Florida Milletvekili Pandemik Yardım Dolandırıcılığıyla Suçlandı

Adanali

Active member
Florida Milletvekili Pandemik Yardım Dolandırıcılığıyla Suçlandı
MIAMI – Eleştirmenlerin “Eşcinsel Deme” lakaplı bir yasaya sponsor olan Florida’dan bir Cumhuriyetçi eyalet milletvekili, koronavirüs pandemisi sırasında küçük işletmelere yardım etmek için tasarlanmış bir federal kredi programını dolandırmakla suçlandı, federal yetkililer Çarşamba günü söyledi.

Eyalet Temsilcisi Joe Harding, Ocala, Fla., altı maddelik bir federal iddianameye göre, fonlara başvurana kadar atıl durumda olan iki tüzel kişilik için Küçük İşletme İdaresinden yasadışı olarak 150.000 dolardan fazla salgın kredisi aldı veya almaya çalıştı. . İki adet elektronik dolandırıcılık, iki adet yanlış beyanda bulunma ve iki adet kara para aklama ile suçlandı.

İlk olarak 2020’de seçilen 35 yaşındaki Bay Harding, bu yıl sınıfta eğitim verilmesini ve ilkokulun alt sınıflarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği hakkında tartışmayı yasaklayan yasaya sponsor oldu. “Eğitimde Ebeveyn Hakları” başlıklı yasa, öğretmenler ve genç öğrenciler arasında caydırıcı bir etki yaratacağından korkan LGBTQ gruplarının ulusal düzeyde ilgisini çekti.

Bir evde sağlık yöneticisi olan Bay Harding, yaptığı açıklamada, Çarşamba günü ilk kez mahkemeye çıkarıldığı sırada suçsuz olduğunu kabul ettiğini söyledi. Tahvil karşılığında serbest bırakıldı ve 11 Ocak’ta Gainesville, Fla’da bir duruşma planlandı.

Kamuoyunun ve seçmenlerimin, krediyi tamamen geri ödediğimi ve talep edildiği gibi müfettişlerle işbirliği yaptığımı bilmesini istiyorum” dedi.

Federal yetkililer bu yaz itibariyle 1.500’den fazla kişiyi pandemi programlarını dolandırmakla suçladı ve 450’den fazla kişi hüküm giydi.

İddianamede, Bay Harding’in pandemi kredilerine hak kazanmak amacıyla kendi adı altındaki iki tüzel kişi olan Vak Shack Inc. ve Harding Farms LLC adına sahte başvurular yaptığı belirtildi.

İddianamede, Bay Harding’in kredi başvurularında, destekleyici belgelerde ve e-postalarda, kuruluşların 2019 ve 2020’de aktif işletmeler olduğunu iddia ettiği belirtildi. Vak Shack için, başvurudan önceki 12 ayda 420.000 $’dan fazla brüt gelir, satılan mallarda yaklaşık 33.000 $ ve dört çalışan listeledi. Harding Farms için 392.000 $ brüt gelir ve iki çalışan listeledi.

Ancak iddianamede, işletmelerin aslında Mart 2017’den Aralık 2020’ye kadar atıl durumda olduğu ve Bay Harding’in bunları yalnızca pandemi kredisi başvurusundan önceki günlerde eski haline getirmeye çalıştığı belirtildi.

İddianamede ayrıca, kredi başvurusu için destekleyici belgeler olarak Harding Farms için Eylül ve Ekim 2020 için “bilerek hileyle oluşturulmuş banka hesap özetleri elde ettiği” ve federal hükümetin pandemi kredilerini yatırması için Chase Bank’ta banka hesapları açtığı belirtildi. İddianameye göre, Ocak ve Şubat 2021’de Chase hesaplarından biri 30.000 $ ve diğeri 15.000 $’dan fazla olmak üzere iki banka havalesi yaptı.

Bay Renner, suçlamalarla ilgili olarak Bay Harding’e danıştıktan sonra, Florida Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi sözcüsü Paul Renner, “bu konuya odaklanması için ona zaman tanımak amacıyla” Çarşamba günü Bay Harding’i komite görevlerinden geçici olarak uzaklaştırdı” dedi. Bir açıklamada.

David A. Fahrenthold raporlamaya katkıda bulundu. Sheelagh McNeill araştırmaya katkıda bulundu.
Alıntıdır