F1: Daniel Ricciardo savaşmaya devam ediyor

Felaket

New member
Daniel Ricciardo sezona Red Bull'a dönme hedefiyle başladı. Altı Grand Prix'in ardından hedeflerini ayarlamak zorunda kaldı. Formula 1'de sürücülerin hareket ettiği nokta, başarı ile başarısızlık arasındaki ince çizgidir.

“Evet, sezona iyi bir başlangıç yapmadım ancak bu sporda kendini kanıtlamaya ve bir şeyler kanıtlamaya çalışan bir acemi değilim” dedi. “Bunu yapabileceğime dair bir geçmişim ve kanıtım var.” Ekibi Visa Cash App RB'nin “buna inandığını ve yapabileceğimi bildiğini” söyledi.

Ricciardo, McLaren'ın kendisini sezon bitmeden üç yıllık sözleşmeyle serbest bırakmasından sekiz ay sonra Formula 1'e döndüğü geçen sezonun inişli çıkışlı yolculuğunun devamı niteliğindeydi. 2014'ten 2018'e kadar Red Bull ile yedi Grand Prix kazandıktan sonra McLaren'dan ayrılmasının ardından üçüncü pilot olarak takıma geri döndü. Temmuz ayında Red Bull'un kardeş takımı AlphaTauri'de Nyck de Vries'in yerini aldı.

Geçen yıl AlphaTauri ile üçüncü yarışı olan Hollanda Grand Prix'sinde Ricciardo, antrenman sırasında yaptığı kazada sol elini birkaç yerden kırdı. Sonraki dört yarışı kaçırdı ancak son beş yarışta yarıştı. Takımın sezondaki en iyi sonucu Mexico City'de geldi ve burada yedinci oldu.

Ağustos ayında verdiği bir röportajda “Büyük resim şu ki, en iyi takıma geri dönmek istiyorum” dedi. Bu yılki ilk dört yarıştan sonra Red Bull'un takım patronu Christian Horner, Ricciardo'nun “kendi itirafıyla bu yıl düşük performans gösterdiğini hissettiğini” söyledi.

Horner'a 2025'te Red Bull'a dönmek yerine yedek pilot Liam Lawson'ın bu sezon Ricciardo'nun yerini alıp alamayacağı soruldu. Lawson geçen yıl yaralandığında Ricciardo'nun yanına gitmişti.

Horner, “Bunun büyük ölçüde Daniel'in elinde olduğunu düşünüyorum” dedi. “Sadece kendimizin değil, belki başkalarının da dikkatini çekebilmek için dikkat çekici bir form sergilemesi gerekiyor.”

Bu yıl Çin'de düzenlenen beşinci yarışta Ricciardo'nun aracındaki şasi değişikliği, ilk kez takım arkadaşı Yuki Tsunoda'nın önünde sıralamaya girmesine yardımcı oldu.

Ricciardo, ekibin önceki şaside herhangi bir sorun bulamadığını söyledi. “Bu sadece kafamı boşaltmak ve ona sahip olmak meselesi” dedi. “Öyle ya da böyle yardımcı olacağından eminim.”

Aston Martin ve Ricciardo'nun Lance Stroll'ü sprint'i 11. sırada tamamladıktan sonra Grand Prix sırasında kaza yaptı. Arabasındaki hasar onu 33 tur sonra yarıştan çekilmeye zorladı.

Visa Cash App RB takım patronu Laurent Mekies, Ricciardo'nun kaydettiği ilerlemeden memnun olduğunu söyledi.

Bir röportajda “Birkaç yarıştır araçta giderek daha rahat hissettiğini söylüyorduk ve bu Çin'de doğrulandı.” dedi. “Bunun onunla birlikte atacağımız son adım olmayacağından eminim.”

“Daniel'in aracın bazı özelliklerinden en başından beri memnun olmadığı açıktı” diye ekledi. “Bunların bir kısmını kısa vadede çözmeye çalışıyoruz, bir kısmını da sezonun ilerleyen zamanlarında ele alacağız.”

Miami'deki son yarışta Ricciardo sprint'i dördüncü sırada tamamlayarak beş sayı atarak sezonun ilk puanını elde etti. İlk birkaç yarıştan sonra sonucun “bir açıklama gibi hissettirdiğini”, “yanlış gidebilecek her şeyin bir şekilde ters gitmiş gibi göründüğünü” söyledi.

“O köpeğin hâlâ içimde olması güzel” dedi. “Birçok insan konuşmayı sever, bu yüzden onlara ince bir şekilde birkaç orta parmak vermek güzel.”

Ricciardo'nun heyecanı, birkaç saat sonra Grand Prix'e 18. olarak katılmaya hak kazandığında da devam etti. Çin'deki bir ihlal nedeniyle aldığı üç sıra grid cezası nedeniyle sonuncu başladı. 15. sırada tamamladı.

“İyi bir yarışa sahip olduğunuz gibi, kötü bir yarışa da sahip olabilirsiniz” dedi. “Bu seviyede mükemmel olmanız gerekiyor ve bunu yaptığınızda her şey oldukça muhteşem görünebilir. Kesinlikle buna sadık kalacağım, birkaç hata üzerinde daha çalışacağım ve bu treni devam ettireceğim.”