Faal Durumda Olmak Nedir ?

Efe

New member
Faal Durumda Olmak Nedir? Gelin, Bu Durumun Felsefesini Mizahi Bir Şekilde Çözelim!

Selam millet! Bugün size biraz eğlenceli bir konu açmak istiyorum: Faal Durumda Olmak Nedir? Evet, "aktif olmak", "işe odaklanmak" veya "hayatla savaşmaya devam etmek" gibi cümleler duyduğunuzda hemen gözünüzde ne canlanıyor? Bir laptopun başında sabahın 3’ünde kod yazan bir yazılımcı mı? Yoksa sabah kahvesini içip, güne başlamak için motivasyon videosu izleyen bir başka insan mı?

Hadi gelin, bu konuyu biraz daha derinlemesine ele alalım! Erkeklerin bakış açısıyla başlıyorum, çünkü bizler "faal durum"u çözüm odaklı görme eğilimindeyiz. Sonra da kadınların bakış açısına geçelim, çünkü onlar bu konuyu duygusal zeka ile harmanlamayı pek seviyorlar. 😎

Erkeklerin Faal Durumda Olmak Konusundaki Stratejik Yaklaşımları

Erkeklerin faal durumda olma anlayışına baktığımızda, genellikle bu kavramı "strateji" olarak görmekte olduklarını fark ediyorum. Bunu nasıl mı anlatırım? İşte basit bir örnek:

Bir erkek sabah kalkar. Öncelikle uyanırken gözlerinin şiş olduğunu fark eder (neden gece boyunca 8 defa uyanıp telefonunu kontrol ettiğini düşündükçe biraz sinirlenir). Sonra bir kahve içer. Kahve içmek, "faal durumda olmanın" ilk adımıdır, çünkü kahve içmeden başarılı olmak imkansızdır (bunu kimse inkar edemez). Ardından, "Ne yapmalıyım?" sorusuna stratejik bir cevap aramaya başlar. Önünde bir iş listesi vardır. Bu liste, "Bugün en az 3 iş görüşmesi yap", "Yoğurdu eklemeyi unutma", "O çocukla uğraş" gibi maddelerle doludur.

Faal durumda olmak, erkekler için genellikle verimli olma ve hedeflere ulaşma sürecidir. Yani, her şeyin planlı, programlı olması gerekir. Buradaki anahtar kelimeler: verimlilik, aksiyon, çözüm.

"Bugün hiç mesaj atmadım. Acaba biri gerçekten beni hatırlıyor mu?" diye düşünmek, faal durumda olmak demek değildir. Erkekler için bu durum, "iş bitirme" anlamına gelir. Yani, eğer işte başarı varsa, hayatın geri kalanı da neredeyse "otomatikman" faal duruma gelir.

Peki, kadınlar bu faal durumu nasıl görür? Gelin, hemen ona geçelim!

Kadınların Faal Durumda Olmak Konusundaki Empatik Yaklaşımları

Kadınlar ise faal durumda olmayı "kapsayıcı" bir anlayışla ele alırlar. Yani faal durum, bir kadının tüm çevresiyle uyum içinde hareket etmesi, duygusal zekasını devreye sokarak hem kendisiyle hem de diğerleriyle iletişim kurma hali olarak ortaya çıkar. Bu yüzden faal durumu sadece "verimlilik" olarak görmek, kadınlar için eksik bir tanımlamadır.

Bir kadın faal durumda olduğunda, şu anki hedefi sadece işini yapmak değil, aynı zamanda bağlantı kurmak ve denge sağlamak olmalıdır. Kahvaltı yaparken eşinin gözlerine bakmak, bir çocukla sohbet etmek, en yakın arkadaşıyla mesajlaşmak – bunlar da faal durumda olmak demektir.

Kadınlar, faal durumda olmak için yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda duygusal bir enerjiye de ihtiyaç duyarlar. Yani, bir kadın için faal durum, aynı zamanda onun ruhsal bir dengeyi bulması anlamına gelir. Eğer gün içinde bir şeyleri yanlış yapmışsa, “neden böyle oldu?” diye sormak, kendi içsel dünyasında bu soruyu sorgulamak bir kadının faal durumda olma şeklidir.

Ve tabii ki kadınlar için bu faal durum sadece iş yerinde değil, ilişkilerde de geçerlidir. Herhangi bir akşam, telefonda kız kardeşiyle sohbet eden bir kadın, "faal durumda" olabilir çünkü bu bağ da ona enerji verir ve hayatına yeni bir motivasyon kaynağı ekler.

Faal Durumda Olmak: Kişisel Çerçeve ve Toplumsal Dinamikler

Burada önemli bir şey var: "Faal durum"un kişisel bir anlamı yok, toplumdan topluma değişir. Birinin faal durumda olma anlayışı, onun çevresindeki toplumsal kurallara, sosyal etkileşimlerine ve hatta psikolojik durumuna bağlı olarak şekillenir. Erkekler çözüm odaklıdır, çünkü onlara küçük yaşlardan itibaren "işini yap" öğretilmiştir. Kadınlar ise empatik bakış açılarıyla, hem iş hayatını hem de kişisel ilişkileri dengelemeyi öğrenmişlerdir.

Faal durumda olmak sadece bir iş gününde verimli çalışmakla mı ilgili? Yoksa evde bütün gün pijama giyip, kitabını okuyarak da faal durumda olabilir miyiz? Sadece dışarıda çalışarak mı faal durumda oluruz?

Sonuç: Faal Durumda Olma, Bir Sanat Mıdır?

Sonuçta faal durumda olmak, kişisel bir sanattır. Kimisi bunu stratejik planlarla yapar, kimisi ise doğrudan hisleriyle. Erkekler bazen işi halletme çabasıyla faal duruma geçerler, kadınlar ise daha çok duygusal dengeyi kurarak faal durumda kalırlar. Her iki yaklaşım da farklı, ama bir o kadar da önemli!

Ve şimdi size bir soru! Faal durumdasınız mı, yoksa "offline" mı? Gerçekten iş yaparken faal misiniz, yoksa sadece "görünüşte" mi faalsiniz? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, kim bilir belki hep birlikte en verimli "offline" zamanımızı geçirebiliriz. 😜