‘Eşcinsel Deme’ Aslında Ne Diyor?

Adanali

Active member
‘Eşcinsel Deme’ Aslında Ne Diyor?
Bu, ABD eğitimindeki en önemli haberlerin haftalık güncellemesi olan Eğitim Brifingidir. .

Size iyi Çarşambalar!

Bugün, Florida’da eleştirmenlerin “Eşcinsel Deme” yasa tasarısı olarak adlandırdığı bir eğitim yasasının analizine sahibiz.

Ve kendi haberlerimiz var: Eğitim Brifingi’nde bazı değişiklikler yapıyoruz. Ayrıntılar için aşağıya bakın.

Göstericiler bu ay Florida’da Meclis Yasa Tasarısı 1557’ye karşı düzenlenen bir miting sırasında yürüdüler. Kredi… Martha Asencio-Rhine/Tampa Bay Times, Associated Press aracılığıyla

‘Don’t Say Gay’

‘nin yakından okunması Florida Valisi Ron DeSantis’in 1557 sayılı Kanun Teklifini imzalaması bekleniyor. “Eğitimde Ebeveyn Hakları” tasarısını çağırıyor ve muhalifler “Eşcinsel Deme” tasarısı olarak adlandırıyor.

Meslektaşım Dana Goldstein, eşcinsel haklarından çok daha fazlası olan tasarının kendisini yakından okudu. Burada ana noktaları ortaya çıkaracağım, ancak analizinin tamamını okumanızı tavsiye ederim.

Tasarının çoğu, ruh sağlığı hizmetlerinin devletin çocuklarına ve ergenlerine nasıl sunulacağını ve ebeveynlerin bu konuşmalar üzerinde ne kadar kontrol sahibi olabileceğini etkileyecektir. Florida’daki çocuklar, hatta potansiyel olarak LGBTQ sorunlarıyla hiçbir bağlantısı olmayanlar için geniş kapsamlı etkileri olabilir.

Bir cümle, tasarıya “Gay Deme” lakabını kazandırdı:

Etki yeterince açık: Cinsiyet ve cinsellik konusundaki eğitim tüm sınıflarda kısıtlanacaktı. Ancak dili belirsizdir ve yoruma açıktır.

Dil, en genç öğrencileri vurgular, ancak “yaşa uygun veya gelişimsel olarak uygun” hükmü tüm yaşları etkiler. Bu terimler oldukça özneldir ve ebeveynler, okul personeli ve öğrencilerin belirsizlikler üzerinde çatışmaları muhtemeldir.

Tasarı aynı zamanda cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim hakkında hem “eğitimi” hem de “sınıf tartışmasını” yasaklar. Bu da belirsiz.

Sınıf “eğitimi”, LGBTQ karakterleri veya tarihi figürler içeren kitapların ortadan kaldırılması anlamına gelebilir. Ancak “sınıf tartışması” geniş kapsamlıdır. Bu, bazı öğrencilerin ebeveynleri eşcinsel olsa bile, bir öğretmeni tüm sınıfla eşcinsel aileler hakkında konuşmaktan caydırabilir.

Tasarı aynı zamanda ruh sağlığı ve danışmanlık hizmetlerini de hedefliyor – özellikle evde bu konuşmalar hakkında konuşmakta zorlandıklarında, öğrencilerin cinsel kimlik ve cinsellik hakkında genellikle zor konuşmalar yaptığı bir yer.

Florida, 2010’da kabul edilen ve danışmanlıkta cinsiyet ve cinsel çeşitliliği onaylayan okul danışmanlığı standartlarını revize ederken gelir. Dana, “Tasarı tasarısının amacı, bu tür onaylayıcı dili kaldırmak ve ebeveyn haklarını güçlendirmek için revizyonu etkilemek olabilir” diye yazıyor.

Bunu yaparken, tasarı ebeveyn hakları hareketinin hedefine uygundur: 1557 sayılı Kanun Tasarısı, ebeveynlere çocuklarının okulda duydukları üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı amaçlamaktadır.

Daha fazlası için: Florida’da lise son sınıf öğrencisi olan Will Larkins, The Times’a tasarının onun gibi gençler için ne anlama geleceği hakkında bir konuk makalesi yazdı. “Queer topluluğunda bir akıl sağlığı krizimiz var ve Vali DeSantis ve Cumhuriyetçi Parti, çözümü yasaklamak istiyor” diye yazıyor.

Kendiniz görün: Faturayı buradan okuyun.

