Forestali, Toskana, eğitim projesinin merkezi ve ulusal lideridir

Bakec

New member
“İtalya İçin 2”, bölge konseyinin sektör için yeni onayladığı ormancılık eğitimi ve bilgilendirmeye yönelik çok yıllı projenin adıdır.

Toskana Bölgesi, Bölgeler Konferansı tarafından Calabria Bölgesi ile birlikte projenin lideri olarak belirlendi. Yeni girişim, Tarım ve Gıda Egemenliği Bakanlığı tarafından finanse edilen ve desteklenen, 2022'de sona eren ve geniş katılım başarısıyla sonuçlanan önceki ulusal proje “FOR.Italy-İtalya için Eğitim”in devamı niteliğindedir.

Ve bu nedenle tüm Bölgeler ve özerk İller, ormancılık eğitimi alanında ormancılık eğitimi alanındaki en iyi ve en etkili girişimleri ve iyi uygulamaları ulusal düzeyde yeniden önermeyi amaçlayan ikinci baskıda faaliyetlerin sürdürülmesiyle ilgilendiklerini ifade etmişlerdir. giderek yetkinleşen ve sivil toplum, siyasi karar vericiler ve sektördeki çeşitli aktörler tarafından tanınan bir “ormancılık sektörü” tanımı.

Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “İyi ve yararlı bir girişim” dedi. Ulusal düzeyde paylaşılan katılımcı yaklaşımın, kamu ormancılık personelinin niteliği ile sektörel faaliyetlerin uygulanması için gerekli ekipman, yapı ve makinelerin niteliği üzerinde kalıcı ve önemli bir etki yaratabileceğine inanıyorum.”

Eğitim faaliyetlerinin bir kısmı, çeşitli İtalyan bölgelerinin, personelini çeşitli eğitim ve uzmanlık kursları için Toskana'ya göndermesini içermektedir. Toskana Bölgesi, Valdarno Valdisieve Belediyeler Birliği tarafından yönetilen bölgesel tarım ve ormancılık mirasına ait olan Rincine merkezinden, profesyonel ormancılık eğitimi alanında bir mükemmeliyet merkezi ve garanti kaynağı olarak yararlanacaktır.