlü bir ilgisi var” dedi.

‘Bu onların onuruyla ilgili’

Hector Arturo Manzano bir e-bisikletin frenleri üzerinde çalışıyor. Teslimat çalışanları, gaz, sorumluluk sigortası, bakım ve onarım gibi e-bisiklet harcamalarına her ay yüzlerce harcama yapabilir. Kredi… The New York Times için Jose A. Alvarado Jr.

Birçok işçi, önerilen saat ücretini, yiyecek dağıtımının birçok göçmen de dahil olmak üzere bazı insanlar için yarı zamanlı bir işten tam zamanlı bir mesleğe dönüştüğünü kabul etmede önemli bir adım olarak görüyor.

Los Deliveryistas Unidos’un politika direktörü Hildalyn Colón Hernández, gıda dağıtım işçilerine tıpkı diğer temel işçiler gibi zamanlarının karşılığının verilmesi gerektiğini söyledi. “İtfaiyeciler sadece yangın çıktıklarında ödeme almazlar” dedi. “Bu çağrı için itfaiyede bekledikleri süre kadar para alıyorlar. Biz de aynı şeyi istiyoruz.”

DoorDash için 4.000’den fazla teslimat yapan Meksikalı bir göçmen olan bir adamın, geçen yaz siparişlerinin nasıl düştüğünü ve çoğu günün sonunda kendisine yalnızca 20 dolar kaldığını anlattı. Kirasını karşılamak için yemek yemekten kısmak ve arkadaşlarından borç para almak zorunda kaldı.

“Çıplak en az için savaşıyoruz” dedi. “Bu onların saygınlığıyla ilgili.”
Alıntıdır