Fallout: Tartışmadan kaçınmayı umarak, Walt Disney Company başlangıçta yasa tasarısı hakkında halka açık bir duruş sergilemekten kaçındı. Şimdi, bir iç isyan üçüncü haftasına uzandı ve çalışanlar Salı günü bir grev düzenledi. 150’den fazla şirket, mevzuata karşı çıkan bir İnsan Hakları Kampanyası mektubu imzaladı.

Ana Barros, Tulsa, Okla’da bir ortaokul öğretmeni Kredi… Eylül Dawn Bottoms for The New York Times

Öğretmenler pandemi izlerini görüyor

Üç öğretmen, koronavirüs pandemisinin uzun gölgesi hakkındaki korkularını paylaştı.

Parça, Oklahoma’da bir ortaokul öğretmeni olan Ana Barros’un bir öğrenciyle koridora girip kapıyı yüzüne kapattıktan sonra yaptığı konuşmayla açılıyor.

“Az önce yaşadığın o anı bana anlat,” dedi dersten sonra sakin bir konuşmayla.

Öğrenci, pandemiden önce duygularını yönetmek için mücadele etmişti. Sınıfların tamamen uzak olduğu ve okulun tarafsız zemini olmadan evde geçirdiği bir yıl öfkesini yoğunlaştırmıştı.

“Kızgın olduğunda, o öfkeyi hissettiğinde,” dedi, “kapıyı çarpamazsın.”

“Üzgünüm,” diye yanıtladı öğrenci, duygularını kontrol altında tutmaya çalışarak yumuşak bir şekilde.

“Tamam,” dedi. “Ama öfkelendiğin anları kanalize etmenin bir yolunu bulmalıyız. Aynı takımdayız. sana karşı değilim. Sana yardım etmek istiyorum.”

Ana onu sabırla dinledi. Sabrını iyi biliyorum: Tesadüfen birlikte üniversiteye gittik ve Ana, derin empatisi ve öğretme çağrısıyla yaygın olarak biliniyordu. Bu öğrenciye verdiği bölünmez ilgiyi hayal edebiliyorum.

Şimdi, öğrencilerinin çoğu yoğun desteğe ihtiyaç duyuyor ve onları okula bağlı tutmak ona düşüyor.

Gazetecilere verdiği demeçte, “Hiç iyi bir şey görmedik” dedi. Prepandemi, okulundaki engelli öğrencilerin ve renkli öğrencilerin çoğunun “zaten çok yetersiz hizmet aldığını” söyledi.

Florida’nın ‘Eşcinsel Söyleme’ Yasasını

anlayın

Kart 1/5

Tartışmalı bir konu. Gov. Florida’dan Ron DeSantis’in eyaletteki devlet okullarının cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği hakkında eğitim vermesini kısıtlamayı amaçlayan bir yasa tasarısını imzalaması bekleniyor. İşte bilmeniz gerekenler:

Farklı bakış açıları. Destekleyenlerin “Eğitimde Ebeveyn Hakları” tasarısı olarak adlandırdığı, ancak muhaliflerin “Eşcinsel Deme” tasarısı olarak adlandırdığı teklif, Florida yasama meclisinin tasarıyı geçirmesinden bu yana ulusal bir paratoner haline geldi. 8 Mart’ta

Tasarı ne diyor. Tasarı, anaokulundan üçüncü sınıfa kadar cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği hakkında sınıfta tartışmayı yasaklayacaktı. Diğer sınıflarda, bu konulardaki dersler “yaşa uygun veya gelişimsel olarak uygun” olmalıdır. Tasarıda ayrıca, çocuklar danışmanlık aradığında ebeveyn bildirimi şartı da bulunuyor.

Tasarıyı destekleyenler ne diyor. Tasarı lehinde olanlar, kapsamının sınırlı olduğunu ve ebeveynlerin çocuklarının yetiştirilmesini yönlendirme haklarını teyit ettiğini söylüyor.

Tasarıyı eleştirenler ne diyor. Muhalifler, tasarının öğretim ve danışmanlık üzerinde caydırıcı bir etkisi olabileceğini söylüyorlar. Sessizliği nedeniyle artan eleştirilerle karşı karşıya kalırken, Disney CEO’su şirketin yasaya karşı olduğunu söyledi ve Başkan Biden yasayı “nefret dolu” olarak nitelendirdi.

Maske kullanımları büyük ölçüde kaldırılmış olsa ve daha fazla Amerikalı pandemiyi dikiz aynasında bırakmaya hazır olduğunu söylese de, bu durum öğretmenler, öğrenciler ve aileleri için bir hayatta kalma ve triyaj yılı oldu. Ana ve onun gibi öğretmenler, Covid’in ardında bıraktığı ve çoğu kolay çözümlere meydan okuyan sorunlarla hâlâ her gün boğuşuyor.

Ana gazetecilere “Bir köşeyi döndüğümüzü söylemekten gerçekten korkuyorum” dedi. “Kovid dışında bile mücadele ettiğimiz şeyler hala orada.”

Diğer virüs haberlerinde:

• Ülkenin en büyük ikinci okul bölgesi olan Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi, ABD ile yapılan bir anlaşmayla maske zorunluluğunu durdurdu. öğretmenler birliği.

• Belediye Başkanı Eric Adams, vakaların düşük kalması durumunda New York City’nin 5 yaşından küçük çocuklar için okul maskesi zorunluluğunun 4 Nisan’da sona ereceğini açıkladı.
Başka neler okuyoruz

K-12

• İki Cumhuriyetçi vali — Vali Eric Holcomb Indiana ve Utah Valisi Spencer Cox – trans kızların kızların okul sporlarına katılmasını engelleyen yasaları veto etti.

• Wis., Kenosha’da bir polis memuru, videoda dizini 12 yaşındaki bir çocuğun boynuna dayadığını gösterdikten sonra okul güvenlik görevlisi olarak istifa etti.

• Polis, Louisiana’da siyahi bir öğrenciyi kemerle kırbaçlarken görünen 15 yaşındaki beyaz bir lise öğrencisini nefret suçu suçlamasıyla tutukladı.

• Görüş: Jessica Grose, çoğu ebeveynin çocuklarının okullarından memnun olduğunu yazıyor. Anket, Amerikan devlet okullarının en sesli eleştirmenlerinin onlara devam eden çocukları olmadığını gösteriyor.
Üniversite

• Louisiana’lı bir adam, federal öğrenci kredisi sistemini 1.4 milyon dolardan fazla dolandırmaktan suçlu bulundu. öğrenciler olarak.

• Orange, California’daki Chapman Üniversitesi’nde bir profesör, sınavlarının popüler bir web sitesine yüklendiğini keşfettikten sonra kendi öğrencilerini federal mahkemede dava ediyor.

• Harika bir okuma: Columbia Üniversitesi’nden bir profesör, okulun US News & World Report’a sağladığı çeşitli veri tutarsızlıklarını tespit ederek, değer ve doğruluk konusundaki tartışmayı yeniledi üniversite sıralamasında.
Bu haber bülteni şekil değiştirse bile daha fazla okul kapsamına girecek. Kredi… The New York Times için Joshua Bright

Ve bir programlama notu

Acı tatlı haberlerim var: Eğitim Brifingi’nde bazı değişiklikler yapıyoruz. Okullarla ilgili en iyi haberlerimizi almaya devam edeceksiniz, ancak artık sizi haberlerde yönlendirmeyeceğim.

Editörüm Adam Pasick ve ben bu bülteni Ağustos 2020’de başlattığımızda, buna “Koronavirüs Okulları Brifingi” adını vermiştik. Yoğun bir andı: Milyonlarca veli, öğretmen ve öğrenciyle birlikte, pandemi dönemi okullarının ilk tam dönemini ele almaya çalışıyorduk.

Geçen yılın Ocak ayında, okul çalışanları aşı olmaya başladı ve eğitim kavgaları kültür ve kimlik üzerine daha büyük partizan savaşlarının bir parçası oldu. Böylece “Eğitim Brifingi” olduk ve okul muhabiri Kate Taylor bir büyü için bana katıldı.

Şimdi, okullar kapandıktan iki yıl sonra, virüs yeni bir aşamada: Pediatrik aşılar gecikse de, maske zorunluluğu kalktı ve bilim adamları ezici bir çoğunlukla çocukların ciddi hastalık riskinin daha düşük olduğu konusunda hemfikir.

Eğitim masasındaki meslektaşlarım hala öğretim, okul finansmanı ve siyasi savaşlarla ilgili hikayeleri ileri sürüyorlar. Çalışmaları bana ilham veriyor ve size temel okul haberlerini getirmeye devam edeceğiz. Ancak bu haber bülteni şimdilik yeni bir bölüme geçiyor.

Kararlı okuyucularınız ve benimle paylaştığınız tüm övgü, eleştiri ve düşünceler için teşekkür ederim. Bu, şimdiye kadar üstlendiğim en zor ve en ödüllendirici projelerden biri oldu ve bu konuları benimle birlikte düşündüğünüz için hepinize çok minnettarım.

Düşüncelerinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderin.
Alıntıdır